Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Feleségek luxuskivitelben… a magyar gyerekek meg éhen halnak

Feleségek luxuskivitelben… a magyar gyerekek meg éhen halnak

3
Oszd meg!

Minden évben jönnek a trash műsorok a tévékre, én pedig már meg sem nézem őket, mert tudom, hogy nem nekem készülnek és csak felidegesítenek vele. Most mégis hülye voltam, és elkövettem azt az ostobaságot, hogy megnéztem a Feleségek luxuskivitelben első részét. Nem kellett volna…

Csak röviden: a műsor külföldi formátumra épül, hat olyan magyar luxusfeleséget mutat be, akik tele vannak pénzzel. És cicaharcolnak, buliznak, nyaralnak és idegesítő dolgokat mondanak.

Már az első percekben a plafonon voltam, amikor a szőke barbi baba ezt találta mondani: “Hiába hívjuk személyzetnek, attól még ugyanúgy szolgák”*Ide képzelj el egy csúnya szót* És akkor utána sorra jött a többi plasztik nő, és sorolták, hogy ők ilyen és olyan helyen élnek, és lazán elköltenek 900 ezret táskára, vagy 1 milliót cipőre. Az egyik úgy magyarázta, hogy neki ez jár. Értitek?

felesegek-3

Mindannyian tudjuk, hogy vannak gazdag emberek és szegények. Az ember tudja, de amíg nem látja az elképesztő magyar luxust fel sem fogja. Engem pedig ez a műsor most nagyon rosszul érintett, mert miközben néztem, eszembe jutottak az elmúlt hónapok történései.

Egy kisfiú szó szerint megfagyott éjszaka, mert nem volt fűtésük. Reggelre meghalt. Magyar kisgyerekek éheznek, az iskola az egyetlen hely, ahol kaját kapnak. Vágjátok? Ekkora csóróság van az országban, és ők azzal büszkélkednek, mennyit költenek cipőre.. Szerintetek felfogja az a nő, hogy mennyi pénz az? Érdekli, hogy 1 millió forintból hány csóró családnak vehetne tüzifát, hogy ne fagyjanak meg? Hány szegény gyerek kaphatna belőle napi kaját? Magyar gyerekek halnak meg a szegénységben, ő meg azon sipákol, hogy nincs mit felvennie, és szórakozásból táskára meg cipőre elkölt ennyit. Egy. Szaros. Cipőre.

Értem. Tudom, hogy mire gondolhatsz. Nem a luxusfeleség dolga, hogy megmentse a gyerekeket. Nem az ő felelőssége, foglalkozzon velük az állam vagy a szeretetszolgálat. De az, hogy beálljanak a kamera elé, és egy olyan országban mondjanak olyanokat, hogy lassan kicsi lesz az 1400 nm2-es ház, mert nem fér el a cipőitől, vagy szolgának nevezze a szegény embert, akinek munkára van szüksége, az nagyon felhúzza az ember agyát. Az enyémet legalábbis mindenképpen.

felesegek-2

Nemrég olvastam az egyik szereplővel, Csősz Boglárkával egy interjút, és ott elmondta a csajszi, hogy ő azt szeretné a műsorral megmutatni, hogy a gazdagság elérhető bárki számára, és van az a luxus, amiért megéri dolgozni. Mindez kedves és szép dolog, de egyszerűen képtelen vagyok befogadni ilyen körítésben. Nekem ez nem megy.

És azért azt tegyük hozzá, hogy a műsor önmagában is rém amatőr. A kamera előtt a szereplők nem tudnak fesztelenül, természetesen viselkedni, minden rezdülésükből érezni, tudják, hogy forog a kamera. A dialógusok is bénák, a “balhék” is gerjesztettek, az egyetlen érdekes pillanat, amikor a szőke nő lealázza a pasiját, meg inkább kínos, mintsem botrányosan vicces. Nem szólt semmiről az első rész, és ez már alapból rosszá teszi az egészet – a botrány faktor meg csak rápakol.

