A Konyhafőnök: Kritika a második évad első hetéről Téma: Egyéb kategória

Múlt héten végre visszatért A Konyhafőnök, ami a Hal a tortán mellett a kedvenc főzős műsorom. Mivel utóbbi egy ideje véget ért, már nagyon hiányzott egy hazai főzős reality. Persze, tudom, vannak külföldiek, biztos sok köztük a jó, de ebből a stílusból ebben a hazai érdekel. A Konyhafőnök első szezonját anno imádtam, bár még mindig szomorkodom, hogy nem Rozina győzött. Remélem idén női győztest avat a show!

Kíváncsian néztem tehát a folytatást, ahol volt némi fazonigazítás is. Egyrészt hosszabb lett a műsor pár perccel, emiatt néhol veszített a feszességéből, de még mindig jó a vágás, így nem mondanám ezt konkrét hibának. Újítás továbbá, hogy minden héten lesznek páros feladatok, ami nagyon jó ötlet, hiszen a mostani részt is nagyon izgalmassá tette. Plusz majd a középdöntők igazi éttermekben zajlanak az origo szerint, ez is jól hangzik.

Felmerült bennem a páros főzés során, hogy a fenébe akar valaki konyhafőnök lenni, ha képtelen együtt dolgozni valakivel, utasításokat adni és ami a fontosabb: azokat elfogadni. Tényleg olyan nehéz lenne? Azért csak gondolhatnák, hogy az étterem konyhájában is ez megy, csak nagyban. Nagyon tetszett amúgy, ahogy Domi és Ljubov együtt dolgozott a második körben, de amit Ágiból kihozott a feladat, az már nem volt szimpatikus, pedig ő lett a kedvenc szereplőm. Addig a napig!

Az ilyen realityknek a legfontosabb része a casting. Ha nincs kinek drukkolni, akkor valahogy kevésbé lelkesen nézem az adásokat. Szerencsére most hamar választottam kedvencet, méghozzá Ágit, de nem sokáig maradt az, Domi viszont napról-napra lett egyre szimpatikusabb. Akit még kedveltem, az Ljubov volt. A kiesett emberkéket valahogy nem sajnáltam, sőt, volt akinek örültem is, hogy távozik, Tibor, Csaba vagy D. Szabó Zsolt egyáltalán nem volt szimpatikus.

A múlt heti főzéseknek kifejezetten örültem, mert több hétköznapi étel is felkerült a palettára. Adtak nekem is pár jó tippet, például ki is akarom próbálni a hortobágyi palacsinta felturbózását, hasonló módszerekkel, ahogy a versenyzők csinálták. Remélem tartják ezt a vonalat, hogy a bonyolult ételek mellé behozzák a klasszikus, magyar vonalat is, hogy kiderüljön, egyedi ötletekkel és megoldásokkal miként lehet felturbózni a már jól ismert kajákat. Nézőként nekem ezek a tippek jól jönnek, és gyanítom nem csak nekem 🙂

A zsűri továbbra is olyan, amilyen, Pierre például számomra teljesen felesleges, őt le is cserélhették volna. A séf egy aranypofa, imádom, Zé pedig olyan felemás. Ahogy az első adásban beszólt Dominak, hogy csak akkor tökös ha tovább főz elég durva volt, meg néha azért vannak kevésbé szimpatikus megnyilvánulásai, de ha valaki megosztó, az önmagában már jót jelent egy (főzős) műsorban.

Egy szó, mint száz, imádtam A Konyhafőnök első hetét, szeretettel nézem a továbbiakat, kíváncsian várom, idén is lesznek-e olyan abszolút kedvenceim, mint Rozina vagy András!