Az írók írója: Meg Cabot Téma: Egyéb kategória

Nehéz dolga van egy írónak, ha ifjúsági irodalmat ír és az nem vámpírokról vagy ifjú varázslótanoncokról szól. Tudjátok, Meg az a fajta író aki hétköznapi emberekről ír, eltekintve talán a Neveletlen Hercegnő Naplója c. csodálatos könyvsorozatáról, amiben ügye egy aprócska – amúgy nem létező – európai hercegség trónörököse a hősnőnk.
Amit nagyon szeretek Cabot írásaiban, hogy E/1et használ, amitől még közvetlenebbé válik az írás, teljesen olyan mintha valaki titkos naplóját olvasnám. Persze az igaz, hogy a legtöbb hősnője egyforma: átlagos diáklányok, akik nem menők. Összefutnak a nagy ő-vel, aki mindig dögös és persze izmos, meg okos és intelligens és csak a ló hiányzik alóla. Aztán van valami bonyodalom és voalá, a vége happy end. Mégis, az egyveleg annyira jól hat, és szó szerint olvastatja magát az írónő. Az utóbbi két hétben három Meg Cabot könyvet gyűrtem le:

  • Az a balfék Tommy Sullivan: Itt legjobba az tetszett, hogy – végre!!! – egy olyan női hősnőnk volt, aki oltárira bukott a pasikra, aféle mininimfomán csajként funkcionált. Azért ez szimpatikus tud lenni a másik oldalról is 🙂
  • Nevetlen Hercegnő Naplója 10: Így kell lezárni egy könyvsorozatot. Óriási happy end, egy meglepő információk (J.P. – nagy WTF) és újból létrejövő barátságok… Hamarosan újra kell olvasni elejétől a végéig, mert már most hiányzik Mia…
  • Misztikus szerelem: Oh, hogy mennyire utálom magam amiért ennek nem szentelek egy külön postot. Mert ez a könyv valami csodálatos volt. Nemcsak azért mert új megvilágításba helyezte előttem az Artúr Király legendát, hanem mert annyira bejött a könyv, hogy egy nap alatt a végére kellett érnem. Az egész annyira – de annyira! – jó volt! Meg kell szereznem mielőbb a második részt.

Eddig nemigazán gyűjtöttem a könyveket, vagy ha vettem is, csak úgy random ami megtetszett. Nos, ezen ideje változtatni. Meg kell szereznem az összes Meg Cabot könyvet és ott kell virítania a polcomon. Egy ilyen tehetséges nő mint Meg Cabot megérdemli!