Főoldal A Kiemelt cikkek A Dal 2018 – Kritika az Első válogatóról

A Dal 2018 – Kritika az Első válogatóról

0
Oszd meg!

Idén is van A Dal, aminek a célja az, hogy a győztes méltón képviselje hazánkat az Eurovízión, bár tény, hogy szuper terep arra is, hogy a zenészeink megmutassák, hogy mit tudnak.

fredie-ratonyi

Az adás a technikai bakik miatt maradt meg bennem. Először is, nem működött az applikáció, így nem tudtam 1 pontot adni a Leander Killsnek. (Szipp). Másrészt, akadozott a stream, így inkább csak másnap néztem meg a műsor második felét.

Kaptunk új műsorvezetőket is. Rátonyi Kriszta vérprofi, neki örülök. És ami Freddiet illeti: amiben eddig jó volt, abban most is profi. Jól néz ki. És ennyi. nem alkalmas műsorvezetőnek, folyton bakizik, ráadásul még mindig úgy szórja a véleményét, mintha bárkit is érdekelne. A műsorvezetők miért nem tudnak pártatlanok lenni egy ilyen versenyben?

Ami a zsűrit illeti, Mező Misit azóta nem kedvelem, hogy a porba alázta műsorról műsorra az akkor 15 éves Kovács Gyopárt a Rising Starban. Most se volt túl szimpatikus. Schnell Judit viszont telitalálat, csípem, ahogy Both Miklóst és Frenreisz Károlyt is.

És ami a dalokat illeti: egyelőre nem látom azt, aki méltó lenne az Eurovízióra, de majd talán a következő adásban. Íme, a gyors véleményem a dalokról.

A KIESÓK:

Livingroom – Kirakat élet: Ez a dal tetszett, jó kis rádiósláger, elhallgattam volna még egyszer, sajnálom, hogy kiestek.

Noémo – Levegőt: Nem az a típusú zene, amit kifejezetten szeretek. Nem került olyan közel hozzám, de azért élből nem is utáltam.

Fourtissimo – Kisnyuszi a kalapban: Komolyan, fel nem fogom, hogy mit keresnek itt. Csak az jut eszembe, hogy kultúrmisszió, meg sokszínűség, de amit csináltak a színpadon, az nagyon gáz volt.

Patikadomb – Jó szelet: Jópofa volt az előadás, szimpatikus a banda. A dal is egy jó kis rádiósláger. Semmi extra, egynek elmegy.

AKIK TOVÁBBJUTOTTAK:

Vastag Tamás – Ne hagyj reményt!: A közönség szavazta tovább. Nem rossz a dal, nekem bejön ez a régies, ’80-as éveket idéző stílus. De nagyon nem Eurovízióra való.

Leander Kills – Nem szól a harang: No komment.

Süle Zsolt – Zöld a május: Az adás legnagyobb meglepetése volt. Itt hallottam először, és engem is magával ragadott. Jó a dal hangulata, az énekes hangja is nagyon szerethető.

Knoll Gabi – Nobody to Die For: Annyira sok! Értem én, hogy nagyon menő akar lenni, meg modern és trendi, de a végeredmény kínos. Szerintem.

Ceasefire X – Satellites: Most komolyan, mi a csudáért nem a saját nevén indult a ByTheWay-es srác? Na mindegy. Maga a dal jó, felvételről tetszik is, élőben borzasztóan hamis volt Vavra Bence, nem is értem a sok pontját. Ki kellett volna esnie.

Király Viktor – Budapest Girl: Ő az az előadó, akit az ember simán kiengedne az Eurovízióra, mert jó a hangja, Budapest szeretetét hirdeti a dal, és azért fülbemászó is a dal. Csak nekem valahogy kevés, talán túlontúl egyszerű.

1823 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here