Új csatornákat indít az RTL Klub és a TV2 Téma: Egyéb kategória

Ősztől a két vezető kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 is elindít egy új csatornát, amikre exkluzív tartalmakat, saját gyártású műsorokat és premier filmeket illetve sorozatokat ígérnek. A tárgyalások már folynak a kábel szolgáltatókkal is, a tv2 például jelenleg a T-Home és a UPC vezetőivel tárgyal, hogy már az alap csomagban elérhető legyen az új csatorna. A tv2 híre ma debütált, az RTL-es új adóról már régóta lehet tudni. Most fésüljük össze a rendelkezésünkre álló információkat:

SuperTV2: Ma robbant a bomba, miszerint a tv2 is elindít egy új exkluzív csatornát. Jó hír ezenkívül az is, hogy ősztől HD-ben sugároznak majd. A SuperTV2-re érkezik majd a Hal a Tortán az új részekkel és tervbe van véve a Nagy Duett folytatása is. Előbbi formátumban celebek látják egymást vendégül vacsorára, míg a Nagy Duettben egy énekes istápolja híres társát és együtt próbálnak meg értékelhető produkciót a színpadra vinni. A tv2 elnöke Simon Zsolt azt sem tartja kizártnak, hogy jelentkezzen a harmadik évadával a Big Brother című reality műsor. Ami azonban a legfontosabb, hogy a SuperTV2 a tervek szerint nem egy ismétlő csatorna lesz, mint a fem3 és a pro4, hanem új és exkluzív tartalmakat akarnak kínálni a nézőknek, amik remélhetőleg premier sorozatokat, filmeket és telenovellákat takarnak. Egyelőre ennyi az információ, itt pedig elolvashattok egy interjút is, amiben Simon megemlíti, hogy a várható indulás novemberre esedékes.

RTL II: Szinten késő ősz végén jelentkezik az RTL Klub új csatornája, azt pedig még nem tudni, hogy ez egy teljesen új csatorna lesz, vagy valamelyik kisebb adót nevezik át, mint a Prizma TV, Reflektor TV vagy Sorozat+. Annyi azonban biztos, hogy Kolosi Péter elmondása szerint az RTL II sem ismétlőcsatornaként akar nagy részesedést kiharapni a tévés piacból, hanem újdonságokat kínálnak a leendő nézőknek. Nagy Svindli címmel érkezik a White Collar című Matt Bomer sorozat az adóra. Jesse Metcalfe tavalyi nyomozós sorozata, a Chase is megérkezik, Életre-Halálra magyar címmel. A Modern Family is újraszinkronizálva, Csuja Imréstül jön a csatornára Egy rém modern család címmel, és várható lesz egy napi török telenovella is. Amit pedig nagyágyúnak szánnak, az a Szombat Esti Láz új évada, amiben akár visszatérhet a képernyőre Stohl András is, a drogmámorban gázoló, börtönből szabadult celeb. Az RTL Klubról pedig a gyengülő nézettség miatt itt lesz majd látható a Heti Hetes és a Legyen ön is milliomos Friderikusz Sándor műsorvezetésével. Többet itt olvashattok az RTL II terveiről.

A hazai tévés piac tehát egyre nagyobb lesz, az analóg sugárzás várható megszűnését követően pedig még tovább nőhet majd a kábeltévék részesedése. Éppen ezért fontos az, hogy a két nagy csatorna alkosson sok kicsit, amik idővel saját trenddé és márkává válnak, mint ahogy az történt a Cool TV esetében is. Akárhogyis nézzük, az új csatornák legnagyobb nyertesei a nézők, akiknek így sok új szinkronos tartalomra tehetnek szert. Aggodalomra pedig semmi ok, az újdonságokat szerintem mindenki fogni tudja majd, hiszen őszintén kétlem, hogy a televízió szolgáltatók pont ezt a két, nagy dobásnak számító adókat hagynák ki a csatorna beosztásukból.