MAGYARUL IS KAPHATÓ AZ ORANGE IS THE NEW BLACK KÖNYV! Téma: Egyéb kategória

Habár Magyarországon még nem került bemutatásra azOrange is the New Black című Netflix széria, mégis szép rajongótáborral büszkélkedhet már így is. Nekik mindenképpen jó hír, hogy a sorozat alapjául szolgáló memoár, az Orange is the New Black – Túlélni a női börtönt már magyarul is megjelent.

 

Talán kevesen tudták, de a sorozat bizony egy memoáron alapszik, amit Piper Kerman írt. A nő a saját börtönben átélt tapasztalatairól írt a regényben, ami 2010-ben jelent meg az Egyesült Államokban, és három évvel később készített belőle sorozatot Jenji kohan, a Nancy ül a fűben Emmy díjas kreátora.

Kerman memoárja több szempontból is úttörőnek számít, és nem csak azért, mert reálisan mutatta be a női börtönök életét, hanem mert idén meg is kapta a Justice Trailblazerdíjat, a Média, Bűnözős és Igazságszolgáltatás kategóriában. Kerman jelenleg kommunikációs stratégaként dolgozik egy nonprofit cégnél, és boldog házasságban él. A férje, Larry Smith szintén író, Kerman pedig azt nyilatkozta, hogy ő az egyetlen férfi, akivel valaha randizott, amúgy biszexuálisnak vallja magát.

 

Piper Kerman – Orange is the New Black: Túlélni a női börtönt
Kiadta: Twister Média KFT
Megjelent: 2014. szeptember 16.
Online megrendelés: most 20% kedvezménnyel
Fülszöveg: Piper Kerman szép karrierrel büszkélkedhet, tartós kapcsolatban él, szeretetteli családi légkör veszi körül. Az égvilágon semmi sem emlékeztet benne arra a vakmerő, fiatal lányra, akire annak idején, úgy tíz évvel ezelőtt egy bőröndnyi drogpénz csempészését bízták.  De a múltja nem ereszti.
A jól szituált nő, zsebében egy híres magánegyetem diplomájával most csak a 11187424-es számú fogvatartott a connecticuti Danbury szövetségi börtönében. 15 hónapra ítélték, és most egyike annak a több millió embernek, akiket az Egyesült Államok büntetés-végrehajtási rendszere magába szippant.
Az első meztelen motozástól a szabadulásig Kerman megtanul alkalmazkodni e furcsa világ szigorú viselkedésmintáihoz és légből kapott szabályrendszeréhez. A társadalom minden közegéből akadnak itt nők. Apró figyelmességekkel, szikár bölcsességekkel és az elfogadottság élményével ajándékozzák meg Kermant.
Szívszorító, vicces, olykor felháborító Kerman története, melynek során bepillanthat az olvasó egy női börtön mindennapjaiba. Megtudhatjuk, milyen dolgokért kerül annyi nő hűvösre, és mi történik velük odabenn.