Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Nyílt levél Freddie-nek, aki minősíthetetlen volt az Eurovízió kommentátoraként

Nyílt levél Freddie-nek, aki minősíthetetlen volt az Eurovízió kommentátoraként

6
Oszd meg!

Gundel Takács Gábor elment a köztévétől, oda a minőség… Szerintem mindannyian sejthettük, hogy Gundi távozásával teljesen más lesz az Eurovízió idei hangulata is, arra viszont szerintem senki nem számított, hogy mit kaptunk helyette. Fehérvári Gábor Alfréd “Freddie” kommentátori ámokfutása pont a döntőn csúcsosodott ki, és öltött elviselhetetlen mértéket. Egyszerűen borzasztó volt amit művelt a srác.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az a szerencsétlen azt hitte, róla szól a műsor. Mindezt csak azért, mert kapott egy mikrofont és lehetőséget arra, hogy egy egész ország több ezer nézője élőben hallja a gondolatait. Szegénynek pedig mintha senki sem szólt volna, hogy mit is jelent kommentátornak lenni. Na akkor majd most én.

61st Eurovision Song Contest - First Semi-Final

Kedves Freddie!

A kommentátor nem azt jelenti, hogy te beülsz oda, és minden előadóról elmondod a véleményed. “Ő jó volt, ő szar, ő bejött” – hidd el, pont nem érdekel, hogy te mit gondolsz a dalról. Hadd döntsem már el én anélkül, hogy befolyásolni akarnál!

Tedd inkább a dolgod! Azt, amiért megfizetnek! Úgymond vezesd a műsort, mutasd be az énekeseket, mondj el Eurovíziós kulisszatitkokat és tájékoztass. És kérlek, ne hidd azt, hogy a tájékoztatás kimerül annyiban, hogy szerinted XY-nak jó-e a hangja. A tájékoztatás az, ha elmondod, ki ő, mit csinál a hazájában, hogyan került ide, vagy éppen milyen a Jocihoz fűződő viszonya. És így tovább. Tudod, tények és érdekességek. Nem a te véleményed.

Ami azt illeti, tökéletesen megértem, hogy miért akarod annyira lökni a saját véleményed. Van, hát megosztod, de nem mindegy hol teszed. Csinálj te is blogot, írd meg a Facebook oldaladon, és ott azok fogják látni, akiket érdekel a véleményed. Ne erőszakold rá egy egész országra. Azért kapcsoltam a Dunára, hogy megnézzem az Eurovziót, nem azért, hogy te elmondd mi volt benne szerinted a jó.

De a leggusztustalanabb az volt, amikor bemondtad a pontokat, és te kifejezted, mennyire utálod a portugál dalt és előadót. Mondd, neked elment az eszed? Így kell gyűlölölködni élő adásban? Neked hogy esett volna, ha más ország kommentátora utálkozik így rajtad, amikor a tavalyi szánalmas pontszámaid beolvassa? És amúgy is. Pártatlanságról hallottál már? Oké, neked nem tetszett a portugál dal, de hidd el, leszarom. Az pedig, hogy Joci pontjait majdnem elfelejted bemondani, mert épp a portugál dalt szidod, na az mindennek az alja. Remélem szégyelled magad.

Csak mondom, majdnem tönkrevágdtad a kedvenc zenei ünnepem, az Eurovíziót. Őszintén remélem, hogy jövőre inkább koncertezni fogsz az Eurovízió alatt, mert ahhoz értesz. Vagy modellkedj aprócska atlétában a Coca Cólának, zuhanyozz a kamera előtt pucéran, és nyilatkozd azt, hogy nem a külsőddel akarsz érvényesülni. Akárhogyis, maradj a kaptafánál, és hagyd inkább Krisztát érvényesülni, és lehetőleg ne add át neki a hülyeséged. Belőle még lehet jó kommentátor.

Üdvözlettel,
Tibi / Egy volt Freddie rajongó / Egy továbbra is lelkes Eurovízió fan

3515 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Értem. Neked lehet belőle gúnyt űzni, lehet neki beszólnod, mert nem tetszett, amit csinált. Nem kettős mérce ez kicsit? Értem én, hogy Te a Saját blogodon azt írsz le, amit akarsz (igen, én meg veszem az adást, hogy ha nem tetszik, hát van még más hely ezen az interneten), de tényleg nem lehetett volna Neked is kultúráltabban kifejteni a véleményedet? Akkor is, ha az negatív? Végtelenül csalódott voltam már tegnap is az élő blog olvastán, de mostanra úgy érzem, lassan kikopnak az oldalból azok az értékek, amelyekért szerettem idejárni. :(

  • Nem érzem kettős mércének, mert más a platform. Nem az országos tévében mondom el amit gondolok, olyan embereknek, akiket nem érdekel a véleményem, hanem a saját oldalamon, ahová azok járnak, akiket valamennyire érdekelnek a gondolataim. Nem erőszakolom rá senkire. Ha Freddie az FB oldalán tolja élő videóként a konferálást, és a Duna TV-n meg más konferál helyette, akkor semmi problémám nem lenne azzal, hogy és miként mondta el a saját véleményét. A platform nagyon nem mindegy.

   Abban igazad van, hogy megpróbálhattam volna kultúráltabban kifejezni a véleményem, csak néha nem megy. Ez van akkor, ha valaki/valami annyira felidegesíti az ember, mint tegnap Freddie engem. Hónapok óta vártam a versenyt, a nagy pillanatokat, erre totál elrontja itt nekünk, naná, hogy felhúztam magam rajta – az élő blog veszélye meg az, hogy kijön. No, ezért nem élő blogolnék mondjuk hivatalos felületen :)

   Az értékek elvesztésével kapcsolatban sajnálom, hogy ezt érzed.

 2. A magyar közmédiától ne is várj sokat, Tibi! Oda valódi műsorvezetők, akiknek a függetlenség a mércéjük, már be sem teszik a lábukat, ezért bízzák a műsorvezetést egy énekesre… Én közmédiát egyáltalán nem nézek már. YouTub-on az Eurovision hivatalos csatornája közvetítette a versenyt, ott néztem, és tök jó volt! ;)

  • Szerintem ide a politikát nem igazán a legjobb belekeverni, mert a közmédiánál is vannak hozzáértő szakemberek, akik nem politikai műsort készítenek, hanem szórakoztató műsort, és attól, hogy mi folyik a politikai részlegen, még a szórakoztatón lehet minőségi a tartalom. Mondjuk ez az Eurovízió Freddie-vel nem volt jó példa :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here