A soraim zárásaként annyit mondanék, hogy nem vagyok hülye. (Legalábbis, szeretem azt hinni). Értem, ők a felső tízezer, a nők sikeres üzletasszonyok is,  (meg jól házasodtak) és ez önmagában is értékelendő. Valahol értem, hogy milyen üzenetet akarnak átadni, van ráció Csősz Boglárka szavaiban is. De egyszerűen képtelen vagyok úgy nézni ezt a műsort, hogy ne legyek ideges. Gyerekek halnak meg és éheznek! Értem én, nem az ő dolguk segíteni, de ahogy ott mutogatják a luxust  az borzalom. Így kérkedni valamivel, tudva, hogy milyen az ország állapota…

Tudom, hogy most prűd vagyok, meg maradi és nyugodtan lehet rám dobálni a köveket. De ezt most így érzem, ez most felidegesített, és ki kellett írnom magamból. Ha netán belőletek is ilyen (vagy akár pozitív) érzést váltott ki a műsor írjátok meg bátran. Ami pedig engem illet, több részt nem nézek meg ebből a … valamiből.

2680 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Teljesen érthető a reakciód. A műsor szánalmas, a szereplői full nem normálisak (kivéve Rékát, aki nem is értem, hogy vállalhatta ezt el), nevetséges az egész.

  2. Én szerencsére nem láttam még egy részt sem, csak a neten futottam bele ilyen reakciókba meg néhány összefoglaló videóba, ez alapján pedig abszolút megértem, amit gondolsz. Egy normális világban olyan normális emberek lennének gazdagok, akik megdolgoztak érte, vagy ha már ez túl nagy kérés, akkor legalább kezelnék a pénzt normálisan. Alapból gond lehet olyan emberekkel, akik szolgának nézik a többieket, de nekik még a pénzük is megvan ahhoz, hogy így bánjanak másokkal. Vagy ha valakinek ennyi pénze van, egyszerre meg is változik az értékítélete? Az lesz a normális, hogy cipőkre meg táskákra költjük el? Nekem (ha most elszámítjuk azt, hogy másokon is lehetne segíteni belőle) az lenne a logikus, hogy megvalósítok belőle olyasmit, amire másképpen nem lenne pénzem, vagy elteszek belőle a gyerekeimnek, vagy magamnak, hogy öregkoromban se legyenek gondjaim. Bár nekik amennyi pénzük van, biztos nem kell a jövőjük miatt aggódniuk…
    Ami viszont a legfelháborítóbb, hogy azt hiszik, hogy ők ezt megérdemelték, és jár nekik. Mintha valamilyen felsőbbrendű emberek lennének, amire a gazdagság még rá is tesz egy lapáttal.
    Én semmi logikát nem látok abban, hogy ilyet miért kell a tévében reklámozni. Az az üzenet, hogy házasodjunk jól, és akkor mindenünk meglesz? Bár nem hinném, hogy ilyen akarnék lenni, mint ezek a nők. Ez csak kinyitja az emberek zsebében a bicskát, mert akaratlanul is összehasonlítják a saját életkörülményeikkel, ami nyilván nem ilyen.

  3. A műsor elég uncsi, de mindenkit érdekelnek a kőgazdagok. Mindenki gazdag akarna lenni, ha választani lehetne. De aki nem tud gazdag lenni, az ideológiákat kezd gyártani, miért rosszak a gazdagok. Ezzel menti magát, hogy nem elég ügyes, hogy ő is elérje. És amíg így gondolkozik, esélye sincs elérni a lenézett gazdagságot. Márpedig segíteni jelentősen a gazdagok tudnak. Mégiscsak több forrásuk van rá. És nem dolguk segíteni, meg elosztogatni a millióikat, nem értem, akik lenézik őket, miért várják ezt. Sok gazdagot ismerek, akik név nélkül, jelentős összegekkel támogatnak rászorulókat. Sajnos, aki elítéli őket, az sosem lesz olyan, mint ők (szemét gazdag), és sosem fogja szegény gyerekeket sem támogatni. Konklúzió: irigység és lenézés helyett inkább tanuld meg, hogyan lettek egyesek gazdagok, csináld meg te is, és utána minden éhező gyereket megetethetsz. Addig csak szájtépés van, az meg semmire se jó.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here