Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Ki legyen A Dal 2018 győztese? Elmondom, kit küldenék az Eurovízióra!

Ki legyen A Dal 2018 győztese? Elmondom, kit küldenék az Eurovízióra!

1
Oszd meg!

Hamar eltelt ez az öt hét, szombaton pedig már A Dal 2018 döntője lesz. Kiderül, hogy ki képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Összességében elmondhatom azt, hogy a top nyolcba derült dalok közül csak egyet nem szeretek. Ez azért elég jó arány, de úgy érzem, ha nem a Leander Kills nyer, én már boldog leszek. Persze, van kedvencem így is.

Most, hogy kétszer is láttam élőben, azért Dánielfy Gergelynek drukkolok. Imádom a dalát, az előadásmódját, és szerintem van olyan jó jelenség a színpadon, hogy Európa is felfigyeljen a tehetségére.

De most olyan különös helyzet állt elő, hogy a Leander Kills dalán kívül az összesben látok valami jót, ami miatt sikeres lehetne.

Az AWS például rockot tol, de olyan jó a dal energiája, annyira erős az énekesük, hogy abszolút megszerettem a dalt. Heincz Gábor Biga dala kellően egyedi ahhoz, hogy odakint is üssön.

Horváth Tamásnál szeretem a magyaros jelleget, és az előadó személyisége is sokat hozzáad a produktumhoz. Király Viktor nagy előnye az énekhang, a kisugárzás, és nagyon visz a refrén, és magyarként tetszik, hogy a budapesti lányokról énekel.

Süle Zsolt dala nagyon egyedi, visz előre, hasonló Dánielfyéhoz, de itt talán kevesebb a különlegesség. A Yesyes-nél előjött a plágiumgyanú, kicsit talán tényleg tucatzenének érződik, de itt én vállat vonok, mert annyira jó a dal, hogy simán elnézem. A hangszerek játékát imádom, Szabó Ádám hangját dettó.

És hát a Leander Kills… Nincs semmi ebben a dalban, ami megfogna. Elismerem az énekes hangi adottságait, de részemről ennyi. Remélem, hogy nem ők nyernek.

Amit még pozitívumként kiemelnék a nyolcas mezőnyből, hogy csak két angol nyelvű dal jutott be, a többi magyar. Ennek én örülök, mert annyira gyönyörű a nyelvünk, mutassuk meg! De ha Viktor vagy a Yesyes nyerne, nem bánnám, tényleg.

Nos, kíváncsi leszek, hogy mit hoz a szombat este. Most tippelhetnék, hogy vajon kit nyom be a zsűri a négybe, de felesleges, mert lehetnek meglepetések. Holnap minden eldől!

992 <- Az összes oldalletöltés 10 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Én Dánielfy Gergőnek vagy Horváth Tamásnak fogok szurkolni, akinek nagyon nem örülnék, az a két rock banda, a többiek olyan semlegesek. :) Engem Király Viktor és Biga dala nem fogott meg annyira, de egyikkel sincs különösebb bajom, Süle Zsolt dala meg egyedi, csak szerintem nem elég erős. Aztán ott a Yesyes, őket tenném harmadik helyre a képzeletbeli dobogómon. Nem tudom, mit fog hozni az este, mert Horváth Tamás dalát nagyon hamar megszeretnék kint is (szerintem), de a zsűri nem igazán pártolja, és nem hiszem, hogy bent lesz a top 4-ben. Ha őt így kiveszik a versenyből, akkor Gergőnek vagy a Yesyes-nek drukkolnék, mindegyik produkciónak megvan az esélye, hogy beszavazza a zsűri, de kettejük körül inkább Gergőnek, engem kapásból megfogott a dala, nagyon jól énekel, van egy nagyon erős hangulata az egésznek, ráadásul magyarul van.
    Ha rajtam múlna, én ezentúl magyar dalokat küldenék ki, nagyon jó azon a nagy színpadon magyar dalt hallgatni, és a külföldieknek is tetszeni szokott a nyelv, úgyhogy legyünk büszkék rá. ;)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here