RTL II – Így fog debütálni a csatorna Október 1-én Téma: Egyéb kategória

Rengeteg premier telenovella és sorozat várja majd az RTL II nézőit Október 1-től, a csatornát azonban egyelőre csak a T-Home kínálatában láthatjuk, a Digi TV-vel – még, – nem sikerült megegyezni. Az RTL csoport még szeptemberben kiad egy közleményt, aminek keretén belül megtudhatjuk, mely szolgáltatóknál lesz látható a csatorna.

Az első napi műsor már nyilvánossá is vált, ami sok kérdést felvet, többek között azt, hogy a Modern Family és a White Collar minden hétköznap fut-e majd egy premier epizóddal. Az Október 1-hétfői műsorrendet meg is nézhetitek, köszönet érte a Sorozatjunkie facebook oldalának.

 

14.00 – Csók és csata (Corazon Apasionado)
Amerikai-venezuelai telenovella (2011)

Főszereplők:
Marlene Favela (Patricia Campos Miranda)
Guy Ecker (Armando Marcano)
Susana Dosamantes (Doña Úrsula Campos Miranda)
José Guillermo Cortines (Marcos Pérez)
Lorena Meritano (Virginia Campos Miranda)
Luis José Santander (Ricardo Rey)
Jessica Mas (Fedora Campos Miranda)

Patricia Campos Miranda két lánytestvérével szigorú és zsarnoki természetű, gazdag földbirtokos nagyanyja, Ursula, keze alatt nevelkedett. A lány gyönyörű és határozott nővé érik, aki a nagyanyjához hasonló szigorral próbálja irányítani a farmot. Patricia valójában fájdalma elől menekül a munkába, ugyanis tinédzserként szörnyű élmény érte. Apja el akarta adni őt, hogy fedezze tetemes adósságát, amit szerencsejátékkal halmozott fel. Patricia kétségbeesésében, hogy elkerülje a rossz sorsot, el akart szökni szerelmével, a szegénysorból származó Marcos-sal, de menekülés közben a fiút Patricia apja megöli.
A lány apját tettéért börtönbe zárták, és Patriciát szigorú neveltetésben részesítik. Bár Patricia erősnek, a férfiakkal szemben pedig távolságtartónak és ridegnek mutatja magát, estéit sírással tölti elvesztett fiatalkori szerelme miatt. Elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is újra szerelmes legyen, ám egy nap a birtokra új munkás érkezik, Armando Marcano személyében. Kapcsolatukat sokan nem nézik jó szemmel, saját rokonaikkal is meg kell küzdeniük azért, hogy boldogok lehessenek együtt.

*** A tovább mögött megtalálod az egész napi műsort, megéri kattintani! **

 

15.00 – Végső akarat (Elveda Derken)
Török filmsorozat (2007)

Főszereplők:
Ece Uslu (Lale)
Sinan Sümer (Ege)
Burcu Kara (Zeynep)
Gökhan Tepe (Ates)
Seda Güven (Eda)

“Minden nőnek jogában áll kiválasztani gyermekei anyját.”
Lale, kétgyermekes anyuka és boldog feleség. Amikor megtudja, hogy agydaganata van, nem akar szenvedést okozni családjának is, ezért elhagyja őket. Azonban nem szeretné, ha gyermekei anya nélkül nőnének fel, ezért kiválasztja utódját. Férje szerelembe esik ismét, nem is sejtve, hogy új kedvesét Lale szemelte ki. Szívbemarkoló, fordulatokban gazdag török filmsorozat.

