Holnap Eurovíziós Dalfesztivál & Élő Blog! Téma: Egyéb kategória

Gyorsan telik az idő, igaz? A héten ugyanis eljött az, amire oly régóta várunk: itt az Eurovíziós Dalfesztivál! Hosszú hetem lesz, ugyanis mindkét elődöntőről, és természetesen a nagy döntőről is lesz Élő Blog a Media-Addicton, remélem sokan izguljuk majd végig együtt. Íme, a Dalfesztivál időpontjai:

  • Május 6, kedd – Első elődöntő (Kállay-Saunders Andrással)
  • Május 8, csütörtök – Második elődöntő
  • Május 10, szombat – A döntő

Azt terveztem ugyan, hogy több Eurovíziós posztot írok, de aztán beláttam, az Élő Blognak az teszi a legjobbat, ha én is élőben szembesülök először a dalokkal, és nem hallgatom meg őket előre. Tulajdonképpen ez sikerült is, a brit és a francia indulók dalain túl másokét nem is nagyon ismerem.

Nagy nap lesz ám a holnapi, ugyanis akkor dől el, hogy Kállay-Saunders András bejut-e a döntőbe. A külföldi sajtó pozitív véleménnyel van a Runningról, a fogadóirodák is jó helyre pozícionálják a dalt, a sajtó képviselői szerint az elődöntőn András szerzi meg az első helyet, a végső döntőben pedig bejut a top10-be. Kállay helyzet kísértetiesen emlékeztet arra, amikor Wolf Katiról zengtek ódákat, és emlékezzünk rá, épphogy bejutott a nagy döntőben, ahol meg nagyon gyenge helyen végzett.

What About Love-val What About My Dreams-sel ellentétben azonban a Running egy nagyon különleges dal, ami olyan fontos témával foglalkozik, amivel mások nem. Míg a legtöbb dal a szerelemről szól, addig Andrásé komoly dolgokról, amivel ki fog tűnni a tömegből. Emellett ne feledjük azt sem, hogy András egy jóképű, helyes srác, aki remekül énekel és jól mozog a színpadon, ez is hozhat ám szavazatokat. Plusz jó hír, hogy elviekben csodálatos a színpadi kép, így tényleg minden esély megvan arra, hogy András sikerrel vegye a holnapi első akadályt. Alább megnézhetitek a próbán készült videót, hát beleborzongtam, annyira csodálatos volt ott Kállay.