Főoldal Oldal Vendégtoll

Vendégtoll

Az oldalon már régebb óta lehetőség van arra, hogy ti, látogatók is írhassatok sorozatokról, filmekről, könyvekről vagy tehetségkutató műsorokról. Ez azért is jó dolog, mert így arról is beszélgethetünk hozzászólások formájában, amiről amúgy nem biztos, hogy szó esne a Media Addict virtuális hasábjain. Éppen ezért ez a vendégbloggerkedés most is tovább folytatódik, azaz, ha szeretnéd, hogy egy írásod megjelenjen az oldalon, akkor használd a “Kapcsolat” mezőt vagy írj a racztibor1988 @ gmail.com e-mail címre.

Pár fontos dolog, amit a Vendégtollal kapcsolatosan jó tudni:

  • Az írásokért anyagi haszon nem jár, az oldal is teljesen non profit.
  • A beküldött cikkeket minőség ellenőrzésnek vetem alá, és ha szükséges, eszközölök pár stilisztikai javítást. Persze mielőtt kitenném, küldök egy e-mailt, hogy így elfogadható-e, kiemelve a javított részeket
  • Stilisztikai javítás lehet például nagyobb helyesírási hibák, vagy szóismétlések kiküszöbölése például sokadik tetszett helyett egy “bejött” és társai.
  • Ha gondolod e-mailen keresztül szívesen segítek abban, hogy az alapvető hibákat, amiket legtöbben megejtünk kritika közben, próbáljuk javítani. Ez leginkább kezdő íróknak javaslatos, mert jómagam is tudom, hogy a krtikáim elején mennyi alapvető hibát követtem el.
  • Érdekesség: egy jó kritika szerintem úgy épül fel, ha az illető megírja azt, ami tetszett neki az adott sorozatban és azt, ami nem, a végén pedig levonja a következtetéseket, és megpróbálja pár mondatban összefoglalni azokat az érzéseket, amit a jó és rossz részletek a képernyőn generáltak benne. Jómagam legalábbis a legtöbb esetben ilyen módon állok neki egy kritikának

Tehát, ha kedved kaptál ahhoz, hogy írj valamit a Media Addict részére, és szeretnéd az oldalon viszont látni a neved, akkor szeretettel várom azt, amit írtál. A téma pedig tényleg bármi lehet. Legjobban persze azoknak a sorozatokról szóló kritikáknak örülnék, amiket jómagam nem nézek, hiszen azokról alapjáraton kevés szó esik a blogon, és aztán, ki tudja, később hátha megszeretem. Ilyen sorozat például a Bones (Dr. Csont) vagy a Castle, amiket sokan javasoltatok, de nagyobb kritika nem volt még róla a blogon. Ha úgy gondoljátok, akkor ezen segíthettek ti is :)