16.00 –  Több mint testőr (Corazon Valiente)
Amerikai telenovella (2012)

Főszereplők:
Adriana Fonseca (Angela Valdez)
Ximena Duque (Samantha Sandoval Navarro)
José Luis Reséndez (Juan Marcos Arroyo)
Aylín Mújica (Fernanda del Castillo)
Sonya Smith (Isabel Uriarte de Arroyo)
Katie Barberi (Perla Navarro)
Alejandro López (Vicente La Madrid)

A Több mint testőr lebilincselő szerelmi történet, melyben hűség, bátorság és cselszövés egyszerre van jelen. A történet középpontjában két női testőr áll, akik nemcsak azokkal igyekeznek leszámolni, akik az általuk védelmezett személyt veszélyeztetik, hanem azokkal is, akik a boldogságuk útjába próbálnak állni.
A főszereplők egyike Angela, egy egyszerű testőr lánya, a másik pedig Samantha, a gazdag lány, akinek testőre nem más, mint Angela édesapja. A két lány soha nem fogja elfelejteni azt a napot a medencénél, ami egész életük legrosszabb rémálmává vált. Az történt ugyanis, hogy hirtelen gyermekrablók jelentek meg, hogy elvigyék Samanthát, ám Angela édesapja hihetetlen bátorságáról tett tanúbizonyságot, amikor saját életét feláldozva sikerült megmentenie a kislány életét. A végzetes estét követően Samantha és Angela élete külön utakon folytatódott.
Sok év eltelte után Samanthát vakmerő testőrként látjuk újra, Angelát pedig a saját pékségében. Samantha éppen akkor érkezik a pékségbe, mikor bűnözők megpróbálják kirabolni azt, ám a két lánynak együtt sikerül megállítania a rablókat. Samantha és Angela találkozása új irányba terelte Angela életét, aki eldöntötte, hogy megválik üzletétől, hogy barátnőjéhez és édesapjához hasonlóan testőr legyen.

17.00 -Szalamandra (Mi Corazon Insiste)
Amerikai telenovella (2011)

Főszereplők:
Jencarlos Canela (Andrés Suárez)
Carmen Villalobos (Lola; María Dolores Volcán)
Angélica María (Chabela; Isabel Volcán)
Ana Layevska (Débora Noriega)
Katie Barberi (Vicky; Victoria de Noriega)
Fabián Ríos (Ángel Meléndez)

Lola és Andres szerelme nem ismer határokat. A két ifjú úgy gondolta, az örökkévalóságig szeretik majd egymást, ezért úgy döntöttek, hogy Las Vegasba szöknek. E tettük egyértelmű lázadás volt Andres családja ellen, akik mindig is ellenezték a kapcsolatot. A szerelmesek legkevésbé sem sejtették, hogy döntésük életük legnagyobb szerencsétlenségét okozza. Andres apja cselt eszelt ki és végül Lolát börtönbe zárják. A lány végül több, mint öt évet tölt elzárva szerelmétől.
A bebörtönzött Lola megtanulta a túlélést lelki ereje segítségével. Fogsága alatt mindvégig megőrizte a reményt, hogy egyszer újra együtt lesznek Adresszel. Ekkor azonban még nem sejtette, hogy a sorsnak más tervei vannak vele.

18.00 – Vacsoracsata
Gasztroreality (2010)

A Vacsoracsata reality műsor, amelynek szereplői főzőtudományokban mérik össze tudásukat. A hétköznap esténként látható műsorban minden nap más alkalmi séf kápráztatja el konyhaművészetével társait. Vacsora után pedig a vendégek pontozzák házigazdájuk jártasságát az ízek világában. Másnap viszont pontozóból lesz a szakács, és a séf veszi kezébe a pontozótáblát. Aki a héten a legtöbb pontot kapta, értékes nyereményben részesül. A műsorban a szakácsművészet mellett az is fontos szerepet kap, hogy a versenyzők hogyan fogadják a vendégeket, hogyan terítenek, milyen házigazdák.

19.00 – Jóbarátok (Friends)
Amerikai vígjátéksorozat (1994)

Főszereplők:
Jennifer Aniston (Rachel Karen Green)
Courteney Cox (Monica E. Geller)
Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)
Matthew Perry (Chandler Muriel Bing)
Matt LeBlanc (Joseph Francis Tribbiani)
David Schwimmer (Ross Geller)

A nagysikerű sorozat a húszas éveiben járó hat fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel Karen Green, az elkényeztetett apuka-kislánya; Monica E. Geller, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Phoebe Buffay, a szórakozott hippi, masszőz, énekesnő és dalszövegíró; Chandler Muriel Bing, a viccelődő okostojás, a szerelemben szerencsétlen irodakukac; Joseph Francis Tribbiani, a szexmániás, gyerekded színész és Ross Geller, az elvált, stréber paleontológus.

