Kettős játszma az RTL Klub műsorán & Promó Videó Téma: Egyéb kategória

Pénteken egy időre leköszön a Gyanú árnyékában. Ugyan eléggé megcsappant a dokureality nézettsége, az egy millió feletti adatai már régen a múlté, de még így is stabilan verte vele a Tv2 kínálatát. Most azonban a Gyanú árnyékában lepihen, az RTL Csoport pedig végre egy országosan, bárki számára elérhető csatornán is bemutatja a Kettős játszma (Sortilegio) c. telenovellát. Az új műsorrend hétfőn debütál, a Kettős játszma pedig minden hétköznap 16:20-tól lesz majd látható, az abban a sávban sugárzott Riválisok pedig egy órával későbbre tolódik. Érdekes lesz majd megnézni azt, miképp boldogul a nézettségileg, és persze azt is, vajon elbánik-e a Kettős játszma és a Riválisok telenovella-duó a Tv2 egyéni gyártású műsoraival, a Veled is megtörténhet dokureality-vel, és a Hal  tortán főzős műsorral.

Ami a Kettős játszmát illeti, a mexikói Televisa által gyártott telenovelláról van szó, ami igencsak rövid, mindössze 95 epizódos. A főszerepben csupa ismert színész: Jacqueline Bracamontes (Rubi); William Levy (Árva angyal); David Zepeda (Riválisok); Gabriel Soto (Menekülés a szerelembe), Daniela Romo (Az ősforrás), Ana Brenda Contreras (Megkövült szívek) és Julián Gil (Sarokba szorítva). A történet hősnője María José, a bájos ártatlan lány hozzámegy Brunóhoz, akibe beleszeret, és csak később jön rá arra, hogy a férfi becsapta, és hamis névvel mutatkozott be neki. Bruno mindig is betegesen gyűlölte testvérét, Alejandrót, akit elraboltat és megpróbál megölni. Mindenki azt hiszi, hogy Alejandro halott, az örökös pedig María José, aki papíron Alejandro felesége, de a valóságban Brunóhoz ment hozzá, utóbbi pedig hitelesen meghamisította a dokumentumokat. Alejandro azonban túléli a balesetet, és visszatér Mexikóvárosba, ahol meglepetten látja, a semmiből lett egy felesége. A férfi amnéziát színlel, hogy átlásson a szitán, és pontosan megtudja azt, ki akarta eltenni őt láb alól. Alejandro és María José pedig egymásba szeretnek, de ehhez Brunónak is lesz egy-két keresetlen szava.

A Kettős játszma pedig a tipikus, telenovellás klisék ellenére egy jól sikerült telenovella, méghozzá gyönyörűen rendezve, és minden díszlete egyszerűen pompás. A rajongók a főszálon kívül leginkább a mellékszereplőket dícsérték, ott ugyanis több különös pár is akad, például a főhős legjobb barátja beleszeret annak az anyjába, több, mint húsz éves korkülönbség ellenére. A legnagyobb patáliát azonban a meglehetősen vallásos Mexikóban egy különös szerelmi háromszög korbácsolta, aminek középpontjában egy törtető férfi áll, aki a házaspár mindkét tagját elcsábítja, hogy így jusson anyagi haszonhoz. Ó, és azt mondtam már, hogy a mexikói telenovellákhoz képest itt meglehetősen sok a félmeztelen jelenet a jóképű férfiak részéről? Persze, ha valakinek nem fekszik a műfaj, akkor csak emiatt ne nézze végig, bár, érthető lenne, ha így tenne 🙂 Az első részt május 6-án, hétfőn, 16:20-tól keressétek az RTL Klub műsorán. Addig is íme, egy promó videó, hátha meghozza a kedveteket: