Akiknek ÉN adnám az Emmyt -> Dráma Kategória Téma: Egyéb kategória

Drámai sorozatból rengeteg olyan fut, amit nézek és szeretek is, azonban ezek nem tartoznak azok közé, amiket díjazni szokás, maximum a Teen Choice Awardson. Ez valahol érthető is, a nagyobb díjátadókon inkább az olyan szuperprodukciókat veszik elő, mint a „Trónok harca”, a „Mad Men – Reklámőrültek” vagy a Showtime új sorozata, a „Homeland”. Ezeknek a minőségéhez kétség sem fér, de mivel én egyiket sem nézem, és nem is tervezem, hogy belekezdjek, értelemszerűen azok közül válogattam, amiket ismerek és szeretek is. Egy szó, mint száz, következzék tehát a saját Emmy listám, azaz én a dráma kategóriában nekik adnám az elismerést. Hozzászólásokban szeretettel várom a véleményeket, a saját listátokat, mert mindenkinek lehet véleménye. Íme, a sajátom:

LEGJOBB DRÁMAI SOROZAT:

Once Upon a Time (ABC)

Revenge (ABC)

Make It Or Break It (ABC FAMILY)

Switched at Birth (ABC FAMILY)

The Walking Dead (AMC)

The Vampire Diaries (THE CW)

Az én választásom ebben a kategóriában egyértelműen a „The Walking Dead”. A sorozat teljesíti meg számomra A drámát. Nagyon becsapós a téma miatt, sokan horrorként kezelik azért, mert zombik csoszognak mindenütt, de pont a borús alaphelyzet miatt érezhető át annyira a szereplők drámája, hiszen mindenki az életéért harcol. Habár a második évadban volt néhány lassabb, vontatottabb rész, ennek ellenére nálam az AMC sikerszériája vitte a pálmát.

A jelöltek között a „The Vampire Diaries” az egész szezonban kiváló részeket hozott, és itt is megvolt bőven a drámai hatás, nagyon sok jól eljátszott jelenetet láthattunk, amikben nem győztünk gyönyörködni. A „Switched at Birth” az alapszituációban is különleges, az első részekben pedig az elcserélt lányok problematikáját és érzelmi részét remekül kezelték. Az ABC két újonc sorozata, a „Revenge” és a „Once Upon a Time” is bővelkedett drámai jelenetekben, tehát mindenképp itt a helyük. Utoljára de nem utolsó sorban pedig a „Make It Or Break It” kapcsán is szót kell ejteni, hiszen a tornászok világát zseniálisan bemutató sorozat végig szerethető és drámai volt, amit élvezet volt nézni megannyi részen át.

A tovább mögött a színészek egyéni kategóriái – klikk a részletekért!

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ:

Emily VanCamp („Revenge”)

Katharine McPhee („Smash”)

Lana Parilla („Once Upon a Time”)

Madeleine Stowe („Revenge”)

Nina Dobrev („The Vampire Diaries”)

Számomra a legjobb Nina Dobrev, ehhez kétség sem férhet. A „Vámpírnaplók” gyönyörű hősnője egyszerre két karaktert formál meg, és mindkettőhöz teljesen másképp közelít, ráadásul Elena és Katherine is szerethető. Nagy talány az, hogy miért nem kapott még Nina semmilyen komolyabb díjat azért a szenzációs színészi alakításért, amit már három éve csodálhatunk meg tőle.

A „Revenge” mindkét vezető színésznője megérdemelné még a díjat, mert valóban zseniálisan játszottak végig az évad során, akárcsak a „Once Upon a Time” sztárja, Lana Parilla, aki a Gonosz Királynő sokszínű megformálásáért sokunk elismerését kivívhatta. Szinte kezdő színésznőként került a „Smash” stábjába az „American Idol” felfedezettje, de Katharine végig lenyűgözően játszott a sorozatban, kijár neki is az elismerés.

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ:

Ed Westwick („Gossip Girl”)

Ian Somerhalder („The Vampire Diaries”)

Gale Harold („The Secret Circle”)

Noah Wyle („Falling Skies”)

Tyler Posey („Teen Wolf”)

Hiába olyan jó Damonként a „Vámpírnaplókban” Ian Somerhalder, az én választásom Tyler Posey, aki a „Teen Wolf” főszerepében olyan letisztult játékot mutat, amire korosztályában kevesen képesek. A főhős karaktert nagyon emberien mutatja be, és sokan nem is veszik komolyan azt a játékot, amit Posey prezentál részről részre. Ez most, itt, abszolút nincs így.

A „Gossip Girl” legutóbbi évada nem szerepelt túl fényesen, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni Ed Westwick játékáról, hiszen rengeteget fejlődött az elmúlt évek során, és most már teljesen kiforrott. Noah Wyle, aki a „Falling Skies” főszereplőjeként megannyi arcát megmutatta már. Persze, általában aggódó családapa, de ez alatt a húsz rész alatt sok oldalát megismerhettük

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ:

Holland Roden („Teen Wolf”)

Janel Parrish („Pretty Little Liars”)

Jessica Lowndes („90210”)

Megan Hilty („Smash”)

Phoebe Tonkin („The Secret Circle”)

Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, Janel Parrish a „Pretty Little Liars” legtehetségesebb színésznője. Persze, elképzelhető, hogy csak azért gondolom így, mert olyan jól van megírva a karakter, de amióta kiderült Mona titka, mindig meglep, milyen tehetséges ez a lány. Nálam egyértelműen ő a nyertes.

