Brendan Dooling: „Walt történetét el kell mesélni” Téma: Egyéb kategória

Brendan Dooling alakítja Waltot a CW sorozatában, a Carrie naplójában. Ennek a tinédzsernek a 80-as években nagyobb problémái vannak, mint hogy mit vegyen fel másnap az iskolába. Egy bonyolult szerelmi élet, illetve hogy igazán megtalálja önmagát, miközben nem tudja, mindenki elfogadja-e majd, és ami a legfontosabb, hogy képes lesz-e elfogadni saját magát. Azt, hogy igazából meleg, és nem a lányokhoz vonzódik.. Dooling mesélt Walt zavaros világáról, és arról, mennyire élvezi a retro show forgatását.

Walt karakteréből tényleg csak annyit kapunk, amennyit most látunk? A könyvben sokkal egyedibb, és van egy teljesen különböző élete is a baráti társaságon kívül.
Bármennyire is szeretnék belemélyedni Walt otthoni életébe vagy egyéb kapcsolataiba, a sorozat címe Carrie naplója, így Waltnak csak azt az oldalát ismerhetjük meg, amit Carrie-ék társaságában mutat.

Egyáltalán olvastad a könyveket?
Olvastam őket, bár nem igazán az én műfajom, mégis nagy segítség volt a munkához.

Mit gondolsz, miért olyan rokonszenves Walt karaktere? Hiszen manapság rengeteg meleg tinédzsert láthatunk főműsoridős showkban.
Én személy szerint úgy érzem, Walt történetét el kell mesélni, különösen mivel ez egy érzékeny téma volt a 80-as években. Talán én nem vagyok elég figyelmes, de még nem láttam ilyen történetet, ami ennyire őszinte és véletlenszerű lenne. Azért mondom, hogy véletlenszerű, mert az ő korában és helyzetében minden gondolat, tett és élmény váratlan, meglepetésszerű.

Ihletet merítettél a téged körülvevő emberekből vagy Walt karakterét a semmiből alkottad meg?
Walt határozottan múlt- és jelenbéli irodalmi személyek spontán keveréke.

Ha tehetnéd, milyen tanácsot adnál Waltnak?
A kamaszkor után rengeteg jó dolog vár az életben. Csak kitartás!

Már sok szereplővel beszélgettem,  és csak kevesen forgatnak „a városban”. Milyen érzés volt  New York-i lakosnak lenni?
Long Island-en nőttem fel, de egész életemben kereszteztem ezeket az utcákat. Most, hogy a forgatás alatt New York-ban lehetek, ezt még jobban élvezem, mint az első látogatásomat.

Az élet, amit Carrie megtapasztal New York-ban, hasonlít a te tapasztalataidhoz?
Egyáltalán nem. Carrie története egy kiszámíthatatlan, vad és izgalmas, 80-as évekbeli New Yorkban játszódik. Ha összehasonlítjuk, az én élményeim inkább e-világiak.

Ki az a karakter a showban, akivel nem játszol együtt annyit, amennyit szeretnél? Hiszen a legtöbb jeleneted az otthoni barátokkal játszódik.
Úgy gondolom, egy plátói kapcsolat kifejlődése Walt és Larissa között érdekes lehetne.

Konkrétumok nélkül, mire számíthatunk Walt karakterétől a következő részekben?
Walt kibontakozik majd, amennyire a körülmények engedik. Talán merészebb lépéseket tesz.

Az egyik epizódból megtudtuk, mit terveznek Walt számára a szülei. Ő az a típus, aki belemegy, és olyan életet él, amit valaki más akar neki?
Waltnak sokkal határozottabb elképzelései vannak, mint bárkinek is mutatja vagy elárulja, de inkább kerüli a konfliktusokat. Mindenesetre még nem mutatta meg a valódi értékeit, hogy mit képvisel igazából.

A tény, hogy talán meleg, ami ijesztő számára, vagy inkább az, hogy mindenki megtudja? Esetleg mindkettő?
Szerintem Walt látja a lehetőséget a meleg közösség nagyobb elfogadására és szeretetére, de sokan abban az időszakban még nem. Ez határozottan szerepet játszik a viselkedésében, ezért nem képes kommunikálni és elfogadni a saját gondolatait és érzéseit.