Főoldal Kritika és Értékelés Vendégtoll Ismerd meg Sinead Burgesst! – írta: Ebergényi Viktória

Ismerd meg Sinead Burgesst! – írta: Ebergényi Viktória

2
Oszd meg!

Most egy érdekes vendégcikket olvashattok az oldalon, amit Ebergényi Viktória írt. Jó böngészést, és bízom benne, hogy ti is megszeretitek az énekesnőt :) Az énekesnő hazai rajongói oldalához ide kattintva csatlakozhattok.

Sinead Burgess neve hazánkban kevésbé ismert, ám nekem évek óta nagy kedvencem, úgyhogy gondoltam, esélyt adok arra, hogy megismerjétek ezt a tehetséges sztárt, aki többféle zenei stílusban is megállja a helyét.

2010-ben ismertem meg a Gloriana együttes által, akiknek szintén hatalmas rajongója vagyok. Akkoriban ugyanis a zenekar Ausztráliában járt és interjút készített a tagokkal Sinead Burgess. A csajszi rögtön szimpatikussá vált és mikor a YouTube-on oldalt előjött a saját videoklipje, rögtön megnéztem azt is. Nos, mondanom sem kell, hogy azonnal lenyűgözött.

Egyébként is imádom a countryzenét, úgyhogy nem kellett neki sok ahhoz, hogy megszeressem a 2009-ben megjelent You Get Me-t. Azonos című EP-je adott helyet ennek a dalnak, amit azóta sem sikerült megszereznem kézzel fogható változatban. Akkoriban még a MySpace-en hallgattam a CD dalait, ám ezek azóta sem lelhetőek fel már az interneten. Az iránta való rajongásom azóta sem szűnt meg és az énekesnő lassacskán új dalokat is kezdett megjelentetni.

2011-ben igazi különlegességel lepett meg minket. Új kislemeze ugyanis Postcard címmel jelent meg és hozzápakolva az All For Now című szerzeményt, közösen ingyenesen letölthetővé tette azokat. Az előbb említett dalhoz szintén készült videoklip.

Ugyanebben az évben mutatta be a megható, Rise Above The Tide című szerzeményt is, amely a Queenslandban történt árvízben megsérült embereket támogatta és azokat, akiknek lakhatatlanná vált az otthonuk.

Az első olyan zenei videó, amely még ma is megtekinthető a legnagyobb videómegosztó portálon, 2012-ben mutatkozott be. Goodnight America című újdonságával a Postcard által megalapozott zenei stílust követi, mindkettőben igazán kiereszti a hangját. Időközben több remek feldolgozást is készített.

2013-ban saját dalokkal jelentkezett, előbb a Rearview Mirror, majd pedig a Youngblood Hawke közreműködésével készített Big City Lights következett. Előbbi a mai napig meghallgatható a videómegosztón és készült hozzá videoklip is, utóbbit pedig ingyenesen letölthettük akkoriban.

2014-ben közreműködött tyDi két dalában (Racing Kites, Box of Lego) is. 2015-ben aztán jött a stílusváltás és kicsit alternatívabb lett zeneileg a Wolf című dalában. Az énekesnő aztán a sok váratás után 2016-ban piacra dobta azonos című EP-jét is, amelyen 7 dal kapott helyet. A CD teljes egészében meghallgatható a Spotify-on és természetesen letölthető a zenei webáruházakban is.

Néhány hónapja a sztár úgy döntött, hogy Nashville-ben próbál szerencsét, úgyhogy hátrahagyva hazáját, Ausztráliát, odaköltözött, hogy ott vágjon bele új dalainak készítésébe.

Azt is érdemes megemlítenem, hogy az énekesnőről rajongói oldalt is szerkesztek az egyik közösségi oldalon, amit nem reklámozni szeretnék, hanem azért jegyzem meg ezt a tényt, mert bizony erről maga a sztár is tud. 2013-ban ugyanis nemcsak megosztotta saját oldalán a linket, hanem még üzenetet is küldött: “Küldése szeretet Magyarországra” – írta bejegyzésében. Igaz meglehetősen magyartalan a mondat, de így is büszke vagyok arra, hogy vette a fáradságot erre és azóta is többször üzent magyar rajongóinak, ez hihetetlenül nagy örömet okozott nekem.

Bízom benne, hogy Nashville-nek köszönhetően magkapja azt a hírnevet, amit megérdemel, hiszen igazán tehetséges és szerethető az 1990-ben született énekesnő.

435 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here