Papp Gergő Exluzív – A teljes interjú Téma: Egyéb kategória

Ennyi hét várakozás után végre elkészült a teljes anyag, és elolvashatjátok ti is a Papp Gergővel készített interjúmat. A közeljövőben igyekszem más ismert emberekkel is felvenni a kapcsolatot, addig is íme, a Napló egykori riporterének életútját is körülölelő interjú, amiből sok mindent megtudhattok az induló pókerműsorról, olyan infókat is többek között amik más internetes fórumon még nem kaptak helyet. Kattintsatok a “tovább olvasok” féleségre 🙂

Ha jól tudom Franciaországban tanultál. Hogy sikerült kijutnod?

Őszintén szólva, nem voltam különösképpen jó tanuló. Tudtam, ha valakit akarok kezdeni az életemmel, legalább a nyelvre rá kell feküdni. Akkoriban nagyon kemény volt a továbbtanulás, szigorú és Európa szerte elismert oktatási rendszerrel.
Sokat jártam ki Franciaországban, és 18éves koromra egész jól beszéltem a nyelvet. Ennek dacára csak hármast kaptam a tanáraimtól, nem voltam túl népszerű a körükben. Végül megírtam a felvételit a francia követségen.

Volt valamilyen ösztöndíjlehetőséged?

Ingyen járhattam egyetemre, de nem kaptam sehonnan támogatást. Dolgoznom kellett. 18évesen elindultam egy hátizzsákkal a nagyvilágba, a szüleim nem tudtam adni annyi pénzt , hogy elég legyen. Így dolgoznom kellett. Kezdetben költöztetésben segítettem, gyerekekre vigyáztam, búcsúkban konfettiket, lufikat árultam. A második évtől egy zsinagógában voltam takarító. Kedvesek voltak velem, megszántak.

Nem volt nehéz összeegyeztetni a munkát és a tanulást?

Ott minden magyar ezt csinálta. Nem igazán ismertem olyat, akinek ne kellett volna dolgoznia, ha tanulni akart. Ez sok mindent meg alapozott az életemben, de nem jutott eszembe hogy végleg kint maradjak.

Miért nem? Honvágy, család, barátok?

Nagyon egyedül voltam. Felmértem azt is, Franciaországban nem tudnám elérni azt, amit esetleg itthon. Mivel a beszéddel, nyelvvel foglalkozom, sose tudnék úgy franciául írni, riportot készíteni, mint magyar nyelven. Ezt hamar beláttam, 21évesen az ELTE bölcsésszakán fejeztem be az egyetemet.

Diploma után hol helyezkedtél el?

A népszabdság magazinjánál, amit TV Magazinnak hívtam.

Hogy sikerült bejutnod?

Az egyik tanárom volt a magazin főszerkesztője. Házi feladatnak írni kellett, és megtetszett nekik, rendszeres felkérést kaptam. Tárcát, publicisztikát írtam, például a beszervezésekről. Akkoriban ez újdonság volt, a rég nem látott barátok próbálják beszervezni az ismerősöket…

Rádiónál is dolgoztál, ügye?

A Pesti Esthez hasonló újságban írtam programajánlókat, ezt örökítettem át a Roxy rádióba, heti egy órában ajánlottam programokat a hallgatóknak.

És melyik tévénél kezdődött a karriered?

1998ban láttam a Fókuszt, megtetszett. Bekopogtam az RTL-be, mondtam ilyet én is tudok csinálni. Mondták, ‘jó, próbáljuk ki’. 6évig maradtam, voltam szerkesztő, riporter majd felelős szerkesztő. Később a Fókusz Portré egyik műsorvezetője lettem.

És miért váltottál?

2004ben a Fókusz Portré kapcsán a beszélgetőpartnerem Dr. Csernus Imre volt. Megláttam benne a fantáziát.

Ezek szerint te indítottad el Csernus műsorát?

Igen, a címe „Dr. Csernus – Bevállalja, igen vagy nem?” lett. Elkezdtük gyártani a műsort a Viasatnak, de az RTL választás elé állított: producer vagy riporter szeretnék-e maradni. Az utóbbi mellett döntöttem.

Milyen volt Csernussal dolgozni?

Nagyon jó. Nem én voltam a páciense, nem én tettem ki magam céltáblának. Én csak gondoskodtam arról, hogy minden napra legyen egy műsor. Sok pénzt lehetett vele keresni, nem gebedtem meg.

Ekkoriban ismerkedtél meg a feleségeddel is, ügye?

