Főoldal A Kiemelt cikkek Miért ne jöhetne össze egy 39 éves anya egy 24 éves sráccal?...

Miért ne jöhetne össze egy 39 éves anya egy 24 éves sráccal? – Kritika a Korhatáros szerelem első két részéről

0
Oszd meg!

A Korhatáros szerelem már az első promóciós videójával levett a lábamról. Nekem bejön, ha egy idősebb nő és egy fiatalabb srác kapcsolata van a középpontba állítva, annál is inkább, mert úgy látom, ez még mindig “tabu”, pedig annyira nem kéne annak lennie.

Az már a trailer alapján egyértelmű volt, hogy egy vicces és romantikus komédiára készülhetünk, és szerencsére az első két rész pont ezt hozta. A Korhatáros szerelem szórakoztató, vicces, provokatív és szexi, de eközben annyira magyar, és olyan elgondolkodtató, hogy öröm volt nézni.

korhataros-szerelem-02

Egyszerűen könnyű volt beleélnem magam a két főhős helyzetébe is. Eszter a 39 éves egyedülálló anya, aki egyedül neveli a három gyerekét, és a 24 éves, kicsit még mindig gyerek Dávid kapcsolata naná, hogy tele van zökkenőkkel, de a lényeg már az első pillanattól kezdve egyértelmű volt. Szeretik egymást, megvan a kémia, így naná, hogy az ember drukkol nekik.

A mellékszereplők is kellően színesek lettek. Imádom például Dávidot és a legjobb barátját, Alexet, szenzációsak együtt. Eszter kissé sznob nővére, Júlia is telitalálat, mert egyszerre vicces és rém idegesítő a nő, de egyikből sem túl sok. És azt hiszem, pont ez a szerethetőség kulcsa is. A legtöbb karakter klisé, de nem estek át a ló túloldalára. Nem sok, nem kevés, pont jó.

Sokat hozzáad azért a magyar színészgárda is. Kovács Patrícia és Dobó Kata szokás szerint zseniálisak, Bánsági Ildikótól pedig el kell ájulni. Kamarás és Fenyő Iván hozza a szokásost, bár bevallom, Kamarást fel sem ismertem első blikkre. Akit viszont kiemelnék az Kovács Tamás. Üstökösként vonul végig a sorozaton, lehengerlő a pasi. És nem csak kívülről: szerintem baromi tehetséges is.

korhataros-szerelem-03

Egyetlen gyermekbetegséget emelnék ki, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen: kicsit sok a zárt tér, nem érzem elég nyitottnak a sorozatot, és valahogy túl sznob is. Mármint, annyira gazdag az összes szereplő, még Dávidék is egy olyan menő és nagy lakásban élnek a belvárosban, amit tutira nem tudnának megfizetni. Ez sajnos kicsit ront a hitelességén.

Értékelés: 9/10

Részemről ez majdnem tökéletes élmény volt. Mindkét részt iszonyúan szerettem, és kíváncsian várom az újabbakat. Hosszú idő óta ez az első magyar sorozat, amit megnéztem, és ha ez ennyire jó, talán rávetem magam a többire is.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here