Pilotkritika: Witches of East End Téma: Egyéb kategória

Nem meglepő módon sokatok érdeklődését felkeltette a Witches of East End a legutóbbi beharangozó post után. Ezzel jómagam is így voltam, ugyanis szeretem a boszorkányos sorozatokat, így már régóta várok valami igazán jóra. Nem akarom elkiabálni, de úgy hiszem megérkezett. Tulajdonképpen egy olyan pontja sem volt a pilotnak, amibe bele tudnék kötni. Valahogy így képzelem el egy zseniálisnak ígérkező sorozat első részét. Kellőképpen megvolt a feszültség, jók voltak a színészek, érdekesek a karakterek, és még a humorfaktor is adott volt. Ez különösen bejött: “Ez egy nagyon érdekes ruha, kedvesem. Tetszik, ahogy mindent kipakolsz, és letojod, hogy mások mit gondolnak illőnek“. És ezt még fokozták később. Zseniális volt na 🙂

A történetről is kiderült egy csomó minden, ezáltal pedig sokkal ütősebb lehet ez a sorozat, mint amilyennek ígérkezett. Két nővért ugyanis egy szörnyű átok ért több száz évvel ezelőtt – és még azóta is élnek. Wendy nem tudja hányszor halt meg, de kilenc élete van, pont egy macskának, amivé gyakorta változik is. Joanna ugyan halhatatlan, de mindig el kell viselnie a gyermekei halálát. Ugyanis Ingrid és Freya – a két gyermeke -, harminc éves korukig élnek, majd meghalnak a mágia következtében, hogy utána ismét teherbe essen velük Joanna, így újjászületve, mit sem tudva az előző életükről. “Halhatatlanság, végtelen anyasággal fűszerezve. Tudod hányszor szültem, mielőtt feltalálták volna az epidurált? A szappanról nem is beszélve” – habár ez az idézet viccesnek hangzik, valójában egész jól levezették az írók, hogy ez mennyire fájdalmas, évszázadokon át végignézni újra és újra a gyermekeid halálát. Joanna azonban elhatározza, ezúttal nem fedi fel a lányok előtt a mágiát, hátha így túlélik, és rendes életet élhetnek. Azonban felbukkan a városban egy gonosz, aki bosszúra szomjazik, eközben pedig a két lány felfedezi magában a bennük szunnyadó erőt.

A legjobban a pilot megtekintése előtt attól tartottam, hogy egyfajta Bűbájos boszorkák klón lesz majd belőle, de szerencsére nem így lett. Persze, némi hasonlóság biztos akad, mint a testvériség, az eltitkolt erő vagy a nagy hatalom, de úgy érzem a Witches of Eat End megkreált egy olyan saját világot és mitológiát, ami különbözővé teheti őt a Bűbájos boszorkák univerzumától. Meg kell mondjam, a pilotban el voltam ragadtatva a vizuális effektől is. Olvastam olyan kritikát, amik keveselték a CGI-t, de szerintem pont megfelelő szinten és minőségben operáltak vele a készítők. Ami a karaktereket illeti, nekem az összes szimpatikus, hiszen mindegyiknek látok lehetőséget. Legjobban Freya az, akivel szimpatizáltam, de talán a szerelmi háromszöge miatt. Wendy is tök jó karakter, remélem sokáig ott marad a családjával. Különösen tetszett amúgy az, hogy nem adagolták rohamtempóban az információt, ennek hála van egy csomó kérdésem, amire remélhetőleg majd választ fogok kapni. Tetszik az a mitológia, amit a széria felépített saját maga számára.

Ami a színészeket illeti, szerintem senkivel sem volt probléma. Tény, hogy Madchen Amick és Julia Ormond profin nyomták, de úgy vélem a fiatal generációt sem kell félteni. Jenna Dewan-Tatum például még mindig jól nyomja az ipart. Abból a lányból sosem lesz egy színész-óriás, de ezzel ő is tisztában van, és ehhez mérten alakít kellemeset. Jó tudni azt, ha tudjuk a határainkat, mert így kihozhatjuk magunkból a maximumot – pont annyit, amennyire képesek vagyunk, ezáltal megteremtvén valami igazán jót. A dögös pasi faktor amúgy már a pilotban nagy méreteket öltött. Nem is tudom hirtelen elmondtani, hogy Eric Winter vagy a modellből színésszé avanzsáló Daniel DiTomasso volt a dögösebb. Hm, talán az utóbbi, jól állt neki a badboy-style. Ráadásul érkezik majd Mr. Sarah Michelle Gellar is, és lesz shirtless jelenete, nézzétek csak! Ami a pilot nézettségét illeti: 0.7-es demót hozott, és 1.9 millió nézőt, ami egész jónak számítható. Nyáron a Devious Maids is így kezdett, aztán folyamatosan nőtt, reméljük a Witches of East End is így fog tenni. Volt annyira jó ez a pilot, hogy hosszútávon látni akarjam ezt a szériát.

Értékelés: 10/10
Mi mást is adhatnék? Na kérem szépen, így kell elkezdeni egy sorozatot.