Körkérdés: Ki a legutáltabb sorozat-karaktered? Téma: Egyéb kategória

Úgy vélem minden sorozatban akad olyan karakter, akiket a nézők egyszerűen képtelenek elviselni. Sokszor az ilyen karakterek előre viszik az adott show népszerűségét, hiszen a gyűlölködés sokszor építőbb erejű lehet, mint az imádat, avagy a negatív reklám is reklám. Néha viszont vannak olyan karakterek, akik már annyira irritálóan viselkednek, akik annyira kihúzták a gyufát, amit egyszerűen már képtelenség tovább elviselni. Ilyen például sokaknál Elena a Vámpírnaplókból, vagy Unique a Glee-ből, akik viselkedésük, természetük vagy tetteik alapján “nyerték” el a közutálatot.

A kérdés tehát adott: az általad nézett sorozatokban melyik az a karakter, akit a legjobban gyűlölsz? Akinek az esetében rimánkodsz azért, “csapja már el egy rohadt teherautó”. Mivel kérdezek, válaszolok is. Nekem három nagyon utált karakterem van:

– Elena (The Vampire Diaries): Az első két évadban nagyon szerettem őt, azonban ahogy a kreátorok csűrték-csavarták a szálakat, annyira megutáltam szerencsétlent, hogy már jó ideje a kiírásáról álmodozom. Félreértés ne essék, Nina Dobrevet nagyon szeretem, szerintem Katherine a Vámpírnaplók legjobb (!) karaktere, míg Elena annyira vérszegény, sótlan és unalmas teremtés lett az én szememben, hogy nélküle még a show is jobb lehetne.

– Hook (Once Upon a Time): Ő egy közönségkedvenc karakter, mert olyanra akarták megalkotni. A színész hellyel-közzel helyesnek mondható, van egy “cuki” angol akcentusa, és folyton megpróbál vicceseket mondani. Általában csúnyán néz, hol a jó, hol a rossz oldalon áll, és… annyira… nagyon… erőszakosan… rám akarják sózni. Fáj. Tényleg, mintha a két kreátor fogott volna egy “mitől szeretik meg a karakterem” kézikönyvet, és minden egyes pontját Hookra szabták volna. Pedig ha egy kicsit kevesebb lenne, vagy jobban ábrázolnák az írók, akár kedvelhetném is, perpillanat meg azon a ponton vagyok, hogy Rumple mikor öli már végre meg.

– Winston (New Girl): Ha azt mondom, hogy ő a New Girl leggázabb karaktere, úgy vélem nem tévedek. Nekem másfél évad sem volt elég arra, hogy akárcsak egyetlenegy alkalommal is elmosolyodjak bármin, amit mondott, sőt. Sokan azt mondják Jesse képviseli a “kínos” humort a New Girlben, de szerintem a kínosan fájdalmas az inkább Winston. Ő az oka annak is, hogy kasza-közeli állapotban leledzik nálam a show: valahogy nem akaródzik folytatni. És igen, Winston miatt…