Awkward – Elkezdődött a harmadik évad Téma: Egyéb kategória

A múlt héten dupla résszel tért vissza az Awkward, az MTV valaha készült legjobb komédia sorozata – ami ennek ellenére mintha évről-évre egyre gyengébb lenne. Anno az első évadot imádtam, egyedi volt, telis-tele ütős poénokkal, jó szóviccekkel és eleve egy Kínosan érdekes szituációt állított a középpontjába. A második évadnál már sokszor húztam a számat, nem nagyon akart visszatérni a kezdeti minőség, de azért itt-ott megmutatta magát, például a “Mi lenne ha?” részben, amikor Jenna tényleg minden opciót végig pörgetett. Plusz, ahogy mondta a “Sorry, I’m Not Sorry“-t, hát az sírva röhögős volt. Mondanom sem kell, nagy prekoncepció volt bennem a harmadik évadot illetően, ugyanis csak a promók alapján tudtam belőni, hogy mire számítsak.

Röviden tömören annyit mondhatnék az új évadról, hogy tetszik az irány, amerre elkezdték építeni a dolgokat, mert sok olyan dolog volt benne, ami az első évadban nagyon tetszett, lásd beszólások, abszurd szituációk, de eközben a szerelmi szálakat még mindig Kínosan rosszul kezeli a sorozat, és utóbbira az sem mentség, hogy eleve tinik a főszereplők. Mert azért valljuk be, hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, ha a főhőseink csak tizenhat-tizenhét évesek a sztori szerint, hiszen annyival másképp viselkednek, mint az adott korosztály tinédzserei, és Beau Mirchoff sem néz már régóta ki tinédzsernek. Szóval, a szerelmi szálak terén továbbra is gyengének érzem az összképet, de amúgy meg, mintha kezdene visszatalálni önmagához a sorozat. Spoileresen folytatom.

Kétségkívül a második rész vitte nálam a pálmát, Ricky temetésén az össznépi utálaton nagyon jót derültem, és Sadie kiváló humora továbbra is a legjobb poénforrás az egész sorozatot tekintve. Valerie is egyre szimpatikusabb. Korábban csak szimplán hülyének néztem, de már kezdem szokni a poénjait, és az, amikor elkezdte Tamarát “My Girl”-özni, hát azon végleg kifeküdtem. Szóval, a női mellékszereplők pörögnek ezerrel, a férfi főhősök meg teszik a dolgukat, dögösek, más nem is kell. Na jó, nem ártana ha mást is mutatnának, de… megelégszem tőlük ennyivel is. Azonban a szerelmi részt úgy érzem rosszul kezelik. Már megint ez a szokásos “Hú, rosszul döntöttem?” dolog állt a középpontban – vagy csak én láttam úgy? A kamu terhességes dolog se nagyon tetszik, szóval ideje lenne felrázni egy kicsit Jennát. Utóbbira a kreatív írás, a jófej tanár és az új dögös pasi, Colin egy jó ürügy lehet. Mit is mondhatnék, kíváncsian várom a folytatást.

Értékelés: 7/10
Igen, azt hiszem ez így reális. Egyelőre jobban bejön ez a két rész, mint azt elsőre hittem volna, és remélem továbbra is tartja a színvonalat. Sőt, mintha azt látnám, végre elkezdtek komolyabban építeni a mellékszereplőkre, amit csak támogatni tudok, hiszen kevés sorozatban vannak ennyire jó karakterek, mint itt. Ha a szerelmi szálat és a műdrámát sikerül minimalizálni, ismét tíz per tízes sorozat lehet. Hajrá!