Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Mick kell a gyereknek – Kritika a The Mick első évadáról

Mick kell a gyereknek – Kritika a The Mick első évadáról

0
Oszd meg!

A FOX idei újonca, a The Mick jött, látott és győzött. Ez a sorozat már az első részével teljesen belopja magát az ember szívébe, mert kellően dilis, jók a karakterei és meglehetősen vicces is tud lenni. Egyszerűen jó nézni.

A sztori egyszerű. Mick beállít a nővéréhez, hogy újra pénzt kérjen, ekkor jön az FBI, mert a nővére és a férje adót csaltak. Így Mick ott marad a gyerekekkel, hogy vigyázzon rájuk, cserébe majd kap pénzt a nővérétől. És Mick nem az a típusú nő, akivel szívesen otthagynád a gyerekeid…

THE MICK

A sorozatot nagyon eladják a karakterek. Az, hogy mindenki olyan emberközeli, és még a gazdag környezet és a termérdek pénz mellett is könnyű azonosulni velük. A hősnővel, aki amúgy rendes, de megvannak a maga hülyeségei, vagy a középső arrogáns gyerekkel, aki szeretne felnőtt lenni, de olyan hülye, mint amilyenek néha mi is vagyunk.

A humor pedig tényleg nagyon pörög, és annyi sírva röhögős jelenettel van telepakolva a sorozat, hogy sokszor csak lestem, mert tényleg nem erre számítottam. Persze, sejtettem, hogy vicces lesz, de igazából évek óta nem láttam már ennyire vicces komédiát. És itt adott a dark comedy jelleg is, néhány poén nagyon elszállt, de működött! (Ahogy a nagyit elintézték, na az is zseniális volt)

the-mick-03

Szerencsére nem csak önfeledt poénkodásból állt az egész, hanem rámentek a karakterfejlődésre is. Ki nem találnátok: Mick megszerette a gyerekeket, és ők is Micket. Az írók pedig viszonylag szépen bemutatták, hogy miként válhat egy önző, csak magával foglalkozó nő egy igazán szerethető és hiteles pótanyává.

Azért pár dolgot sajnálok, például a szupercuki kisgyerek, Ben szálát furán kezelték az írók, a gender fluid dologból sem hozták ki a maximumot. (Ben nem definiálja magát se fiúnak, se lánynak, ez a gender fluid jelentése). Az viszont itt jól átjött, hogy mennyire gondok vannak otthon, mert senki nem képes rendesen foglalkozni a gyerekkel – akin ez meg is látszik.

the-mick-04

Sajnos megcserélték az epizódokat is, nem forgatási sorrendben adták le, ez pedig okozott némi gondot. Mert az egyik rész végén még harmónia volt, és szeretet, aztán a következőben már megint háború, és így a személyiségfejlődések sem tudtak teljesen átjönni. Kár volt összekeverni a részek sorrendjét. (Például a 11. rész igazából a 3., úgy írták meg és forgatták le, csak a csatorna variált a sorrenddel)

Ami pedig mégiszonyúan idegesített, az Jimmy. Ő Mick kábé pasija, egy végtelenül idióta lúzer, aki mindent eltol, semmiben sem jó, és nincs olyan megszólalása, ami ne idegesítené az embert. Mick sem szereti, mással randizik, mással szexel, de Jimmy ott van pótléknak. A pasi legtöbb jelenete idegesített, és sajnos elég sokat szerepelt.

the-mick-05

Értékelés: 8/10

Minden hibája (és Jimmy) dacára a The Mick egy jól felépített és pofátlanul vicces komédia. Kicsit sötét, időnként kicsit idióta, de a karakterek (kivéve Jimmy) és a köztük lévő kémia egyszerűen mindent visz.

A FOX szerencsére berendelte a második évadot, idén ősszel kerül képernyőre, már alig várom! A Tv2 csoport adója, a Humor+ pedig Mick kell a gyereknek! címen sugározza jelenleg az első évadot.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha kíváncsi vagy a Melissa & Joey korhatárosabb, kissé durvább verziójára, akkor ez a te sorozatod. Meg amúgy is, ha valami vicceset kerestek, ajánlom a The Micket.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here