2013/14 Upfronts: NBC – Véleményem az újoncokról Téma: Egyéb kategória

Szerencsétlen NBC – általában ezzel a jelzővel szoktuk illetni a csatornát, mert tényleg annyira szerencsétlenek, hiszen ritkán jön nekik valami igazán össze. Tavaly majdnem az összes sorozatuk megbukott, és a Revolution túlélése is a felvezetésnek köszönhető csak, a Chicago Fire viszont önmagától teljesít egész jól. Azt azonban meg kell hagyni, hogy az NBC igencsak tökösen mindent elkaszált, ami önmagában nem élt meg, és a kínálatot elnézve egész jó új sorozatokat rendelt be. Mondjuk elég sok olyan produktum került a midseason részlegbe, amik miatt szomorú vagyok, a Believe például megérdemelt volna egy őszi premiert, akár csak About a Boy c. szitkom.

Az NBC teljesen átvariálta a műsorstruktúráját is, új időpontot kapott majdnem a legtöbb sorozat. Tökösek voltak, és a Revolution eltűnt a The Voice mögül, és szerdára került, de a Chicago Fire és a Parenthood is napot váltott. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz az NBC ősze nézettségben, bár, talán becsapós lesz a dolog, mert a csatorna tavaly ősszel is szárnyalt, egészen addig, míg a Voice véget nem ért. Akárhogy is, kíváncsian várom mit alakít az NBC, mindenesetre a Girlfriend in Coma pilot bukását/le nem forgatását sajnálom, remélem később még lehet belőle valami.

Az NBC teljes műsorrendje ezen a linken tekinthető meg. Most pedig jöjjenek a berendelt sorozatokról egy rövid saját vélemény, amit a színészek és a történet alapján állapítottam meg. Tudom, olcsó húzásnak tűnik, de feleslegesnek tartom újra leírni a történetet. A sorozat címére kattintva elolvashatjátok a történetet a Sorozatjunkie jóvoltából.

IRONSIDE
Vélemény: A főhős egy nyomozó, aki kőkemény fazon, a “különlegessége” pedig az, hogy tolószékes, mert manapság már kell valami háttér az efféle szériáknak is. Az első, ami eszembe jutott a következő: a rossz fiú menekül, átugrik egy kerítésen, a tolószékes fazonra röhög, az meg előveszi a stukkerét és fejbe lövi a bűnözőt, aztán megszólal: “Astalavista, Baby“. Valószínűleg nem ez lesz, és nem hiszem azt sem, hogy azon keseregne milyen kevés a mozgássérültek részére fenntartott rámpa, de akkor mégis hogy a francba akarják ezt megoldani? Kizárt, hogy én ezt hosszútávon nézzem, de az első részre kíváncsi vagyok. Jéj, most látom, az egyik főszereplő Spencer Grammer a Greek-ből.
Várási fok 50%: Ne zavarjon meg senkit a magas százalék, itt csak arra vagyok kíváncsi, miképp oldják meg a kerekesszékes nyomozást. A pilotot biztos meg fogom nézni, de annyi elég is lesz belőle 🙂

DRACULA
Vélemény: Őszinte leszek, én már unom a vámpírokat és persze a vérfarkasokat is. Örülnék, ha új természetfeletti lényeket alkotnának már meg, mert a vérszívók már nem hoznak lázba, még akkor sem, ha egyre érdekesebb keretbe foglalják őket. A Dracula alaptörténete is érdekel, az 1890-es évben játszódik, Dracula pedig bosszút akar állni. Ha nem maga Dracula lenne a főhős, hanem egy random vámpír, akkor jobban lázba hozna, de Jonathan Rhys Meyers és a Magyarországi forgatási helyszín miatt mindenképp nézni fogom egy ideig.
Várási fok 80%: A pilotot mindenképp csekkolom majd, és kapni fog egy két-három részes esélyt is. Viszont, mivel a vámpír téma nekem már unalmas, nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy hosszútávon is bizalmat szavazzak neki.

BLACKLIST
Vélemény: Egy bűnöző aki most a jó oldalra állt, de feltételei vannak. Kit érdekel? Oké, biztos sokakat hozott lázba, de engem nem. Sőt, James Spader se hozott lázba, de még a 90210-ből ismert Ryan Eggold sem.
Várási fok 0%: Nem az én típusú sorozatom ez, nagyon nem.