Rachel elhagyja a vőlegényét, Barryt az esküvő napján és beköltözik Monicához. Az este Monica boros Paullal randevúzik, akiről kiderül, hogy minden, csak nem őszinte. Ross nagyon levert a tönkrement házassága miatt. Joey párhuzamot von a nők és a fagylalt között. A barátok spanyol nyelvű szappanoperát néznek. Kiderül, hogy Ross középiskolában reménytelenül szerelmes volt Rachelbe.

19.30 – Egy rém modern család (Modern Family)
Amerikai vígjátéksorozat (2009)

Főszereplők:
Ed O’Neill (Jay Pritchett)
Sofía Vergara (Gloria Delgado-Pritchett)
Julie Bowen (Claire Dunphy)
Ty Burrell (Phil Dunphy)
Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett)

A 2009-ben indult Egy rém modern családot nemcsak a szakma, de a nézőközönség is kitüntette figyelmével, így az USA egyik legnépszerűbb vígjátéksorozata lett a 18-49 évesek körében: a harmadik évadot már több, mint 12 millió néző követte. A szakma is értékelte a sorozatot, szereplői és készítői számára tizenegy Emmy-díjat és egy Golden Globe-jelölést is hozott.
A történetben három, merőben különböző életvitelű, ám mégis annál egyformább család sorsa forr össze egy szatirikus komédiává, melynek minden pillanata garantáltan megmozgatja rekeszizmainkat.
Ed O’Neill, aki Al Bundy-ként sokunknak ismerős, már megmutatta milyen egy vicces családban nagyon vicces férjet és apát alakítani. Most egy jó karban lévő, jómódú hatvanas férfi – Jay Pritchett szerepében tündököl, egy dögös kolumbiai feleséggel az oldalán, akit Sofia Vergara személyesít meg.

 

20.00 – A nagy svindli (White Collar)
Amerikai krimivígjáték-sorozat (2009)

Főszereplők:
Tim DeKay (Peter Burke)
Matt Bomer (Neal Caffrey)
Willie Garson (Mozzie)
Tiffani Thiessen (Elizabeth Burke)
Sharif Atkins (Clinton Jones)
Marsha Thomason (Diana Barrigan)
Hilarie Burton (Sara Ellis)

A nagy svindli, avagy, rablóból lesz a legjobb pandúr. Könnyed stílusú, humorral átszőtt, izgalmas krimi, fordulatokkal és némi romantikával átitatva. A „fehérgalléros” bűnözőkre szakosodott FBI-ügynök, Peter Burke és az általa elkapott, leleményes és nem utolsó sorban sármos műkincstolvaj, Neal Caffrey alkut kötnek. Szabadlábra helyezik, ha tapasztalatával, hasonló észjárásával segít az igazságszolgáltatásnak rács mögé juttatni az „úri bűnözőket”. A nőcsábász Caffrey szabad kezet kap az ügyek felderítésében, ami komolyan megnehezíti a közös munkát nem csak szakmai, de érzelmi fronton is.
A sorozatban jól ismert arcokkal találkozhatunk. Neal Caffrey bőrébe Matt Bomer bújt, őt a Chuckban, a Glee – Sztárok leszünk, vagy éppen a Lopott idő című film mellékszerepében láthattuk. A jóképű szerencsevadász legjobb barátját, Mozzie-t, Willie Garson alakítja, aki a Szex és New York Stanfordjaként vált igazán népszerűvé.

