Édes élet – Avagy a cölöp mélyre süllyed Téma: Egyéb kategória

Arra gondoltam, belenézek az Édes élet első részeibe, hogy írhassak róla egy véleményt a blogra. Az első adást úgy-ahogy néztem, a többit áttekertem öt perc alatt. Igen, annyira rémes. A legszomorúbb amúgy az, hogy akár szórakoztató is lehetne, ha normálisan válogatják ki a celebeket. Mielőtt azt gondolnád: nem Győzikével van legnagyobb baj, még az ő szegmensük a legszórakoztatóbb. A tv2 műsora amúgy elég hülyén épül fel: minden részben öt celeb van, akiknek az életét követheti nyomon az a maroknyi néző. Egy adásba vannak mindannyian beszuszakolva, és pár perces vetésforgóban jön mindig az újabb adag borzalom. Tényleg azt gondolják ez majd érdekli a népet? Egyik celeb gázabb, mint a másik.

– Győzike: Az ötösfogatból még tényleg ő az, aki a legjobban tudja mit csinál. Tulajdonképpen az ő szegmensei majdnem ugyanolyanok, mint a Győzike Show volt anno. Most jöjjön egy coming out: én szerettem a Győzike Showt. Azt hittem, az Édes életben is hasonlóképp vicces lesz majd, de rá kellett jönnöm, hogy nem. A Győzikében legtöbbször azon röhögtem, hogy Virág milyen hülyeséget csinál már megint, de a kislány már nagylány lett, aki mintha ódzkodna a kamerától. Győzi és Bea évődése nem vicces, ahogy Győzi önimádó beszólásai sem azok. Egy-egy mosoly maximum, és kész.

– Gombos Edina: Az ötös fogatból én őt sajnálom a legjobban. De tényleg, ő egy jobb sorsra ítéltetett, okosnak, műveltnek tűnő nő, akiben még tehetséget is látok. A műsorvezetést jól csinálja, miért kell idáig süllyednie? Amúgy, a családjával szerepel, szegény kislányát is kitette ennek az egésznek. A sztori szerint épp Amerikába tartanak, hogy találkozzanak a férjének a kubai családjával. Ha Senorita Szöszi style lenne, akkor még örülnék is, de banyek, Edinát én sajnálom, amiért idáig süllyedt…

– Müller Attila: Amikor anno a Szeress Most!-ban olvadozott utána a fél ország – és persze én is, – nem gondoltam volna, hogy idáig süllyed majd ő is. Nem tudom mi járhatott amúgy a kreátorok fejében, amikor Attilára rászabtak egy sztorit. Az eddigi adásokban pszcihológusnál jár, mert elhagyta őt a nője, és még bömbölt is emiatt. Bevitték persze a leégett házát, és azt a szörnyű fájdalmat, amit át kellett élnie. Szörnyűség. Nála amúgy erősen érzem azt, hogy számára ez egy szerep, amit csak és kizárólag a pénzért vállalt el. Ment volna inkább a Jóban Rosszban-ba.

– Berki Krisztián: Hát én ezt a pasit utálom. Már a Hal a tortánban sem csíptem a fejét, és akkor se hittem, hogy bárki szórakoztatónak tarthatja a Fradi egykori vezérét. A milliomos, kigyúrt állat a terhes barátnőjével, Pamelával (XD) szerepel együtt, és tulajdonképpen a pénzköltésen kívül eddig mást nem csinált. Cabrióval utazik, házi medencében úszkál, 400 ezerért hajót vesz, 450 ezerért meg babakocsit, és a tv2-nél azt hiszik, hogy majd ez a képernyő elé szögezi a nézőket. Azokat a nézőket, akiknek a zöme a hitele miatt aggódik, a munkahelye biztonságáért vagy a sárga csekkek kifizetésén, és majd pont az lesz a kívánságuk, hogy azt nézzék, amint ez az állat furikázik a luxus autóval.

– (VV) Ágica: Úgy tűnik van még benne a Való Világos rutinból, ugyanis egész hihetően adja elő magát. Még érdekes is lenne amúgy a friss anyuka története, akinek most született meg a kisbabája. De tényleg, jó lenne látni, miképp kezd neki a gyereknevelésnek egy első babás kismama, ha heti egy adás lenne, és normálisabb módon, akkor talán még nézném is. Viszont a készítők itt is megőrültek, hiszen hála Ágicáéknak, a műsoridő nagy része feliratos volt, holott tudjuk, az átlag magyar néző nem szeret feliratokat olvasni. Gratulálok tv2!

Mindent összevetve ez egy botrányosan rossz műsor, ami normális celeb-választással AKÁR még nézhető is lett volna. Mondjuk nem értem miért akarnak mindig mindent celebekkel eladni, rájöhetnének már, hosszútávon ez nem működőképes megoldás. Kíváncsi leszek az egész heti nézettségi adatokra, de úgy érzem hatalmas bukásról van szó. Meg is érdemli, teszem hozzá. Nekem bőven elég volt ez a három részecske, többre már nem fogok időt pocsékolni. Sőt, azt is sajnálom, hogy ennyit láttam belőle…