Kathy Lette – Hogyan öljük meg a férjünket Téma: Egyéb kategória

Ez a könyv egyszerre volt borzalmas és szórakoztató, unalmas és érdekes, abszurd és teljesen hétköznapi… Ritkán tapasztalok ilyet. Egész egyszerűen az unalmas oldalak között megbújt pár gyöngyszem, pár remek poén és történetvezetési szál, amik valahogy végigolvastatták velem az alkotást – pedig nem volt könnyű dolguk.

Akárhogy is nézem, én csípem azokat a filmeket/sorozatokat, amikben adott egy 40éves anya, akinek a férje lelép egy fiatalabb nővel, rámaradnak a gyerekek és a nőnek talpra kell állnia. Komolyan, a DH-ból is sokáig Susan volt a kedvencem. De ez a nő, a “Hogyan tegyük tönkre a férjünket” főszereplője, Lucy egy igazi szerencsétlenség volt. Az hogy oldalakon keresztül leírja mennyire rossz neki, hogy utálja a férje elcsábítójét, a gaz Renée-t, mennyire kétségbe van esve és a fenébe is, hogy hiányzik neki Jasper … Lehet hogy a korom miatt, de ez nekem elég unalmas volt :s

Aztán, ahogy haladtunk előre a sztoriban úgy lett egyre izgalmasabb… SPOILER KÖVETKEZIK: A vége például kifejezetten tetszett, amikor feltűnt a színen a fiatal és dögös félisten, aki elcsavarta Lucy fejét, és eközben a korban hozzáillő, mogorvának látszó Jack is ott volt a jelöltek között. Ráadásul amikor kiderült hogy Lucy fiatal szeretője egyben a lánya barátja is, akkor tetszett meg igazán a kötet…SPOILER VÉGE.

Értékelés: 6/10
Nem bánom meg hogy elolvastam, annyira azért nem volt tré, de tény hogy olvastam már ettől jobb könyveket is. Kathy Lette humora tényleg jó, csak néhol túlzásba viszi – bár az is lehet hogy ez a fordító hibája.