WELCOME TO THE FAMILY
Vélemény: Először is, Joey Haro-ról egy másodpercig se hiszem el azt, hogy heteroszexuális lenne. Ez pedig azért probléma, mert a sztori alappillére az akar lenni, hogy Joey Haro karaktere összejön egy lánnyal, sőt, még le is fekszik vele és teherbe is ejti, és ez gondot okoz a latin vs. nem latin családok közötti kulturális különbségekből fakadóan. Joey Haro szerintem tipikusan az a színész, akire az ember ránéz, és kapásból megmondja, meleg. Ezzel nincs is gond, az Awkward-ban is jól hozza a szerepet, de könyörgöm, ne játsszon már “Casanovát”. Matt Bomernek meg Neal Patrick Harrisnek elhiszem, mert nincs ráírva az arcukra a szexuális orientáció, de Joey-nak igen… Ettől eltekintve látok rációt ebben a szitkom tervezetben, Ricardo Chavira (Született Feleségek) visszatérésének meg örülök. Viszont Mike O’Malley hiányozni fog a Glee-ből.
Várási fok 60%: Hát, szerintem hasonló lesz, mint Rob Schneider szitkomja a CBS-en, a tavalyi ROB, azt pedig nem szerettem, de itt azért kíváncsi vagyok a pilotra, hátha majd az beránt.

THE MICHAEL J. FOX SHOW
Vélemény: Oké, tisztázzunk valamit: én nagyon szeretem Michael J. Fox-ot. Már gyerekkorom óta ő az egyik kedvencem, és már maga a gondolat is, hogy kapott egy új sorozatot, no már az örömmel tölt el. Nagyon bízom abban, hogy jó lesz, bár, Michael főszereplésével úgy érzem nehéz lesz elrontani. A sztoriba csepegtettek némi önéletrajzi jelleget is, Mike a főhős Parkinson-kóros lesz, plusz a tévé vs. család/gyerekek lesz a középpontban. Nem tudom igazából mit várok tőle, de nem is érdekel. Michael J. Fox!!!
Várási fok 100%: Sajnálom, elfogult vagyok. Michael J. Fox!!!

Vélemény: Azok után, hogy tavaly elbukott a Partners és a The New Normal is, az NBC nem adja fel, és berendelt egy újabb komédiát, amiben a főszereplő homoszexuális. Maradtunk a The New Normal vonalán, Sean is a család és a munka közötti egyensúlyt keresi, de itt van egy nagyobb csavar. A meleg apához költözik a tini lány, ez már önmagában nagyon érdekesnek hangzik. Sean Heyes kiválasztásával nincs gondom, de sikerült castingolni a Ben and Kate leggázabb színészét, Echo Kellumot, ami szomorúsággal tölt el.
Várási fok 90%: Mivel meleg téma, ezért alapból kíváncsi vagyok, plusz a tini lány vs. meleg apja is érdekesnek hangzik. Egyedül Echo Kellum az, aki miatt rossz szemmel nézek a sorozatra, de ettől függetlenül kíváncsian várom ám.

CRISIS
Vélemény: Azt hiszem ez egy nagyon kétesélyes sorozat lesz. A rövid sztori az, hogy egy iskolabuszon washingtoni felső vezetők gyerekei ülnek, plusz az elnök fia, akiken rajtaütnek  aztán az elit majd’ megőrül, és innen kezdődhet az érdekesség. Ennyiből túl sok mindenre nem derült fény, de én reménykedem abban, hogy megkapjuk a Botrány (Scandal)-féle vonulatot, és akkor ezt is nagyon fogom szeretni. Ha átváltunk tipikus nyomozós sorozatba, azon pedig szomorkodni fogok. A főszereplők mindenesetre biztatóak: Rachael Taylor (Grace Klinika), James Lafferty (One Tree Hill) plusz Gillian Anderson (X-Akták).
Várási fok 70%: Miután megnéztem az első promót azt hiszem világosabb képet kaphatok majd erről az egészről, viszont mindettől függetlenül a pilotra nagyon kíváncsi vagyok, a többi meg majd annak fényében kialakul.

Vélenény: Spin-offot kapott a Chicago Fire. Az eredetit se szeretem, pedig ott legalább tűzoltók a főszereplők, itt viszont rendőrök lesznek. Ó, bocsánat, inkább speciális nyomozók akik nagyszabású ügyekkel foglalkoznak…
Várási fok 0%: Még a pilotot se akarom megnézni, egyedül azt sajnálom, hogy a nagyon cuki Kelly Blatz (Aaron Stone) itt kapott melót.

