VÁMPÍRNAPLÓK 6×01: I WILL REMEMBER Téma: Egyéb kategória

Gondolom emlékeztek az ötödik évadzáróról írt kritikámra, amiben azt taglaltam, hogy Damon szembe köpött. Most nyitott a hatodik évad, a látottak alapján pedig kijelenthetem, nem is lett olyan gyenge ez az évadnyitó, mint amilyenre számítottam. Persze, picsogós volt az egész, és már most messziről látszik, hogy mire akarják kihegyezni a teljes szezont, de ez most valahogy nem tűnt annyira bénának.

Természetesen szokás szerint Elena körül forgott a világ. Elena szomorú, Elenát annyi gyász érte már élete során, amit más el sem tud képzelni, mondogatták a karakterek, és végiggondoltam, hogy ja, tényleg. Meghaltak az igazi szülei, az édesapja és az édesanyja is az életét adta érte, meghalt a nagynénje, Vicki barátnője, most a pasija, akkor ugye Bonnie. Hát ja, halmozottan hátrányos a csaj.

Amikor hallottam erről a vámpírdrogos hallucinációról csak lestem, úgy voltam vele, hogy ezt még ők sem gondolhatják komolyan. Nagy meglepetésemre működik a dolog, és végre színészi kihívás elé állítják Nina Dobrevet is, amit a lány meglehetősen könnyedén teljesített. Tetszik, ahogy a függőséget párhuzamba vonták a gyásszal, az ikerboszorkányok bevonása a képletbe pedig még egyedibbé teszi az egészet. Szóval, bármennyit is bömbölt Elena, most nem idegelt annyira.

 

A többi karakterrel továbbra sem érzem, hogy bármit kezdeni akarnának. Caroline konkrétan csak van (bár nála próbálkoznak a “megtalálja a visszautat Mystic Fallsba szállal), míg a többieknél csak a felszínt kapargatják. Szívesen látnám, hogyan dolgozza fel komolyabban Alaric azt, hogy egykori vámpírvadászból nemhogy vámpír, de kvázi eredeti vámpír lett (legalábbis ha jól értettem a dolgot). Tylernél sem nagyon domborították ki az erejének az elvesztése miatti félelmeit, ahogy Jeremy és Matt részéről is csak a felszínen kapargatták a tetteik mivoltát. Az ikrek visszatérésének örültem, remélem sokáig maradnak.

Perpillanat azt érzem, hogy jó irányban van a sorozat. A gond viszont az, hogy többször éreztem már így. Nem ez az első alkalom, amikor úgy látom, hogy helyes iránymutatással és jó írókkal meg lehetne ezt még menteni. Elfogadtatni Elenáékkal, hogy Bonnie és Damon halott, és nem térnek vissza, végignézni, ahogy feldolgozzák a gyászt az életben maradtak, és jönnének az új bonyodalmak. Ez lenne az a mód, amivel még jobb, még érdekesebb lehetne az egész. De ismerjük az írókat, a nyakamat rá, hogy pár részen belül visszatér Damon, hogy ismét szembeköpjön, és még inkább tudatosítsa bennem, ebben a sorozatban senki sem hal meg igazán, hiába fosatnak minket álladóan ezzel.

Értékelés: 7/10
Nyugodt szívvel kiszórom most a hét pontot, mert mindenképpen fejlődést érzek az évadzáróhoz képest. Valószínűleg nem sokáig fog tartani ez a pozitív vonulat, de maga az évadnyitó egész kellemes volt. Bár, az is lehet, hogy én helyeztem túl alacsonyra a mércét. Jövőhéten érkezem az újabb értékeléssel, legyetek résen.