Főoldal Hírek A magyar nézőknél nem Portugália nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

A magyar nézőknél nem Portugália nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

5
Oszd meg!

Most, hogy lezajlott az idei Eurovíziós Dalfesztivál már kijöttek a részletesebb eredmények, amikből sok érdekesség kiderül. A teljes táblázatot ide kattintva böngészhetitek át.

Érdekes például, hogy a magyar szakmai zsűri is Portugáliát hozta ki győztesként, a második helyre Moldovát, a harmadikra pedig Belgiumot tette Zséda, Király Viktor, Caramel, Závodi Gábor és Várallyay Petra.

És mi a helyzet a magyar nézők voksainál? Nos, a nézőktől a portugálok csak 7 pontot kaptak! Ami ugye azt takarja, hogy bár a magyar nézők is szerették a győztes dalt, de szívesebben láttak volna mást győztesként. Íme, a teljes nézői pontlista, aminek a végén kiderül, melyik dal volt a magyar szavazók legnagyobb kedvence a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Franciaország – 1 pont

Ciprus – 2 pont

Svédország – 3 pont

Olaszország – 4 pont

Horvátország – 5 pont

Románia – 6 pont

Portugália – 7 pont

Belgium – 8 pont

Moldova – 10 pont

Bulgária – 12 pont

5 Hozzászólások

  1. Igen, ezt lehetett tudni. Magyar jelöltként sem a magyar nézők kedvence ment ki, hanem ott is a zsűri agymenése döntött…

  2. Érdekes lista, de nekem a bulgáriai dal nem hozott semmi különlegeset. A többivel nagyjából egyetértek, de nekem az azerbajdzsáni dal is nagyon tetszett. Azt viszont nem értem, miért lett ennyire egyhangú a zsűri szavazás. Szakmailag nem tudom, mi volt benne olyan kiemelkedő, még a közönséget megértem, hogy az eőladó személyiségét is díjazták, de a zsűrinek elvileg a dalt és a hangot kellene néznie.

    • “de a zsűrinek elvileg a dalt és a hangot kellene néznie” Pontosan. :D Megint ugyanannál a problémánál vagyunk, mint A Dal során voltunk a zsűrivel. Szerintem nem kell magyarázkodni. (Puszi Zséda. :*)

      • Ez pont így van, de most szerencsére végeredményben tényleg jól szerepelt a magyar dal, úgyhogy idén jól jött ki. Az viszont, hogy ez külföldön, ráadásul mindenhol így megy, az elég elkeserítő.

    • Van valami különleges a portugál dalban, szerintem a zsűrit és a közönséget is ez bűvölhette el. Persze én se őket hoztam volna ki győztesnek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here