A negyedik + Egy ropi naplója + Alulképző Téma: Egyéb kategória

A NEGYEDIK: Annak idején kíváncsian vártam, amikor azonban megnéztem, egy hatalmas csalódás volt ez a film. Alex Plettyfer dögös, Dianna Agron egy tündér, és ennyiben ki is merül a dolog. Pedig lett volna potenciál benne bőven, csak valahogy a készítők nem éltek vele. El nem tudom képzelni, micsoda írói pontatlanság kellett ahhoz, hogy így elcsesszék az egészet. Mert igen, megvolt a feeling, a menekülés, a félelem, a kívülállók és a többi, a vége-harc is mutatós lett, de maga a történet, a megszerkesztettség, a karakterek indítékai és eleve a fő kérdés, amire a film épült egy kidolgozatlan valami lett. Mégis mi érdekük volt ezeknek az ufóizéknek elpusztítani a többi ufóizét, ha amúgy is arra hajtottak, hogy elfoglalják a földet? És miért kellett sorban haladniuk? Egyáltalán honnan szalajtották ezeket?
Annak se láttam értelmét, hogy a helyszínnek a gimnáziumot adják meg, tökéletesen működött volna az egész egy egyetemi környezetben is, mert aztán senki se volt hiteles tejfelesszájú gimnazistaként – talán csak Dianna, de neki nagy gyakorlata van már ebben, hála a Glee-nek. Lehet, hogy én támasztottam túl nagy elvárásokat a film irányában, de ez így harmatgyenge. Sajnos 🙁
Értékelés: 3/10

ALULKÉPZŐ: Nem igazán tudom, hogy mit gondoljak erről a filmről. Mert nem volt olyan gagyi, de azért annyira fenemód sem szórakoztam rajta. Kaptunk egy átlagos, minden ízében kiszámítható filmet, melyben Jason Biggs próbált vicces lenni, csak nem jött össze neki, és ahol Eva Longoria megmutatta, hogy ne várjunk tőle nagyvolumenű színészi alakítást, max a Született Feleségekben teszi oda magát néha, de már ott sem sokáig. Okés, rendben van, nem kell mindenkinek Marcia Crossnak lenni, jól van ez így.
Az Alulképző minden kiszámíthatósága ellenére a maga módján aranyos film, egy bajbajutott csóró iskoláról, ahol a korrupció és a nemtörődömség uralkodik. A legnagyobb fénypont azonban a gyerekszereplők tömkelege volt, tele érdekes karakterrel, az ölelésrevágyó kislány pedig az egyik legcukibb filmbéli teremtés. További pozitívuma az alkotásnak, hogy a vége egy cseppet meglepő lett, mármint, okozott némi meglepetést a történet lezárása. Akárhogy is, délutáni matinénak megteszi, talán néha fel is nevetsz rajta, de amúgy semmi extra.
Értékelés: 6/10

EGY ROPI NAPLÓJA: Manapság olyan ritkán készülnek szórakoztató, ízléses és vicces gyerekfilmek, olyanok, amiket korosztály nélkül bárki élvezhet. Ezt az űrt tölti be az “Egy ropi naplója“, ami Jeff Kinney regényéből készült ifjúsági film. Az USA-ban eddig öt könyv jelent, két film ebből már el is készült (mindkettőhöz van minőségi szinkron), a harmadikat pedig most forgatják.
Tulajdonképpen az Erica világának köszönhetem, hogy ráakadtam erre a filmre, hiszen az egyik főszereplő a Leót alakító srác, Devon Bostick. A film amúgy tele van jól játszó és karizmatikus gyerekekkel, ráadásul egy csomó kellemes és jó pillanatot okoz a nézők számára. Intelligensen kezeli a témát, néhol talán kiszámítható, de minden ízében szórakoztató és vicces műről van szó, ahol az egyik jobb poén jön a másik után. Tényleg ajánlom mindenkinek, mert nagyon szórakoztató. És, azon ritka filmek egyike ez, ahol a második rész sokkal jobb, mint az első. A Testvérháború tényleg bemutatta, méghozzá reálisan, hogy milyen is egy testvérkapcsolat. Ahh, de messze van még a harmadik rész premierje…
Értékelés: 10/10