Sajtóközlemény: Amerikai sikersorozatok az m1-en Téma: Egyéb kategória

*** Az m1 volt olyan kedves és elküldött egy sajtóközleményt e-mailben a Once upon a time és a Revenge hazai premierjével kapcsolatosan. Sok újdonságot mindez nem tartalmaz, hiszen a blog olvasói már tisztában vannak a lényeggel, de érdekességképp érdemes átböngészni az m1 sajtóközleményét ***

Budapest, 2012. július 18.: A Lost – Eltűntek íróinak legújabb sorozata, az „Egyszervolt, hol nem volt” Amerikában hetente több mint 12,6 millió nézőt ültetett a képernyők elé, az európai csatornák többségén pedig megsokszorozta az átlag nézőszámot. A szenzációs sorozat az ABC másik sikerével, a „Bosszú” szériájával együtt augusztus közepén debütál az m1 csatornán.

Egyszer volt, hol nem volt – Amikor a tündérmese valósággá válik

A Lost – Eltűntek díjnyertes szerzőpárosa, Edward Kitsis és Adam Horowitz újabb szenzációs sorozattal rukkolt elő. Az Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time) debütáló évada lenyűgöző képi világával és nem mindennapi történetével a nézőket és a kritikusokat a tengerentúlon és Európában egyaránt elvarázsolta. A 22 epizódból álló első évad Amerika első számú családi sorozata lett, hetente 12,6 millióan voltak kíváncsiak a legújabb epizódokra, Nagy-Britanniában pedig 2,1 millióan várták a premiert. A sorozat Európában is kiemelkedő sikereket ért el, hiszen jelentősen növelte a forgalmazó csatornák átlag nézőszámait, Olaszországban a FOX csatorna legnézettebb műsorává vált.

A sorozat nem véletlenül nyerte el a nézők tetszését, hiszen a mesevilág és a való világ történései keverednek egymással. Emma Swant (Jennifer Morrison) szülei csecsemőként sorsára hagyták, és az árvaként felnőtt lány egyáltalán nem ismeri múltját. Éppen ezért teljesen felfordul az élete, amikor örökbeadott fia a segítségét kéri, hogy megmentse mesekönyve fantáziavilágát. Henry szerint Emma valójában Hófehérke (Ginnifer Goodwin) és a Herceg (Josh Dallas) eltűnt gyermeke, akit a Gonosz Királynő (Lana Parrilla) bosszúja elöl kimentettek a mesevilágból.

Emma Swan szerepét a Dr. House sorozat Cameronjaként megismert Jennifer Morrison játssza, a Gonosz Királynő szerepét hitelesen alakító Lana Parilla neve a magyar nézők számára is ismerősen cseng, hiszen a 24 és a Jog/Ászok című sorozatok szereplője volt.

Bosszú – Monte Cristo női kiadásban luxussal fűszerezve

Emily Thorne-nal kegyes volt a sors: a milliomos örököst imádja a Hamptons-i elit, dúsgazdag és jóképű barátja pedig megkéri a kezét. Azt azonban senki sem sejtette, hogy az ártatlan szépség személyében egy sötét angyalt fogadtak maguk közé, akinek legfőbb célja, hogy bosszút álljon édesapja haláláért.

Gyönyörű nők, sármos férfiak élvezik Hamptons lélegzetelállító ruhákkal, luxusautókkal és villákkal zsúfolt világát. Amikor azonban Emily Thorne (Emily Vancamp),egy angyalarcú szőkeség, bosszúhadjáratot indít a városban, kiderül, hogy a csillogó máz alatt hazugságok és kegyetlen leszámolások irányítják a kiváltságosok életét.

A múlt és jelen között ugráló 22 részből álló bosszútörténet igazi kasszasiker lett Amerikában, premierjére több mint 10 millióan voltak kíváncsik, és azóta is a 18-34 közötti nők kedvence, akiknél a sorozat még a CSI-nál is népszerűbb. Főszereplője, az Everwood és a Testvérek sorozatokban feltűnt Emily VanCamp, aki maga mögött hagyta eddigi jó kislányos imázsát, és új arcát mutatta meg a közönségnek.

Az Egyszer volt, hol nem volt és a Bosszú augusztus közepén, az Olimpia után debütál az m1-en.

Az ABC Studios-ról:

Az ABC Studios vezető szerepet tölt be a televíziós és a feltörekvő digitális felületekre készülő szórakoztató tartalmak fejlesztésében, gyártásában és stratégiai elosztásában. A stúdió lenyűgöző műsorpalettáján, az országos és kábeltelevíziós vetítésre szánt, 2011-12-es évad programjai között olyan sikerprodukciók vannak, mint a „Katonafeleségek”,„Ahidegsebész”, a „Castle”, a „Születettszinglik”, a „Gyilkoselmék”, a „Születettfeleségek”, a „GraceKlinika”, a „GCB”, a „HappyEndings”, a „Missing – Elrabolva”, az „Egyszer volt, hol nem volt”, a „DoktorAddison”, a „Bosszú”, a „A folyó” és a „Botrány”.