The Voice – Caramel hallásával problémák voltak Téma: Egyéb kategória

Tegnap végre kezdetét vehette a The Voice első élő adása, ami mondanom sem kell, hogy nagyon jól sikeredett. Tényleg olyan ez a műsor, mint például a Megasztár fénykorában, attól eltekintve, hogy itt jobb a “zsűri”, és olyan kritikákat is megfogalmaznak, amitől Soma vagy Pély Barna füle kétfelé állt volna. Ezzel pedig alapjáraton nincs is probléma, sőt, ennek én csak örülni tudok, mert kritizálni tudni kell, hiszen nem mind arany, ami fénylik, és a The Voice érezhető minősége ellenére is akadtak olyan próbálkozók a top24-ben, akik az X-Faktor színvonalat képviselték. A mesterek döntéseivel majdnem minden esetben egyet értettem, egyedül Caramel akasztott ki, de ő nagyon. Fogalmam sincs, hogy miért hozta meg azt a döntését, amit, e-felett nem is nagyon tudok elmenni szó nélkül, annyira meglepődtem rajta. Ha esetleg még nem láttad volna az adást, és nem olvasol napilapokat vagy internetes sajtót, akkor ezt a bejegyzést se böngészd tovább, mert spoileresen folytatom.

Mohamed Fatima korai kiejtése lehet majd a The Voice hazai történelmének legrosszabb döntése

Caramel csapata: Kétségkívül övé az egyik legerősebb csapat, de úgy tűnik, hogy a mester ezzel nemigazán van tisztában. Kiejtette ugyanis az egyik legtehetségesebb énekesét. És igen, Mohamed Fatima tíz késsel a hátában is jobban énekelne, mint Nguyen Anh Quan valaha. Utóbbi továbbjutását nem tudom hova tenni, X-Faktor színvonal volt az, amit az a srác produkált, de ami elég Keresztes Ildikónak, az nem kellene, hogy Caramelnek is elég legyen. Persze, voltak a héten cikkek arról, hogy Fatima botrányosan viselkedett a próbákon, de azt hittem, ez csak légből kapott mese. És ha úgy is viselkedett, kit érdekel, ez a The Voice, itt csak a hang számít, az pedig egyértelmű volt, hogy Fatima még torokgyulladással is leénekelte Quant. Utóbbi tényleg X-Faktor színvonal, remélem, hogy most már tényleg hamar kiesik, mert már két olyan énekesnőt ejtett k, akinek szurkoltam. Berkes Olivér hozta a szokásost, és már csak bízni tudok abban, hogy végre leakadnak az anyukájáról, mert már rém unalmas, a dolog. Ideje lenne Olivér személyiségével foglalkozni. Caramel pedig, mint mester, végül is jó kritikákat fogalmazott meg, bár, nem is értem, hogyan ejthette ki Fatimát. Hová tetted a füled, “mester”?

Veres Mónika újra elhozta A ZENÉT a The Voice színpadára. Varázslatos előadást nyújtott.

Mező Misi csapata: Nagy szerencséje van Misinek, nála van Veres Mónika, aki ismét olyan csodálatosan énekelt, mint egy földret évedt gyönyörűséges angyal. Nagyon jó volt őt látni a színpadon, a Joyful Joyful című dal előadása alatt pedig libabőr volt a testemen mindenütt, annyira szépen énekelte. Gyöngyösi Tamás kiesését nem sajnáltam, szerintem nagyon be lehetett szívva, miközben énekelt, eléggé dőlöngélt szerencsétlen. Ami pedig a Szécsi lány(okat) illeti, egy tucat volt, mint ahogy eddig isés rohadtul nem értem, mi ez a nagy hype az ikrek körül, mivel semmi alapját nem látom. Saci és Bobe is X-Faktor színvonal, de ez persze saját vélemény, amivel tudom, hogy sem ti, sem a szavazó nézők nem értenek egyet, mivel mindkettő fruskát megszavazták első helyezettnek, mármint, a csapataikon belül. Mindenesetre azért, mert száz emberből én vagyok az egyetlen aki nem csípi őket – igaz? 🙂 Mező Misi mesterként továbbra is jól funkcionál, tetszik az a vehemencia, amivel mondhatni védi a mentoráltjait, ez pedig tök pozitív képet fest le róla. Ő volt az este legnagyobb kritikusa, legtöbb esetben egyet is értettem vele, szóval, csak így tovább.

A Szécsi Ikrek rajtam kívül mindenkit elvarázsoltak, én untam az előadásaikat

Somló Tamás csapata: Czerovszky Henriett volt szerintem az este másik fénypontja, nagyon gyönyörűen elénekelte a dalt, tele volt érzelemmel, és olyan tiszta és szép hangok jöttek ki a torkán, amit akár azonnal lemezre is lehetett volna venni. Kicsit úgy éreztem, hogy a személyisége most már szimpatikusabb volt, mint korábban, bár, nekem a törtető énje is nagyon bejött. Ami Dózsa Eriket illeti, rá is csak azt tudom mondani, hogy X-Faktor színvonal, és az RTL Klub képernyőjére való. Jövőre nyugodtan lehet ott próbálkozni, aztán majd azt vesszük észre, hogy bekerült a top háromba. Somlót pedig felébreszthetné végre valaki, olyan sótlan, majd megalszik a tej a szájában, és túl sok értelmeset nem is mond. Ideje felébredni, tata 🙂

Többek között Betty Love-nak kölcsönözte a hangját Czerovszky Heni, aki végre kibújt az árnyékból

Malek Andrea csapata: Fogalmam sincs, mit keresett az élő showban Schweitzer Dóra, mert X-Faktor színvonal volt az, amit csinált, abszolút nem fog hiányozni a továbbiakban. A két pasi viszont jól szerepelt, ahogy Nádor Dávid elénekelte Diego Torres egyik legjobb dalát, hát az meseszép volt. Végre, hallani spanyol dallamokat is egy magyar tehetségkutatóból, ez számomra nagy öröm. Scwartz Dávid előadása elég megosztó volt a számomra. Amikor férfihangon énekelt, az tökre bejött, de a dal nagy részében átváltott női vonyításra, amitől körülbelül olybá tűnt számomra, mintha valaki a tökeire lépett volna. Ezt a fajta éneklési módot még Carameltől is nehezen viselem el, Dávidnak pedig nem ezzel kellene nyomulnia, remélem Andi kiöli ezt belőle. Úgy fest, hogy a szerkesztők most már rászóltak Malek Andira, hogy kevesebbet vihogjon, és viselkedjen normális emberként, és ezt a szerepkört most már rendesen be is tölti. És ő is kritizál, nem is akárhogy. Az, ahogy beszólt a drogos srácnak oltári jó volt, jót kacagtam rajta.

Mindent összevetve remek volt az első The Voice élő show, csak Fatima kiesését nem tudom hová tenni, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Kíváncsian várom a jövőheti műsort, amikor is további tizenkét énekes teszi majd magát próbára, közöttük pedig ott lesz a műsor legnagyobb felfedezettje, Henderson Dávid, és a tehetségkutatók leghelyesebb pasija, Pál Dénes is, no meg a rockerbarbi, akinek már most szorítok a kiesééért. Már csak keveset kell aludni 🙂