Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmajánló: 4 film, hogy jól teljen a családi Húsvétod!

Filmajánló: 4 film, hogy jól teljen a családi Húsvétod!

0
Oszd meg!

Végre, itt a húsvét, jöhet a sonka és süti evés, és ami a legjobb: egy kis pihenés. Ilyenkor pedig egy kis filmnézés különösen jól tud esni, ugye?

Összeszedtem 4 olyan filmet, aminek a megtekintését nagyon ajánlom. Igyekeztem családira venni figurát, mert nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon király dolog a családdal együtt filmezni. Csatoltam a filmekhez készült trailereket, ahol volt, magyar nyelvűt, hogy még inkább meghozza a kedvetek!

A Szépész és a szörnyeteg (1995)

Szeretted a Dadus sorozatot? Akkor ezt a filmet kötelező látnod! Fren Drescher tulajdonképpen megismétli a sorozatos szerepét: egy lecsúszott brooklyni csajt alakít, akit felfogad egy gazdag család (akik itt uralkodók), hogy legyen ő a dadus. És aztán megváltoztatja a család – és az ország! – egész életét.

Végtelenül szórakoztató és jópofa film, ami hűen hozza a Dadus hangulatát. A poénok pedig néhol nagyon erősek.

Hopp (2011)

Nem mondhatnánk, hogy a Hopp lenne James Marsden karrierjének a csúcsa, de hé, ha már húsvét van, miért ne nézhetnénk meg egy húsvéti filmet? A sztori amúgy a Húsvéti nyúl fiáról szól, aki nem akarja megörökölni apja melóját, és inkább dobos lenne. Elmenekül otthonról, ekkor üti el az autójával véletlenül Marsden karaktere – és így kezdődnek a kalandok.

Bár ez a film nem váltja meg a világot, de időnként kellően vicces tudott lenni, ráadásul akad benne pár szép jelenet is.

Matilda, a kiskorú boszorkány (1997)

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, ami ma is bőven megállja a helyét. Roald Dahl szuper könyvéből készült a film, a középpontjában egy nagyon okos kislánnyal, akit a szülei totál elhanyagolnak, és nem is igazán szeretnek, a lánynak pedig még varázsereje is van.

Nagyon sokat ad az embernek a film megnézése, leginkább a felnőtteket gondolkodtatja el. Nekem teljesen más élmény volt a nyáron újranézni, mint gyerekként. Most totál ledöbbentem a szülők viselkedésén. A vicces pillanatok viszont még mindig ugyanúgy ütnek!

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016)

Oké, maradjunk a nyusziknál! A Disney tavalyi nagy dobása volt a Zootropolis, ahol egy ártatlan nyuszi döntött úgy, hogy beáll rendőrnek, és megmenti a világot. A társa pedig egy simlis róka lesz.

Meglehetősen minőségi és szerethető lett a rajzfilm, ami a gyerekeket spontán elszórakoztatja, nekünk, felnőtteknek pedig egy csomó gondolkodnivalót ad életről, sztereotípiákról vagy éppen barátságról. Nem véletlen, hogy ezt tartják az utóbbi évek egyik legjobb Disney meséjének.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here