New Girl – Elkezdődött a második évad Téma: Egyéb kategória

Az első évad során nagyon sokan a szívünkbe zártuk a sorozatot, a 2011/12 legjobb újonca szavazáson pedig általatok a harmadik helyet szerezte meg a Once Upon a Time és a Revenge mögött, tehát tényleg sokan megszerettük a New Girlt. Én is, de tényleg. Az első évad olyan aranyos volt, és remekül szórakoztam az epizódok alatt. Tény, hogy nem történtek benne eget rengető dolgok, nem nevettem magam halálra egy részen sem, de voltak megmosolyogtató pillanatai, és a történetet is jól kezelték. Rögtön kialakult egy kapcsolat, ami nagyon bejött, és a Nick és Jess közötti szikra is már csak robbanásra vár. A New Girl azonban azért annyira szerethető, mert tök jók a karakterek, a fekete srác kivételével mindegyik egyedi, vicces és szórakoztató, feltéve ha tetszik az a stílus, amit maga a sorozat képvisel. Nekem eddig bejött, és tülkön ülve vártam a második évadot. És akkorát koppantam, hogy csak na.

A premier epizód rendkívül gyenge volt, és a második rész sem volt sokkal szórakoztatóbb, ezzel a két résszel pedig nagyon leírta magát nálam a sorozat. Egyrészt már nagyon unom Winstont, eddig még egy érdekes mozzanatát se láttam, és tőle idegesítőbb és sótlanabb szitkom karaktert se nagyon tudnék mondani hirtelen. Persze, értem én, kötelező egy fekete karakter, különben a Grace Klinika kreátor Shonda Rhimes neked esik Twitteren, de nem lehetne az, hogy kreáljanak egy olyat, akit kedvelni is tudok? Schmidt hozta a szokásost, se így, egy évad után már az se ütött akkorát, és mintha most az egysorosai is jóval gyengébbek lettek volna a szokásosnál. A Nick-féle “találkozom a jövőbeli énemmel” is valami rohadt unalmas és kiszámítható dolog volt. Ami a legfurcsább, az, hogy most még Jesse is idegesített, pedig nekem sosem volt gondom Zoeey Deschanel karakterével. Általában elraktároztam őt az “aranyos, furcsa, van ilyen” kategóriába, aztán pedig vigyorogva néztem a hülyeségeit. Most azonban irritált, és ezen nagyon meglepődtem.

Most nem azt mondom, hogy elkaszálom a New Girlt, mert szeretem a sorozatot, és hiszem azt, hogy csak idő kell neki, amit egyelőre hajlandó vagyok megadni. Sok sorozat beleesik abba a csapdába, hogy egy zseniális első évad után kapunk egy unalmas másodikat, erre van egy kifejezés is, amit a sorozatjunkie “második évados pangásként” aposztrofált – vagy ez a Jump The Shark lenne? Mondjuk mindegy is, mert ez a két rész rendkívül gyenge volt, és teljesen elvette a kedvem a New Girl-től. Kicsit úgy érzem magam, mint a The Big Bang Theory esetében, ahol a zseniális 10/10-es első évadot követte egy olyan második, amit már kétszer elkaszáltam, de annyira akarom szeretni, hogy majd szinkronosan is neki esek, hátha. Remélem a New Girl nem fog beleesni ebbe a kategóriába.

Értékelés: 3/10
Hm, azt hiszem kicsit felül pontoztam, de nehogy már egy-két pontot kapjon, annyira azért nem volt vészes. Mindenesetre kár volt erre várni egész nyáron, és tökre sajnálom azt, hogy ilyen gyengék lettek a visszatérő epizódok. Mivel most amúgy is egy csomó sorozat fut, bevárom a New Girl első szünetét, megnézem ledarálva a részeket, aztán majd megírom azt, kap-e még esélyt, vagy kaszálom, mint a Vészhelyzetet. Mondjuk, az is felmerült bennem most hirtelen, talán én tettem túl magasra a lécet, viszont jobban belegondolva az első évad annyira frenetikus volt, hogy a lécem pont ott van, ahová az első évad rakta…