Vendégtoll: The Secret Circle sorozat ajánló Téma: Egyéb kategória

Továbbra is lehet élni a vendégtoll lehetőségével, nagyon szívesen megosztom az oldalon a kritikáitok, ajánlóitok. Most Kovács Denny Dániel élt a lehetőséggel, és a The Secret Circle című sorozatot ajánlja megtekintésre. Egyet is értek vele, a végére én is megszerettem a The CW sorozatát 🙂

Ki emlékszik még a 2011-es év egyik legjobban várt újoncára, a The Secret Circle-re? Én igen. A sorozathoz nagy reményeket fűzött a CW, ugyanis a The Vampire Diaries mögött futtatta a sorozatot, nézettségileg nagyon jól kezdett, de az évad végére el is vesztette azoknak nagy részét. Következzék egy kis kedvcsináló.

A sorozat középpontjában egy kalifornia lány (Cassie) áll, aki a Washington állami Chance Harborba költözik miután édesanyját elvesztette egy „baleset” során, így a nagymamájához költözik. Az új iskolában barátokat szerez, ám hamar kiderül a srácokról, hogy nem átlagos gyerekek, ugyanis kis idő elteltével rájönnek, hogy boszorkányi vérvonallal rendelkeznek, felfedezik a saját családjuk, sötét titkait és a város többi boszorkány történetére. Az események azonban nem mennek akadálymentesen, mivel vannak olyanok, akik keresztbe akarnak tenni a pár fiatalnak.

A szereplő gárda is magáért beszél ugyanis a fiatalokat olyan színészek alakítják, mint Britt Robertson (Avalon gimi, A búra alatt), Thomas Dekker (Hősök, A terminátor: Sarah Connor krónikái), Pheobe Tonkin (H2O, The Originals), Shelley Hennig (Teen Wolf), Jessica Parker Kennedy (Fekete Vitorlák, Hamupipőke-történet) és Chris Zylka (Hátrahagyottak), azonban felnőtteket alakító színészeket is érdemes figyelembe venni, mert olyan nevek is feltűnnek, mint Ashley Crow (Hősök), Gale Harold (Fiúk a klubból, Wake) és Natasha Henstridge (Kémcsajok, A lény), plusz pont a lányoknak, hogy Gray Damon (Star-Crossed, Percy Jackson: Szörnyek tengere) is feltűnik a sorozatban.

Magát a helyet imádtam, mindig is gyengéim voltak az ilyen kisvárosok. A széria alatt nagyon megkedveltem Jessica Parker Kennedyt, de azért a kedvencem mégis Faye volt, azaz Pheobe Tonkin, igaz az elején ki nem állhattam természete miatt, de a végére ő lett a No. 1. A halálesetek egyáltalán nem ráztak meg benne (egy sorozat, ahol nem a kedvencemet nyírták ki), viszont akit nagyon, de nagyon utáltam az Chamberlain anyuka volt, fúúú, hát róla ne is beszéljünk.

Nagy rajongója vagyok a természetfölötti dolgoknak is, ezért is imádtam azt, hogy mindegyik gyerek 1-1 (néha 2) képességgel bírt, viszont szerintem mindegyik azt kapta, amelyik hozzá illett volna és nem egyáltalán nem voltak túlzásba esve mágia hatását illetően, ami plusz pont a sorozatnak. Őszinte leszek és elmondom, hogy a finálé az már sajnos nekem is homályosan rémlik, pedig minden nyáron dara alá vettem, úgy néz ki ez most majd májusban fog megtörténni. 😉

Aki szereti a természetfölötti dolgokat, megspékelve egy kis romantikával, drámával és horror beütéssel, annak mindenképpen ajánlani tudom ezt a remek sorozatot. A sorozat 1 évadot, azaz 22 részt élt meg, rossz nézettségre hivatkozva kaszálták, de a történet magáért beszél. Én nem bántam meg, hogy megnéztem, remek kikapcsolódást volt, tőlem kap egy 9-est. Szóval, akinek van ideje és imádja a mágiát, sci-fit és a fantáziát, annak csak azt tudom mondani: Töltsd le, nézd meg, élvezd és emlékezz!