Az Amerikai X-Faktor – Top12 Téma: Egyéb kategória

Egy újabb élő shown és kiszavazáson vagyunk túl, ezen a héten ketten estek ki az Amerikai X-Faktorból, jövőhéten pedig már csak tizen lesznek a színpadon. Öt hét múlva vége van a versenynek, tehát még lesz dupla kiesés, kérdés az, hogy mikor, bár tippre ezentúl már kettesével potyogtatják őket. Ami az élő előadásokat illeti, a srácok-lányok hozták a kötelezőt, egyedül Cece Frey-ben csalódtam egy picikét, mert miután kiénekelt egy gyönyörű szép magas hangot, teljesen elfogyott az ereje, képtelen volt még egy tiszta hangot kiénekelni, a dalt pedig egy hatalmas sikítással fejezte be. Ezzel még nem is lenne baj, Lea Michele is gyakran sikít magas hangoknál, de ő szépen lezárja azt, de Cece-nél sikítás maradt még a vége is – Cece baltázása miatt pedig már megint Demit kell okolni, talán ha egy kicsit mélyebben kezdte volna el Frey az All By My Self-et, akkor nem fáradt volna el a hangja a végére.

Ami a többiek előadását illeti, Beatrice Miller most nagyon nem tetszett, Paige Thomas egy fokkal jobb volt, mint szokott, viszont Arin Raynek már ki kellene esnie, mert iszonyú hamis. Az igazság az, hogy a többiek nem okoztak maradandó élményeket. Elhallgattam őket, nem voltak túl jók, sem túl rosszak, egyszerűen hozták azt a kötelezően magas színvonalat, amit az Amerikai X-Faktor képvisel. És mielőtt elfelejtem, a Lyric 145 a végére már egy rossz vicc lett, értem én, hogy ők hip-hoppot nyomatnak, de amit előadtak, annak köze se volt a Díva Esthez, ami a nap témája kellett volna, hogy legyen.

 

Apropó, dívák. Demi Lovato már megint szörnyen viselkedett, a tisztelet szikrája sincs meg benne. Már megint belevágott nem egyszer a mentortársai szavába, sikítozik, és mindenkivel összeveszik, csak azért, mert nem tetszik neki az, ha valaki egy rossz szót is mer szólni valamelyik “lányára”. Amit kapott Simontól a végén, nagyon megérdemelte, mert egyszerűen úgy viselkedik, mint Keresztes Ildikó a hazai verzióban. Alapvetően nincs bajom ezzel a viselkedésmintával, jót nevetek itthon Ildikón, de Demi az Demi Lovato, aki 2011 legjobb dalát, a Skyscrapert énekelte, akit szeretek és tisztelek már évek óta. Vagyis, tiszteltem, legalábbis, azt hiszem. Annyira bízom benne, hogy végre magába száll, és lejjebb veszi az arcát, mint a válogatók idején. Spoileresen folytatom.

 

Mint írtam, ezen a héten ketten estek ki, búcsúzott a Lyric 145, majd párbajozott Paige Thomas és Jennel Garcia, végül utóbbi esett ki, amit nem is sajnálok annyira, Demi Lovato kiölte belőle a tüzet, az energiát és a szerethetőséget, azóta nem is produkált olyan jó előadásokat. Ismét nyilvánosságra hozták a szavazatok listáját, a top3 nem változott a múlt héthez képest, Arin megint majdnem kiesett, Cece Frey viszont hét helyet előre ugorva most az ötödik volt. Remélem jövőhéten már jobban produkál, és nem ártana neki egy hajfesték sem, vagy egy jó mentor.