X-Faktor – A Jersey Shore-stílus visszatért! Téma: Egyéb kategória

Annyira unalmas volt a múlt heti adás, de ez! Hát valami frenetikus volt. Minden idők legjobb tehetségkutatónak csúfolt trash reality műsorát láthattuk tegnap este, legalábbis az RTL Klub képernyőjén. Én imádtam minden egyes percét, csak Ördög Nórát tekertem el amikor pofázott, na de a mentorok! Hát az ő szavukba bele nem tekertem volna, az fix. Végre, megint ölték egymást, elkalapálták a tehetségestelen kis senkiket, és olyan kritikákat fogalmaztak meg, amiket már régóta meg kellett volna. A legjobban viszont az tetszett, hogy az egyik mentorált visszapofázott, méghozzá kőkeményen, erre szerintem még nem is nagyon akadt példa. Íme, a kedvenc három idézetem a műsorból:

Malek Miklós: “Van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó az, hogy jobb voltál, mint a múlt héten, de ez még mindig nem elég az X-Faktor színpadára”

Geszti Péter: “Ha ez az első válogatón lett volna, akkor lehet, hogy azt mondtuk volna, ‘köszi, tök jó volt, de figyelj’ … mert ezt csak elénekelted. Apám, mi történt, elfáradtál? Hol voltál Stone?”

Stone: “Ténferegtem, mint az a bizonyos a levegőben. Én bennem nem volt több geszti-kulálás ma”

Ezek pedig tökéletesen ki is fejezik azt, mivé süllyedt a hazai X-Faktor harmadik évada. Volt az este hét énekeskünk, akik közül 2 borzasztó, 1 elviselhetetlen, 2 tűrhető és 2 kiváló előadást hallottam. Azt hiszem felesleges tovább éltetni Antal Timit vagy Oláh Gergőt, ha van igazság, akkor ők jutnak be a döntőbe. De ahogy Feró is elmondta nem egyszer, nincs igazság, mert ezt a műsort Jimmy fia Krisztián fogja megnyerni, pedig igaza van Malek Miklósnak, amit ezen a héten produkált, az minősíthetetlen volt, ez a nyomi nem való az X-Faktor színpadára. Azonban, az este legborzasztóbb dalát Szabó Dávid produkálta. Iszonyúan hamis volt végig, egy tiszta hangja sem volt, a mentorok mégis végig éltették, a végén pedig sajnos meg is mentették. Pedig úgy bíztam Malek Miklósban, hogy majd a nézőkre bízza a döntést, az elképzelhetetlen volt, hogy Keresztespók ne akarja jövőhéten is Dávidra csorgatni a nyálát. Szörnyen tehetségtelen ez a srác, és azért emelem ezt ki annyira, mert tőle jobbat várok. Mégiscsak az operettszínház színművésze. Ilyen tehetség nélküli senkiket foglalkoztatnak ott, vagy mi?

A táncoslánynak valami nagyon nem tetszett. Adél gázt eregetett?

Stone ismét nagyon unalmas volt, a dala inkább egy hosszú hörgésre emlékeztetett, hiányzott belőle a tűz és az energia. És igen, sok helyen még hamis is volt, de persze nem annyira, mint Dávid vagy Jimmy fia Krisztián esetében – ha pedig ez a kettő díszhuszár lesz majd a döntőben, az nagyon mókás lesz. A Like hétről-hétre fejlődött, egyre jobb előadásokat produkálta, kár volt kiesniük, pláne Dávidka ellenében. Aki meglepett, az Csobot Adél, nagyon tetszett a mostani előadása. Hangilag is egyre többet fejlődött ez a lány, és még a koreográfia is egész tetszetős volt. Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de ha jövőhéten is ilyen jól teljesít, akkor már nem csak Antal Timi és Oláh Gergő éltetése lesz napirendi pont, hanem Adélé is.

Mi járhat a fejükben? „Ez már nekem kínos, hogy értékelni kell?”

Mindent összevetve, az X-Faktor visszatért, a szerkesztők szerencsére engedték kritizálni, ehhez a rettenethez pedig sem Malek, sem Geszti nem tudott már jó képet vágni. Ez így van jól, ha valaki szar, azt meg kell neki mondani. Remélem jövőhéten is ilyen vicces lesz az X-Faktor, és akkor örömmel nézem majd tovább a műsort. Geszti feje mikor Stone beszólt neki? Keresztespók pofavágásai amikor Zámbócskát kritizálták? És eleve Jimmy fia Krisztián “mindjárt elbőgöm magam” arca? Hát ezek haláli pillanatok, és ha már a legtöbben a dalukkal nem vesznek le a lábukról engem, akkor azt a trashreality megteszi. Köszönöm X-Faktor, már megint jót nevettem. Tudjátok mikor nem fogok majd nevetni? Ha Jimmy fia Krisztián megnyeri a műsort.