PARFÜM: CSODÁLATOS MAGYAR DAL BOGGIE-TÓL Téma: Egyéb kategória

! Tegnap találtam rá Boggie “Parfüm” c. dalára, és azóta számtalanszor meghallgattam. Egyszerűen varázslatos, annyira különleges hangzásvilággal bír, ráadásul a dalszöveg is kifejezetten igényes. Bár minden magyar dal ennyire jó lenne, és bár ezt játszaná agyba-főve a rádió a Nyáry lányok “dala” helyett.

Ami pedig a Parfüm videoklipjét illeti, bravissimo! A kisfilm bemutatja azt, hogyan válik egy átlagos lányból egy dögös bombázó, és a photoshop mágusok mi mindent követnek el ahhoz, hogy a felismerhetetlenségig átdeformáljanak valakit úgy, hogy szinte már rá sem ismerjünk az alanyra.

Ez a dal afféle társadalomkritika. A mai világ ferdít, hamis képet fest és téves elvárásokat támaszt a nőkkel szemben: ha kinyitunk egy magazint, az tele van gyönyörű emberekkel, olyan ideálokkal, melyek lehetséges, hogy ilyen formában talán nem is léteznek” – mesélte  a hvg.hu-nak a Parfüm és a hozzá készült videó üzenetéről Csemer Boglárka, a dal előadója. Boggie amúgy a Csillag Születikből lehet ismerős számunkra, itt van az egyik emlékezetes előadása.

Szóval, hallgassátok, szeressétek, és osszátok meg ezt a dalt minél több ismerősötökkel, mert úgy érzem, ezt látni kell mindenkinek. Ó, és van ám francia verziója is a Parfümnek, de az nem annyira jó, mint a magyar, legalábbis szerintem.