21.00 Legyen Ön is milliomos!
Kvízjáték Friderikusz Sándorral (2012)

A Legyen Ön is Milliomos!, hazánk legsikeresebb kvízműsora 12 évvel ezelőtt jelentkezett először. A játékosok összesen egymilliárd forint feletti összeget nyertek, a 40 millió forintos fődíjat egyszer, 2006-ban vitte el egy köztisztviselő, Cserey Gábor. Hosszú kihagyás után az RTL Klubhoz visszatérő Friderikusz Sándorral láthatták a nézők februártól az RTL Klub képernyőjén, októbertől azonban már az RTL II-n jelentkezik új részekkel a vetélkedő. Az új szezonban is több tematikus adásra készülhetnek a nézők, láthatjuk, ahogy például jósok, testépítők, pompom lányok teszik próbára tudásukat. Humoros és megható pillanatokban nem lesz hiány, csak úgy, mint eddig. “Tulajdonképp minden műfajban kipróbálhattam magam, idáig csak vetélkedőt nem vezettem. A kihívás ebben egyrészt az, hogy így lesz kerek, egész az életművem, másrészt, hogy kiderülhet: alkalmas vagyok-e erre a műfajra. Természetesen készültem az új feladatra: mivel több országban megy ez a vetélkedő, megnéztem, hogy csinálják másutt, illetve, hogy csinálta nálunk korábban Vágó István. Ahogy a nézők is láthatták ez a széria teljesen más, mint a Vágó-féle adások. Ez inkább egy nagyon jókedvű talkshow, kicsit emlékeztet is az egykori Friderikusz Show-k hangulatára.” – vélekedett Friderikusz Sándor.

22.00 – Életre-halálra (Chase)
Amerikai akciókrimi-sorozat (2010)

Főszereplők:
Kelli Giddish (Annie Frost)
Cole Hauser (Jimmy Godfrey)
Jesse Metcalfe (Luke Watson)
Amaury Nolasco (Marco Martinez)
Rose Rollins (Daisy Ogbaa)

A CSI-franchise-t is jegyző Jerry Bruckheimer akciódús krimisorozata. Annie Frost (Kelli Gidish), az éleseszű szövetségi rendőrbírónő és csapata különösen veszélyes szökött fegyencek nyomába ered. A speciális különítmény további tagjait olyan színészek alakítják, mint a Dallas című sorozatban is látható Jesse Metcalfe, aki Luke Watsont a washingtoni újoncot játssza, a vérbeli kelet-texasi cowboy szerepét pedig a Paparazzi vagy A barlang című filmekből is ismert Cole Hauser kapta. Annie Frost rendőrbírónak és csapatának munkamódszere sem szokványos. Ebben a macska-egér játékban az elkövetők helyébe próbálják képzelni magukat, egy lépéssel megelőzve Amerika legkeményebb szökevényeit.

23.00 RTL II Híradó

Az RTL II október 1-től hétköznap esténként félórás, önálló hírműsorral jelentkezik. Mindig azonos időpontban 23 órától láthatják a nézők, Rábai Balázs műsorvezetésével. Az RTL II-es Híradó csak nevében lesz kettes, ugyanis nem az RTL Klubon látható hírösszefoglaló ismétlése lesz.
A klasszikus híradó mintáját követi a hírsorrend, koncentrál a fontos politikai, közéleti, gazdasági, külpolitikai témákra és az ezekkel kapcsolatos információkat gyűjti, szemlézi. Így a megszokott módon a műsor elején a legfontosabb hírek, a végén pedig színesebb, könnyedebb témák várhatók. A 23 órai kezdés már lehetőséget ad arra is, hogy a másnap megjelenő hírekből napra készek legyenek a nézők.
Rábai Balázs fiatal kora ellenére, már 18 éve a médiában dolgozik. Szakmai pályafutása a Veszprémi Városi Televízióban indult szerkesztő-műsorvezetőként. Majd következett az InfoRádió később a Magyar Televízió, ahol a Híradó műsorvezető-szerkesztőjeként dolgozott, később Az Este című háttérműsort is vezette.

23.30 Egy rém modern család (Modern Family) ism.

00.00 Vacsoracsata ism.

01.00 Életre-halálra (Chase) ism.