close

Oldal

OLDAL ADATOK | MEDIA-ADDICT.HU

Főszerkesztő: Tibi – Kapcsol@t – racztibor1988@gmail.com
Látogatók: Átlagosan napi 2.500 fő
Bejegyzések & Kommentek: 2.730 post & 13.300 hozzászólás (2013 november 17-ig)
Hivatalos nyitás: 2008 február 14
Az oldal látogatóinak az 25%-a 21 és 25 év között található, 65% pedig a 15 és 20 éves korosztály között. A Media Addict olvasóinak 76%-a lány, 24% pedig fiú. Forrás.

AZ OLDAL TÖRTÉNETE

A Media Addict 2008 október 14-én, Valentin Napon nyílt meg. Akkoriban még Top Secret címen futott a site, azaz http://top-secret.blog.hu volt az oldal pontos címe. Annak idején több sikeres weboldalam volt, mint a szuletett-felesegek.hu, és nem tudtam, hogy jó ötlet-e kendőzetlenül leírni a véleményem a sorozatokról, filmekről, és úgy a világról általában, ezért lett Top Secret a blog eredeti neve. Az első bejegyzésem e-képpen szólt:

“Üdvözöllek a blogomon! Már régóta szerettem volna egy blogot csinálni, de úgy, hogy vállalom önmagam. Sokáig féltem megtenni, azon voltam hogy álnéven oldom meg, de végül győzött a józan ész, és magamat adva készítem tovább a blogolást :) Amiről majd olvashattok: Mindenféle dolog ami engem érdekel, leginkább a TV világából szemezgetve! Szóval, ha akartok nézzetek fel, kommenteljetek, ismerjetek meg :)”

Bő egy évig a Top Secret három tárhelyen is futott, először is, a blog.hu volt az oldal motorja, majd felvéve a Media Addict nevet elköltöztem Uw.Hu tárhelyre, ahol az elég kezdetleges, cutenews rendszerrel írtam a kritikákat. Később áttértem a wordpressre, és a http://media-addict.extra.hu oldalon találtam magam. Itt pár hónapig ment a szerkesztés, de akkoriban kezdett az extra megőrülni, éppen ezért újabb költözést élt az oldal. Végül 2009.01.16-án a freeblogon kötött ki a Media Addict, ami bő három évig adott otthont az oldalnak. Akkoriban kezdett igazán népszerű lenni a lap, többször is kikerült egy-egy cikkem a Freeblog főoldalára, ami olyan látogatókat is bevonzott és itt tartott, akik korábban nem ismerték az oldalt.

A freeblogon eltöltött idő alatt az írásképem is egyre többet javult, a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét, és a korábbi cikkekhez, kritikákhoz képest egyre jobb anyagokkal rukkoltam elő. Szerencsére kialakult egy stabil látogatóbázis is, egyre többen szóltok hozzá a bejegyzésekhez, ami nagyon fontos a számomra. Szerintem egy blog lényege az, hogy a szerkesztő kommunikálhasson a látogatókkal, én pedig imádom azt, ha például egy kritikára vélemény érkezik, mert van, hogy más aspektusból is látom az adott produktumot, vagy valami olyan dologra hívjátok fel a figyelmem, ami fel sem tűnt a számomra. Kicsit úgy érzem, hogy a Media Addict-on belül kialakult egy mikroközönség, a lelkes, és több száz látogatóval egyetemben.

Viszont, bármennyire is jól éreztem magam a kezdetekben a freeblog tárhelyén, az 2012 tavaszán egyre egyértelműbbé váltak a szolgáltató problémái, jöttek a több napos leállások, sok esetben nem volt elérhető a Media Addict, volt, hogy nem lehetett hozzászólni. És aminek a legjobban örültem az volt, hogy a Media Addict mondhatni kinőtte a freeblogot, és elég idős lett ahhoz, hogy immáron saját cipőbe lépjen, és átváltson professzionálisabb üzemmódba. Miután közösen megbeszéltük, hogy mi legyen az oldal további sorsa, bekövetkezett a nagy költöztetés, ami hála a KardiWeb leírásának, egész könnyedén ment. Végül 2012 május 29-én hivatalosan is saját tárhelye lett az oldalnak, méghozzá egyedi domain névvel, ami a http://media-addict.hu. Azóta eltelt már jó pár hónap, szerencsére a régi látogatók is kezdenek visszatalálni, de sok új visszatérő vendéget köszönthetek. Az oldal pedig menetel továbbra is előre, a határ pedig a csillagos ég.

KORÁBBI DESIGNOK

Sajnos nincs meg az összes design a Media Addict történetéből, de amik megvannak, azokat feltöltöttem nektek ide, hogy időrendben megnézhessétek azokat. Van, ahol csak fejléc maradt meg, de pár helyen a teljes print screen. Jó nézelődést, és kvázi múlt idézést :)

8 hozzászólás

    1. Köszi az emlékeztetőt, már meg is akartam csinálni, csak mindig kiment a fejemből.No majd holnapra meglesz :)

  1. Szia! Nemrég olvastam Ebergényi Vicky első könyvét, a Két makacs barátságát, de nem tudom, hogy az új könyvét (Marion Farrington – A sírkő) elolvassam-e. Úgy tudom, nyomtatottban is megjelenik majd, de mégcsak e-könyvben van, de én olyanokat nem szívesen olvasok. Viszont ha a nyomtaott drága lesz, akkor nem biztos, hogy adok ki érte pénzt (mert sajnos nem vagyok gazdag és mostanában töb dolgot is vettem), ezért jó lenne, egy krtitika róla, hogy megtudjam, érdemes-e megvenni. De sajnos eddig nem olvastam egyet sem róla, gondolom azért mert ismeretlen az írója.

    1. Szia, nekem nem keltette fel az érdeklődésem ez a könyv, úgyhogy véleményt nem fogok tudni adni, de keress rá molyon, vagy a gugliban :)

  2. A Két makacs barátsága egyébként tetszett, de ez a másik másmilyennek tűnik, ezért nem tudom, hogy érdemes lenne-e megvennem.

  3. Hello.Megtudnád mondani, hogy a mostani fejlécről a harmadik – két srácos – kép miből van? :D

    1. Az a kép a Geography Club című filmből van. Bocsi, hogy én válaszolok, csak megláttam az oldalsávban.

Leave a Response