Szintén elismerendő Holland Roden alakítása, a „Teen Wolf” egyik legjobb karaktere az övé. Megan Hilty és Jessica Lowndes is alaposan odatették magukat az évad során. Phoebe Tonkin „jelölésén” nagyon gondolkodtam, lehet, csak azért tűnt olyan erősnek a játéka, mert a többieké annyira gyenge volt, de mindent összevetve szerintem itt a helye.

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ:

Gabriel Mann („Revenge”)

Joseph Morgan („The Vampire Diaries”)

John Berntal („The Walking Dead”)

Matt Davis (“The Vampire Diaries”)

Robert Crlyle („Once Upon a Time”)

A győzelemért a Vámpírnaplók két sztárja szállt harcba nálam, de belegondolván abba, mennyire tökösen hozta Matt Davis “Klaus” karakterét a második évad végén, így egyértelműen Matt vitte nálam a prímet, pláne ha hozzáveszem azt is, milyen jó alakítást nyújtott tudathasadásos vámpírvadászként.

Robert Crlyle is remekel a „Once Upon a Time”-ban, Rumple karakterét pedig nagyon sokszínűen játssza el. Fontos megemlíteni Gabriel Mannt is, akit a „Revenge” kapcsán szerettünk meg nagyon. Habár a vége felé idegesítő volt a jó öreg Shane, John Berntal játékára a „The Walking Dead”-ben nem nagyon lehetett panasz.

LEGJOBB NŐI VENDÉGSZTÁR:

Bailee Madison („Once Upon a Time”)

Bernadette Peters („Smash”)

Emilie de Ravin („Once Upon a Time”)

Claire Holt („The Vampire Diaries”)

Teri Hatcher („Jane by Design”)

A legjobb dolog, ami a „Vámpírnaplókkal” történhetett, az Claire Holt volt: Rebecca karaktere jött, látott és győzött, én pedig nem győztem imádni őt. Az elején csak vendégsztár volt, jövőre már főszereplőként láthatjuk őt, én pedig ezt alig várom.

Teri Hatcher ugyan nem mutatott sok újat, de szerettem őt a „Jane By Design”-ban is, ahogy Bernadette Peteres felbukkanása is isteni volt, jómagam pedig alig hiszem el, hogy hatvan is elmúlt, a „Smash”-béli szereplésében kábé negyvenre tippeltem. A „Once Upon a Time” pedig kitermelt két nagyon jó vendégszereplést is, Emilie de Ravin mint Belle hamar lenyűgözött, és egyetlen gyermek jelöltként a kis Hófehérke, azaz Bailee Madison is okkal van a jelöltek között.

LEGJOBB FÉRFI VENDÉGSZTÁR:

Ashton Holmes („Revenge”)

Billy Ray Cyrus („90210”)

Joe Lando („The Secret Circle”)

Nick Jonas („Smash”)

Sebastian Stan („Once Upon a Time”)

Azt hiszem egyértelmű, hogy a „Once Upon a Time”-ban remekelő Stané a dicsőség, hiszen a Kalapos karaktere nagyon jó volt, és a színészi alakítás is csillagos ötös. Őszintén bízzunk benne, hogy a második évadban is viszont láthatjuk őt.

Nagyon szerettem még Nick Jonas éneklését a „Smash”-ben, és Billy Ray Cyrus cameoja is odavágott a „90210” kapcsán. A „Revenge” egyik legjobbja volt Ashton Holmes, én nagyon bírtam ezt a svindlis pasit, akárcsak Joe Landót, aki szó szerint megmentette a „The Secret Circle” szériát, hiszen az utolsó részekben végre izgalmassá tette a sorozatot.

Számomra tehát ők a nyertesek, a végére pedig egy kis összesítés:

Legjobb drámai sorozat: The Walking Dead (AMC)

Legjobb női főszereplő: Nina Dobrev („The Vampire Diaries”)

Legjobb férfi főszereplő: Tyler Posey („Teen Wolf”)

Legjobb női mellékszereplő: Janel Parrish („Pretty Little Liars”)

Legjobb férfi mellékszereplő: Matt Davis („The Vampire Diaries”)

Legjobb női vendégsztár: Claire Holt („The Vampire Diaries”)

Legjobb férfi vendégsztár: Sebastian Stan („Once Upon a Time”)

Most pedig ti jöttök, számotokra kik voltak az idei szezon legjobbjai a dráma kategóriában? Ahogy látjátok, nálam a „The Vampire Diaries” színészei taroltak, hiszen annyi tehetséggel van megáldva az a sorozat. Összességében úgy érzem, jó neveket jelöltem meg nyertesnek. Ha egyet értetek, vagy ha nem, akkor írjátok meg bátran, tiétek a terep!