Igen, itt találkoztunk. A műsornál dolgozott, sminkesként. Egyébként tanárnő, de hobbiból és pénzkereset kiegészítésként dolgozik máshol is. 3éve esküdtünk meg, másfél éve született meg a fiam, Ábel.

A Dr. Csernus megbukott, netán más okból került le a képernyőről?

Összevesztünk a Viasattal, folyamatosan nehézségeink voltak. Tettünk egy merész lépést, a tavaszi sajtótájékoztató közepette mondtunk fel. Elég látványos volt.

Nem semmi… Ezek után kerültél a Naplóhoz?

Most Sváby Andráshoz kopogtam be, mert szerettem a Naplót, mint néző. Elmondtam, szeretnék a Napló riportere lenni, de ez nem olyan egyszerű, mondta. Egy induló műsor főszerkesztője lettem, ami végül nem került adásba.

Milyen műsorról volt szó?

Egy rejtett kamerás, kész átverés szerű műsor lett volna, egy vidéki színész prezentálásával. A műsorban mindig beöltözött volna. De nem került adásba. Viszont ekkoriban voltak a Párizsi lázadások. Mivel tudták hogy kint jártam egyetemre, nem nagy bizalommal, de kiküldtek forgatni. Olyan jól sikerült, annyira megszerették, hogy másnap állandó riportere lettem a Naplónak.

Melyik volt a kedvenc riportod?

Az ír gázolós, amikor kimentem Írországba..

Beszélni is tudtál velük?

Nem nagyon voltak beszédes kedvükben. Egy levelet kellett kézbesítenem, de nagyon nekem estek. A klasszik pimaszosból a kutyaszaros, a mozgássérült és a zebrás is nagyon tetszett. Utóbbinál elértem, ahol forgattam csináltak három zebrát az útra. Most már biztonságban át lehet kelni rajta.

Olyan riport is volt, amit rádsóztak?

És aztán meg is csináltam? Volt, több ilyen, de nem emlékszem hogy pontosan mik. Mondták hogy higgyelm el, jó lesz, és végül az is lett. Vagy Sváby mondta, ’Van egy tökjó ötletem, Geri megcsinálod?’…

Saját ötleteidet mennyire tudtad felhasználni?

Abszolút. Azt várták tőlem, hogy legyenek. A szemetelőst, a mozgássérült parkolóstól tartottam, azt hittem lerágott csont lesz és nem tudom jól megcsinálni, de végül sikerült.

Mennyire befolyásolják a műsort a beérkező levelek, kritikák?

Sok témajavaslat jön, de mindenki a saját búját panaszolja el. Tízből egy levél tud valódi téma lenni.

Egy éve azt mondtad nekem, a Napló egy biztos pont az életedben. Mi változott?

Miután egy évig a Mokka műsorvezetője lettem, konkrét, fix fizetéssel, leváltottak. A Naplóban pedig anno minden hétre csináltam anyagot, a Mokka után csak havonta egyet tudtam volna, mert oda is felvettek valakit.


Kárász Róberttel milyen volt a kapcsolatod?

Nem beszéltünk egyáltalán.

Miatta rúgtak ki?

Nem rúgtak ki.

Miatta váltottak le a posztrtól?

Tulajdonképpen igen.

A Mokka indulásánál Tornóczky Anita volt a partnered. Róla eléggé megoszlanak a vélemények…

Nem volt egy jó párosítás, az biztos. Ezt is úgy döntötte el a tv2, mint sok minden mást, előtte ki sem próbálták. Senki nem tesztelte le milyen a képernyő előtt, mennyire izgul, tud-e sógúgépet olvasni. Az adásban derült ki, gáz van vele.

Diplomatikus válasz volt. Mi a te véleményed?

Kedves, jóindulató lány, aki nem egy élő adásba való, a televíziózásnak nem erre a részére. Jó producer, de korántsem riporter.

A tv2nél milyen volt a távozásod hátszele?

A főnökség nem sajnálta hogy elmegyek, de a Naplósok igen. Ők teljesen megértettek az első pillanattól kezdve, nagyon sajnálták a körülöttem termelődött helyzetet.

Most újra visszakerültél a Viasat3hoz. Egy Pókeres műsort vezetsz majd…

A póker most nagyon népszerű és divatos szenvedély. Örülök, hogy részt vehetek egy ilyen showban. Én magam is szeretek játszani. A Napló riportereként voltam Las Vegasban, nulla tudással játszottam két órát egy bajnokságon. Azt se tudtam, mi történik az asztalnál, egész szerencsés estém volt. Azóta megtanultam a játékot, borzasztóan szeretem.

