Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Minden út Rómába vezet – Sarah Jessica Parker újra lecsap

Filmkritika: Minden út Rómába vezet – Sarah Jessica Parker újra lecsap

0
Oszd meg!

Tökéletes szombat délutáni matiné – leginkább így lehetne jellemezni ezt a filmet. Csak mert az ember megnézi, időnként elmosolyodik rajta, előre kitalálja a fordulatokat, de hát, még így is lehet szeretni. Megvolt a sajátos bája a filmnek, elszórakoztatott, kikapcsolta az agyamat, ez pedig most is tökéletesen elég volt.

A sztori szerint Sarah Jessica Parker karaktere visszatér Olaszországba, de most a lányával jön, akitől azt várja, hogy majd ő is beleszeret az országba. Csak hát, a csaj elkényeztetett, és el is szökik, méghozzá annak a srácnak az anyjával, akivel anno Parker karaktere kavart évtizedekkel ezelőtt.

A filmet az üzenete emelte ám ki a középszerűségből. Tetszett, hogy arra fókuszált, létezik második esély, még ötven év felett is. Ezzel pedig nagyon is egyet tudok érteni. Soha nem késő olyan irányba terelni az életünket, amilyen életre vágyunk, ha pedig ehhez egy lopott autóban kell átszelni Olaszországot, hát rajta, uccu neki. (Igen, az öreg néni karakteréért oda és vissza voltam).

minden-ut-romaba-vezet-03

Még a film elején rögtön az volt az első gondolatom, hogy úgy fel kéne képelni a kiscsajt. Most komolyan, az anyja pacsiba elhozza őt a világ egyik legszebb országába vakációzni, ő pedig csak bámul ki a fejéből és azon töri magát, hogy juthat mielőbb haza. Tudom, hogy minden karakterfejlődés esetén kell egy kiindulópont, hogy a végén látványosabb legyen a haladás, de Summer ritka idegesítő volt úgy a film feléig, onnantól viszont már nehéz volt nem kedvelni a csajt.

Szuper volt ám látni az olasz helyszíneket is. Tényleg csodaszép az az ország, a Minden út rómába vezet meg kábé felér egy Olaszország reklámanyaggal is, ugyanis annyira szépen bemutatták a helyet, és olyan menőn az ott élő embereket, hogy szerintem a film végeztével legalább egy kicsit oda vágyik majd mindenki. Én legalábbis így voltam vele.

minden-ut-romaba-vezet-02

Sarah Jessica Parker amúgy hozta a szokásosat, szerethető volt, és naná, hogy végig drukkolt neki az ember, hogy jöjjön már össze azzal a helyes pasival. A poénok is a helyükön voltak, ahogy a tanulság, és a feelgood pillanatok is mindig a lehető legjobbkor jöttek. Végtelenül kiszámítható filmről beszélünk, aminek szerencsére van üzenete, de alapvetően csak szórakoztatni akar. Ezt nem teszi mindig tökéletesen, de üsse kavics, a szándék a lényeg.

Értékelés: 7/10

Azt nem mondom, hogy ez lett volna életem filmje, de abszolút nem bántam, hogy megnéztem. Volt a filmnek tanulsága, egy alapvetően szerethető története, egy jó üzenete és persze Sarah Jessica Parker. Igen, a színésznő rajongóinak kötelező a film, pláne mert kábé olyan volt Parker karaktere, mintha Carrie-nek hirtelen gyereke lett volna.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here