Főoldal Hírek Íme a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál Top26 dala

Íme a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál Top26 dala

4
Oszd meg!

Amíg az ember nézi a műsort hajlamos “elveszteni a fejét”, és csak a magyar induló pontjaira koncentrálni, és így figyelmen kívül hagyni a többi előadót, akiknek azért drukkolt. Velem legalábbis totál így volt tegnap este, és valahol bízom benne, hogy nem voltam ezzel egyedül.

Éppen ezért itt a toplista a döntőről. Mellékeltem a dalokat is, hogy jobban beazonosítható legyen a dolog. Bejött amúgy az, amit a fogadóirodák jósolták, ők is ugyanazon országokat tették előre, akik végül ott landoltak. Bár, gyanítom az Eurovíziós jódli őket is meglepte a románoktól egy cseppet.

No, íme a top26, ami alapján totál elmondható, nincs okunk a szégyenkezésre Joci teljesítményét illetően. A nyolcadik hely egyszerűen tökéletes!

01. Portugália – 758 pont

02. Bulgária – 615 pont

03. Moldova – 374 pont

04. Belgium – 363 pont

05. Svédország – 344 pont

06. Olaszország – 334 pont

07. Románia – 282 pont

08. Magyarország – 200 pont

09. Ausztrália – 173 pont

10. Norvégia – 158 pont

11. Hollandia – 150 pont

12. Franciaország – Rekviem – 135 pont

13. Horvátország – 128 pont

14. Azerbajdzsán – 120 pont

15. Egyesült Királyság – 111 pont

16. Ausztria – 93 pont

17. Fehéroroszország – 83 pont

18. Örményország – 79 pont

19. Görögország – 77 pont

20. Dánia – 77 pont

21. Ciprus – 68 pont

22. Lengyelország – 64 pont

23. Izrael – 39 pont

24. Ukrajna – 36 pont

25. Németország – 6 pont

26. Spanyolország – 5 pont

4 Hozzászólások

 1. Vannak érdekes dolgok a listában.

  – Próbálok ismerkedni a portugál dallal, de nekem ez nem egy győztes dal. De oké, Portugália nem nyert mostanában. Viszont a srác nekem nagyon furcsa. Teljesen egészséges ő mentálisan? Olyan furcsa gesztusai vannak, olyan furcsán viselkedik. A szívbetegségéről olvastam, de ezt nem tudom hova tenni.

  – Hogy a bolgár meg a moldáv dal hogy lett érmes, azt nem is értem.
  – Viszont a belga dallal érdekesen alakul a viszonyom. Az elődöntőben iszonyúan nem volt szimpatikus. Aztán a döntőben valahogy megtetszett. Nem bánom, hogy 4. lett. Mondjuk ez tipikusan az a dal, amire azt mondanám: Eurovízió kompatibilis :)

  – A svéd dal nekem idén kifejezetten nem jött be, az olasz igen, kis vidám, pörgős, olaszos.
  – Láttam, hogy sokat szidtad/szidtátok még az este a román dalt, de nekem az is tetszett. Oké, ez a jódlizás lehet nem egy nagy dolog, de 1. mikor hallottunk mostanában ilyen jellegű számot. 2. Romániától? Jó volt, megérdemelten kerültek ők is oda, ahova.

  – A mi dalunk kapcsán csak annyit, hogy én nem is értem, miért van a szakmai zsűriknek ekkora hatása. Tavaly amúgy ugyanez volt, hogy a szakmai zsűri lehúzott minket, aztán a közönség hozott (akkor csak kicsit) feljebb. De nem érzem korrektnek, hogy egy 4-5 fős szakmai stábnak ugyanakkora beleszólása legyen az eredmények alakulásába, mint egy-egy egész országnak. Persze örülök, hogy itt végeztünk. Mondjuk az előttünk lévőekből simán megelőzhettünk volna pár dalt, ha rajtam múlik, persze vannak még mögöttünk olyanok, akiket előrébb rangsoroltam volna.

  – Jééé, a győzelemesélyes (és egyébként tényleg egészen jó) szám is mögöttünk? Izgi. Mondjuk annyira nem volt jellegzetes, de sebaj…
  – Én megkedveltem a horvát dalt is, azt is előrébb rangsoroltam volna!
  – A fehérorosz dal is méltatlanul hátra került, ott talán kicsit a vizuális élményérték lett túltolva, mert anélkül egy tök jó, kellemesen hallgatható szám! :)

  – Érdekes látni az utolsó három helyezettet is: Mondjuk sokszor jellemző, hogy a házigazda következő évben egy teljesen más színvonalú produkcióval rukkol csak elő. Bár tavaly a svédek srác 5. lett..
  Viszont egyre gyakrabban látom jellemzőnek, hogy az 5 alapító országból végeznek a mezőny végén. Idén Németország 25., Spanyolo 26., tavaly spanyolok 22.-ek, britek 24.-ek, németek 26.-ak. 2 éve: spanyolok 21., britek 24., franciák 25., németek 26.-ok.
  Mondjuk az is érdekes, hogy a németek mindig ennyire a végén vannak (mi meg már sírunk, ha egyszer nem kerülünk első 10-be).

  Kösz a gyűjtést, jó így egyben megtalálni a dalokat :)

  • Tavaly 52 pontot kaptunk a zsűritől, és 56 pontot a közönségtől, tehát elég kiegyenlített volt a mezőny, idén szerencsére jobban jártunk.

   Illetve a portugáloknak elég nagy szívás volt eddig az Eurovízió, 49 év alatt most nyertek először.

   A jódlizás meg, nekem nagyon fura volt, de hogy jellegzetes az biztos.

   Az 5 alapítónak pedig szerintem nem tesz jót, hogy az ő dalaikat csak egyszer lehet hallani a verseny során. Talán jobb lenne, ha teljes egészében fellépnének az elődöntőn, mint a többiek.

 2. A portugál dal sokáig nem tetszett de most már bejön a dal és az előadó is. Jó hogy most egy olyan produkció nyert ami nem volt felturbózva semmivel. A végén nagyon aranyosak voltak a nővérével. Bulgária is büszke lehet magára nagyon nagy dolog lehet a srácnak hogy 17 évesen második lett egy ilyen nagy versenyen. Nagyon jó hogy mi a 8-dik helyen végeztünk a harmadik legjobb eredményünk Bayer Friderika 4. helye és Kállay Saunders András 5. helye után. Örülök hogy a közönség feljebb hozott minket. Az olasz dal nagyon dallamos és ütős volt. A svéd előadó is jó volt de hiányzott a személyiségéből valami plusz amivel akár jobb helyett is elérhetett volna. A spanyol és a német dal nem tetszett az utóbbi elég hamis volt szerintem. Remélem majd egyszer Magyarország is fog indulni a junior versenyen is. Lehetne indítani erre a versenyre egy gyerek tehetségkutatót. A kórusos versenyre is kíváncsi lennék abban is indulhatnák. Egy Eurovíziós társ versenyen volt már magyar induló a fiatal komoly zenészek versenyén.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here