Milyen hoszúra tervezik a műsort?

14 adásra van megrendelésünk. Ez egy szponzorált műsor, egy pókercég fizet a Viasatnak, hogy legyen. A nézettség tulajdonképpen független.

Élő adás lesz?

Nem, előre felvett. Olyan sztárok is játszanak, akik tudnak is, például Ganxsta Zoli.

Milyen időpontban kerül adásba?

Szombaton, késő este, 10-11 körül.

Meg akarják buktatni?

Miért? Ez egy Showesemény, 8kor az emberek filmeket szeretnek nézni. Elég, ha az SHR elfogadható lesz.

Mi lesz a felvezetése?

Az mit jelent?

Egy nézett műsort tesznek elé, és reménykednek hogy a nézők ottmaradnak a következő műsorra is.

Értem. A Las Vegas lesz előtte.

Remélem nem ismétlés…

Biztos hogy jól megoldják, és a témához fog kapcsolódni.

Elsősorban a férfi nézőket célozzátok meg?

Lesznek csinos csajok is, akik játszani fognak. Celebek, profik, a Magyarorzági póker társadalom elismert arcai is felvonulnak. Mindenki eséllyel indul a 10 milliós fődíjért.

Részt veszel a szerkesztésben is?

Igen, egy kicsit. A szereplők kiválasztásában mindenképp közreműködök.

Nem váltanaki felháborodást, ha egy celeb nyerne egy átlag emberrel szemben?

Nem a semmiért fogja megnyerni, ha győz. Megdolgozik érte a kártyaasztalnál.

A tv2 is hasonló műsort tervez.

Nem csodálkozom. A tv2 mindig megpróbál gyorsan olyat csinálni, amit más akar. Ezért gyorsan összecsapnak valamit…

Szerinted mennyire érdekli az embereket egy pókeres műsor?

Azt lehet tudni, itthon újabban nagyon népszerűbb a játék. Fontos, ne csak a pókerről szóljon a műsor, azok számára is élvezhető legyen, akik nem ismerik a szabályokat. A szórakoztatás a lényeg.

Tényleg te választottad magad mellé Majkát?

Igen. Ő egy jó figura, jó dumával. Jól lát az asztalon, egyfajta pókerszakértő, aki történetesen tévés is.

Volt más lehetőség is?

Nagymenő pókerjátékosok.

Viszont könnyebb eladni a műsort két ismert arccal…

Talán igen. Meg szórakoztatóbbak vagyunk eggyütt.

Indul a csatornán egy másik műsorod, a Pimasz uras is.

Nemtudom melyik napon, de hétvégén lesz majd látható, Március végétől.

Ezek szerint te leszel a Viasat3 új arca?

Azért ezt így nem mondanám. Nem fizetnek ők annyit.

Milyen témákat dolgozol fel?

Olyat ami érdekli az embereket. Kicsit könnyedebb, bulvárosabb, olyan ami a Viasat fiatal közönségét jobban érdekli. Például turizmus, szórakozási lehetőségek, kövérség, kisebbségek…

Például hogy akarod körbejárni a meleg témát?

Egyrészt bemutatom hogy élnek. Kicsit az ő helyükbe képzelem magam, megpróbálok végigmenni a helyzeteken, amiket mesélnek.

Van, akit irritálni fog.

Remélem is, ez a lényeg. Azt gondolom, nincs értelme olyat csinálni amit mindenki elfogad. Azok az izgalmas dolgok, amikről másnap beszélnek, ami téma marad az emberek körében. Jó ha megosztja őket, gyanús ha valaki mindent szeret.

Mi lesz a műsor címe?

Pimasz úr – Megmutatni és megélni.

Érdekelt vagy más műsorokban?

Azt se tudom hol áll a fejem. Ez a két műsor, ami a legjobban érdekel, és ezeket szerettem volna csinálni. A tv2nél bezárult a kör, a világ legkézenfekvőbb döntése volt hogy így legyen.

Gyakran felismernek az utcán?

Igen. Bárki rámköszönhet, kedves vagyok az emberekkel. Általában pozitív élményeim vannak, negatívra nem is emlékszem.

Esetleg van valami amiről le kéne szoknod?

Figyelj, amiről igazán le akarnék szokni, már leszoktam volna. Vannak rossz tulajdonságok amiktől jólenne megszabadulni, de nemérzem hogy eljött volna az ideje. Ha igazán akarok valamit, már úgyis tettem volna érte.