BORÍTÓTERVEZŐ PÁLYÁZATOT INDÍTOTT A KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ Téma: Egyéb kategória

Jó szokásához híven idén is meghirdették a borító tervező pályázataikat a Könyvmolyképző Kiadó magyar szerzői. Eddig többek között a Hanna örök, a Nyitótánc, a Scar és a Calderon második része kapott olyan borítót, amit az olvasók álmodtak meg. Sőt, a Scar borítójának a grafikusa, Krajcz Vivien terve lett Az Év legszebb könyvborítója az I. Magyar Könyvek Viadalán!

Érdemes tehát terveket beküldeni azoknak, akik szívesen ügyködnek a photoshopban. Csak egy fontos szabály van: a borítókhoz használt összes fotó jogtiszta legyen, a legjobb, ha a DreamsTime.Com oldalról válogattok. Ott egy gyors regisztráció után letölthetőek a képek nagy verzió, a “comp image” gombra klikkelve. Igaz, lesz rajta pár kriksz-kraksz, jellemzően vonalak meg egy felirat, de azzal ne foglalkozzatok, a győztes pályaműhöz tartozó fotót úgyis megvásárolja majd a kiadó.  De természetesen saját fotót is készíthettek, festhettek, grafikázhattok, amit csak szeretnétek. A pályaműveket a szerzőknek küldhetitek el, ők kirakják a Facebook oldalukra, és az általuk kiválasztott legszebb pályaművet beajánlják Katona Ildikónak, a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjének.

A győztes kap egy dedikált példányt a regényből, továbbá azzal jelenhet meg a könyv. Utóbbi hatalmas lehetőség elsősorban azoknak, akik grafikusi pályán képzelik el a jövőjüket, referencia anyagként tökéletesen felhasználható ez a pályázat. Persze a végső döntést Katona Ildikó hozza majd meg. Az alábbi szerzők várják a műveket, a nevekre kattintva eljuthattok a Facebook oldalukra még több információért. Értelemszerűen a határidő végéig készülhetnek el a művek.

  • On Sai: Lucy aug.25. – szept.7
  • Helena Silence: Ezüsthíd: aug. 28 – szept. vége
  • Spirit Bliss: augusztus 29. – szeptember 12.
  • Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán szept. 5 – szept. 21.
  • Kae: A démon és a papnő szept. 5. – szept. 21
  • Tavi Kata: Ballépések szept. 5- szept. 21
  • Laura Arakanian: Holdezüst, vérarany szept. 12- szept. 28
  • Rácz-Stefán Tibor szept. 26 – okt. 11

És akkor itt jön a csavar: jól látjátok bizony, az én regényemhez is várom majd a pályaműveket, de csak szeptember 26-tól, akkor lesz kész az én hivatalos kiírásom, amiről természetesen a Media Addict-on is beszámolok majd. Addig is érdemes a szerző-kolleginák műveire beküldeni az anyagaitokat. Tényleg remek lehetőség ez a fejlődésre, arra, hogy megmutathasd, mit tudsz. Ezt bizonyítván én is neveztem ám, Róbert Katalin Szívből, színből, igazán c. regényére adtam be négy tervet, de a többiekéhez is tervezek majd készíteni valamit.

Egy szó, mint száz, ha értesz a képszerkesztő programokhoz, van egy kis szabadidőd, akkor játssz velünk, a Könyvmolyképző Kiadó magyar szerzőivel. Alább pedig megtekinthetitek azokat a képeket, amiket Katalin csodálatos regényéhez készítettem. (Már olvastam, tényleg nagyon szuper 🙂). Ha pedig bármi kérdésetek lenne, írjatok bátran. Hajrá!