A legcukibb film: Waiting for Forever Téma: Egyéb kategória

Köszönettel tartozom ám nektek, hiszen Ti hívtátok fel a figyelmem erre az aranyos filmre, mert én alapjáraton nem hiszem, hogy meg akartam volna nézni. Ha pedig nem nézem meg, akkor egy hatalmas élménnyel lettem volna szegényebb, szóval nagyon szépen köszönöm, amiért szóltatok róla. Tehát. Ez a romantikus komédia annyira nagyon aranyos volt, már rég láttam ennyire cukit. Igen, leginkább  a cuki jelző az, amivel rendesen ki lehet fejezni azt az élményt, amit a Waiting for Forever nyújtott. Igaz, ez elsősorban a férfi főszereplő, a szintén cuki Tom Sturridge miatt van így. Az a srác annyira elvitte a hátán az egész filmet, hogy az valami hihetetlen, és szó szerint képes volt arra, hogy “scene stealer“-ként ellopja a showt Rachel Bilsontól, ez pedig teljesítmény ám a javából.

No de miről is szól ez a film? Adott két gyerekkori jóbarát, Will és Emma. A fiú szüleinek a halála után Will és a bátyja elköltöznek, így szép lassan megszakadni látszik a barátság, azonban Will nem felejt. A srác ugyanis mindenhová követi Emmát, amerre a lány csak lakik. Nem keresi fel, nem szólítja meg, csak ott akar lenni, ahol Emma is tartózkodik, mert így adott számára a remény, hogy egy nap, egyszer talán találkozhatnak. Emma egy nap visszatér a kisvárosba, mert az édesapja megbetegedett, Will pedig úgy dönt, hogy végre felfedi magát, és bevallja Emmának az igazságot, azt, hogy szerelmes belé.

Aláírom, azzal, hogy Will követte Emmát kicsit furává vált a fazon, de még ezt is olyan szépen megmagyarázták a filmben. Nem akarom lelőni a poént, de mindenre van logikus és racionális érv, a legjobb pedig az egészben az, hogy nem nyomták le a torkomon, hanem szépen, lassan adagolták, pont úgy, ahogy én azt elvártam volna. A történetben akadtak olyan pillanatok, amiket szájtátva vártam, mint Emma és Will első találkozása “felnőttkorukban”, vagy a nagy összejövés (love story – nem lepődsz meg, ugye? :). Ebben a filmben pedig minden volt: egy rakat humoros jelenet (hála Willnek), egy csomó csodaszép szerelmi gondolat, WTF pillanatok és annyi dráma, amit még pont elbírt az alkotás. Most mondjam azt, hogy ennyire szép filmet már nagyon rég nem láttam?

Nekünk, sorozatrajongóknak a Waiting for Forever viszont kötelező alkotás, hiszen egy csomó olyan színész szerepel benne, akiket láthattunk már a sorozatokban. Kapásból itt van Rachel Bilson és Jaime King a Hart of Dixie-ből, de a lista még így sem teljes. Játszik benne ugyanis még: Nikki Blonsky (Huge), Matthew Davis – kopaszon! (The Vampire Diaires), Nelson Franklin (Veep) és Blythe Danner (Will & Grace) is. Meg kell mondjam, ez a sztori nem lett volna ugyanaz, ha nem szerepel benne Tom Sturridge is, akinek a nevét ezentúl tutira megjegyzem majd. A kémia egyértelműen működött közte, és Bilson között, de hogy Will-ként tényleg ellopta a showt, azt nyugodt szívvel kijelenthetem.

Értékelés: 9/10
Nagyon tetszett, ezt fent írtam is, néhol azonban lassúnak éreztem az események menetközben, ezért nem tudok rá jó szívvel maximális értékelést adni. Pedig tudom ám, megérdemelné. Ha módotokban áll, mindenképpen lessétek meg ezt a filmet, szerintem nem fogtok benne csalódni.