Filmkritika: Nine Lives – Kilenc élet (2016)

  0
  Oszd meg!

  Vannak olyan sztorik, amiket már rengetegszer láttunk, de mégis, mindig hozzányúlnak az alkotók. A Kilenc élet is a jól ismert sémáról szól: a lélekcseréről. Csak ezúttal nem egy fiú, és egy lány cserélt lelket/testet, hanem egy, a családját elhanyagoló apából lett a kislánya macskája, hogy megtanulja értékelni a családját és az életét.

  kilenc-elet-0

  A film tulajdonképpen a végéig semmi meglepetést nem okozott. A jól ismert klisékből építkezik, mint a gyerekeit elhanyagoló apa, aki csak a pénzt hajhássza, és persze az emiatt szenvedő gyerekei. Nekem pedig alapvetően nincs bajom a klisékkel, ha sikerült azt jól, és szórakoztatóan felhasználni. Itt pedig ez összejött.

  Mert ez a film szórakoztató, vicces, és mindez leginkább a macska-apának köszönhető. Hát ez van, vicces tud lenni egy beszélő macska, pláne az, hogy milyen jelenteket csinál. Mint amikor összetöri a teljes bárszekrényt, csak hogy whiskeyt ihasson, vagy nem akarja megenni a macskakaját, netán vicceseket “beszól” a jelenlévőkre. Tényleg semmi új a nap alatt, de a bevált poénokon miért ne lehetne nevetni?

  M118 Robbie Amell and Mr. Fuzzypants tar in EuropaCorp's  "NINE LIVESÓ. Photo Credit: Takashi Seida © 2016 EuropaCorp

  Megvolt persze a karakterfejlődés is, ki nem találnátok, hogy mi történt az apával. Megtanulta értékelni a családját, átfogalmazta magában az életét, és még a gonosz is megkapta a méltó büntetését.

  A színészeket szerettem ám. Kevin Spacey tökéletesen hozta a figurát, és a macska hangjaként is zseniális volt. Jennifer Garnert még mindig imádom, nagyon jól hozta az anya karaktert. A legjobban naná, hogy Robbie Amellnek örültem. Végre, már nem tini szerepeket kapott. Á, és az ő karaktere okozta a film egyetlen, és legnagyobb meglepetését a végén. Nagyon jó kis csavar volt.

  kilenc-elet-3

  Értékelés: 7/10

  Ez a film nem más, mint másfél órányi családi szórakozás, amiben a gyerek és a szülő is megtalálhatja a neki szóló poént. Szombat délutáni matinénak tökéletes, annál többet viszont kár remélni tőle.

  Kinek ajánlom megtekintésre? Ha csípitek a jópofa és vicces családi filmeket, ahol nincs olyan sok meglepetés, totálisan kiszámítható, DE mindezzel együtt képes mosolyt csalni az arcokra, akkor ezt mindenképpen nézzétek meg.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here