Vélemény: Regényfeldolgozás, Feketeszakáll vezetésével demokrácia lesz a tolvajok meg a törvényen kívüliek között. Ez komoly? Tényleg? Hogy a csudába rendelhették ezt be, ráadásul még a pilotja se készült el.
Várási fok 0%: Tudom, sok itt a nulla százalék, de ha egyszer teljesen hidegen hagy a kalózok és a tolvajok társadalmi értékrendje, mi a frászt csinálhatnék? Vagyis tudom, messziről el fogom kerülni 🙂

THE NIGHT SHIFT
Vélemény: Ha jól tudom, ez lesz az évad egyetlen kórház sorozatos próbálkozása. Az igazat megvallva én kíváncsi leszek a The Night Shiftre, naná, hogy csak midseasont kapott. Egyébként elég tipikusnak néz ki, mármint, éjszakai műszakban játszódik, és a közel keletről hazatérő orvos van a középpontban. Van egy olyan érzésem, hogy Vészhelyzet feelinget fog árasztani, de alapvetően még nem baj, csak legyen jó. Ó, és Brendan Fehr (Roswell) castingjáért jár a virutális high five.
Várási fok 70%: Sajnálom, amiért csak 2014 tavaszán debütál majd, úgy nem lesz sok esélye a túlélésre, de majd eldől. Mindenesetre én kíváncsian várom.

Vélemény: Hihetetlen, ezt képesek voltak Midseasonre tenni. Pedig annyira kíváncsi vagyok rá! A főhős egy kislány, akinek természetfeletti ereje van, például telekinézis és jóslás, amiket nem mindig tud irányítani. Már csak emiatt is nagyon érdekel, itt még azzal spékelik meg, hogy egy vallási csoport meg akarja ölni a kislányt, akit egy férfi védelmez. Hű, ezt már így, csak a leírás alapján is imádom. Szegény kisbaba-lány, mentsétek meg!
Várási fok 100%: Nagyon aranyos a kislány, egyszerűen meg kell őt menteni. Nem ő akart természetfeletti képességekkel megszületni! A gonosz vallási szekta meg először kihasználja, aztán pedig meg akarja ölni, nehogy már! Hű, nagyon várom már az első részt.

THE FAMILY GUIDE
Vélemény: Ejj, erről se tudom mit gondoljak. Az apuka vak, akitől az anyuka el akar válni, apuka pedig kap egy vakvezető kutyát, ráadásul meg kell birkóznia a válás meg a gyereknevelés nehézségeivel is. Most mit mondjak, hogy röhögjek egy vak emberen? Ha nekimegy egy oszlopnak nem fogok felvihogni, mert szerencsétlen vak.
Várási fok 50%: Nem tudom hogy álljak hozzá. Egy emberen aki vak, inkább sírok, mert “jaj, szegény, de rossz lehet neki”. Ráadásul a vak apukától a felesége is válik, és amúgy sem láthatja (!!!) a gyerekeit. És mindez komédiában? Nemár! Szegééény apuka!

Vélemény: Először is, cseszd meg NBC. A kínálatból ennek a komédiának drukkoltam a legjobban, erre be is rendelik, de csak 2014 elejére. Úgy járok, mint a Save Me-vel, amit egész évben vártam, és nyári sorozat lesz majd belőle… Itt amúgy tök tetszik a sztori, a főhős egy lusta pasi, aki összehaverkodik egy szingli anyuka fiával, mert így jobban tud csajozni. Mivel láttam a filmet, ezért szerintem a sorozat verzió is jó lehet, plusz tetszenek a színész választások is. Sorozatpestis ide vagy oda, David Waltont én csípem, plusz Minnie Driver is régi kedvenc. Ó, és itt van a Once Upon a Time-ból a kisfiú is!
Várási fok 100%: Mást nem is mondhatok, csesz meg NBC a téli kezdéssel.

UNDATEABLE
Vélemény: Hát, ez is nem tudom mi akar majd lenni. Ha jól értelmezem a főhős nyomi, akinek kvázi nincs saját élete, és a lakótársa miatt lesz majd neki egy. Vagy mi van? Nem tudom, és valahogy nem is érdekel.
Várási fok 20%: Mivel komédia ezért valószínűleg bepróbálom majd, de őszintén kétlem, hogy ez engem hosszútávon érdekeljen.