Főoldal Hírek Így harcol Kristen Bell a női egyenjogúságért

Így harcol Kristen Bell a női egyenjogúságért

0
Oszd meg!

Kristen Bellt azért is szeretem annyira, mert amellett, hogy profi színésznő, bele mer állni a közéleti kérdésekbe is, és aktívan vállalja a véleményét.

Az egykori Veronica Mars most egy olyan kampányhoz csatlakozott, ami próbálja elérni, hogy a nők is ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. Durva ebbe belegondolni, de ugyanazért a munkáért, amiért egy férfi Amerikában egy dollárt kap, egy nő csak hetven centet. Ismétlem, ugyanazért a munkáért!

Bell a videóban ezt a helyzetet próbálja kiparodizálni úgy, hogy miért éri meg nőket alkalmazni: kevesebbet kell fizetni, hálásak amiért dolgozhatnak, nem mernek fizetést kérni, és igazából az a fő céljuk, hogy otthon legyenek a családdal, amíg a férj megvalósítja a saját álmait.

A videó üvölt a szarkazmustól, és pont emiatt juttatja el jól az üzenetet. Bell pedig maga is tudja, hogy milyen érzés alulfizetettnek lenni. Az új sorozatában, a The Good Place-ben például Bell “csak” 125 ezer dollárt kap részenként, míg férfi kollégája, Ted Danson 225 ezer dollárt. Holott Bell a húzónév…

Innen a messzi távolból sok sikert kívánok a kezdeményezéshez, éljen az egyenjogúság! Bellnek pedig giga pacsi amiért elvállalta a videót.

the-good-place

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here