Az internet népe megnyugodhat – Íme, a 88. Oscar Díjátadó győztesei Téma: Egyéb kategória

Ma hajnalban átadásra kerültek az Oscar díjak is. Az internet népe megnyugodhat, hatodszori jelölésére Leonardo DiCaprio is megkapta a díját, méghozzá A Visszatérő főszerepéért. Beszédében a klímaváltozásra is felhívta a figyelmet. Leo győzelmének talán Kate Winslet örült a legjobban, kolléganője arcán is megcsillant egy-egy könnycsepp.

Természetesen magyar diadalt is aratott a hajnal, a Saul fia besöpörte a legjobb idegennyelvű filmnek járó díjat. “Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film” – hangsúlyozta a beszédében Nemes Jeles László producer, aki már nagyobb celebnek számít, mint a film főszereplői. Gratulálunk a díjhoz, szuper, hogy mi is nyerhettünk!

A legjobb filmnek a Spotlight – Egy nyomozás részletei bizonyult. A mellékszereplő kategóriában Mark Rylance (A kémek hídja) bizonyult, mellékszereplőnőként pedig (halleluja!) Alicia Vikander nyert A dán lányban nyújtott alakításával. A női főszereplő kategóriát is egy könyvadaptációban brillírozó színésznő vitte, Brie Larson és A szoba alkotói örülhettek. A legjobb filmzene a Spectre James Bond filmből lett a Sam Smith által előadott Writing’s On The Wall.