Főoldal Oldal

Oldal

OLDAL ADATOK | MEDIA-ADDICT.HU

Főszerkesztő: Tibi – Kapcsol@t – racztibor1988@gmail.com
Látogatók: Átlagosan napi 1.500 fő
Bejegyzések & Kommentek: 2.730 post & 13.300 hozzászólás (2013 november 17-ig)
Hivatalos nyitás: 2008 február 14
Az oldal látogatóinak az 25%-a 21 és 25 év között található, 65% pedig a 15 és 20 éves korosztály között. A Media Addict olvasóinak 76%-a lány, 24% pedig fiú. Forrás.

AZ OLDAL TÖRTÉNETE

A Media Addict 2008 október 14-én, Valentin Napon nyílt meg. Akkoriban még Top Secret címen futott a site, azaz http://top-secret.blog.hu volt az oldal pontos címe. Annak idején több sikeres weboldalam volt, mint a szuletett-felesegek.hu, és nem tudtam, hogy jó ötlet-e kendőzetlenül leírni a véleményem a sorozatokról, filmekről, és úgy a világról általában, ezért lett Top Secret a blog eredeti neve. Az első bejegyzésem e-képpen szólt:

“Üdvözöllek a blogomon! Már régóta szerettem volna egy blogot csinálni, de úgy, hogy vállalom önmagam. Sokáig féltem megtenni, azon voltam hogy álnéven oldom meg, de végül győzött a józan ész, és magamat adva készítem tovább a blogolást :) Amiről majd olvashattok: Mindenféle dolog ami engem érdekel, leginkább a TV világából szemezgetve! Szóval, ha akartok nézzetek fel, kommenteljetek, ismerjetek meg :)”

Bő egy évig a Top Secret három tárhelyen is futott, először is, a blog.hu volt az oldal motorja, majd felvéve a Media Addict nevet elköltöztem Uw.Hu tárhelyre, ahol az elég kezdetleges, cutenews rendszerrel írtam a kritikákat. Később áttértem a wordpressre, és a http://media-addict.extra.hu oldalon találtam magam. Itt pár hónapig ment a szerkesztés, de akkoriban kezdett az extra megőrülni, éppen ezért újabb költözést élt az oldal. Végül 2009.01.16-án a freeblogon kötött ki a Media Addict, ami bő három évig adott otthont az oldalnak. Akkoriban kezdett igazán népszerű lenni a lap, többször is kikerült egy-egy cikkem a Freeblog főoldalára, ami olyan látogatókat is bevonzott és itt tartott, akik korábban nem ismerték az oldalt.

A freeblogon eltöltött idő alatt az írásképem is egyre többet javult, a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét, és a korábbi cikkekhez, kritikákhoz képest egyre jobb anyagokkal rukkoltam elő. Szerencsére kialakult egy stabil látogatóbázis is, egyre többen szóltok hozzá a bejegyzésekhez, ami nagyon fontos a számomra. Szerintem egy blog lényege az, hogy a szerkesztő kommunikálhasson a látogatókkal, én pedig imádom azt, ha például egy kritikára vélemény érkezik, mert van, hogy más aspektusból is látom az adott produktumot, vagy valami olyan dologra hívjátok fel a figyelmem, ami fel sem tűnt a számomra. Kicsit úgy érzem, hogy a Media Addict-on belül kialakult egy mikroközönség, a lelkes, és több száz látogatóval egyetemben.

Viszont, bármennyire is jól éreztem magam a kezdetekben a freeblog tárhelyén, az 2012 tavaszán egyre egyértelműbbé váltak a szolgáltató problémái, jöttek a több napos leállások, sok esetben nem volt elérhető a Media Addict, volt, hogy nem lehetett hozzászólni. És aminek a legjobban örültem az volt, hogy a Media Addict mondhatni kinőtte a freeblogot, és elég idős lett ahhoz, hogy immáron saját cipőbe lépjen, és átváltson professzionálisabb üzemmódba. Miután közösen megbeszéltük, hogy mi legyen az oldal további sorsa, bekövetkezett a nagy költöztetés, ami hála a KardiWeb leírásának, egész könnyedén ment. Végül 2012 május 29-én hivatalosan is saját tárhelye lett az oldalnak, méghozzá egyedi domain névvel, ami a http://media-addict.hu. Azóta eltelt már jó pár hónap, szerencsére a régi látogatók is kezdenek visszatalálni, de sok új visszatérő vendéget köszönthetek. Az oldal pedig menetel továbbra is előre, a határ pedig a csillagos ég.

KORÁBBI DESIGNOK

Sajnos nincs meg az összes design a Media Addict történetéből, de amik megvannak, azokat feltöltöttem nektek ide, hogy időrendben megnézhessétek azokat. Van, ahol csak fejléc maradt meg, de pár helyen a teljes print screen. Jó nézelődést, és kvázi múlt idézést :)