Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Kritika: Profi a konyhámban – Új műsor Konyhafőnök Rozinával

Kritika: Profi a konyhámban – Új műsor Konyhafőnök Rozinával

0
Oszd meg!

Wossala Rozinának bejött az élet. A Konyhafőnökben ugyan nem nyert, de nyitott egy éttermet, most már zsűritag a Konyhafőnökben, és a hétvégén elindult a saját műsora is az RTL Klubon.

wossala-rozina

A műsor koncepciójáról egyből a Napló egyik riportja jutott eszembe. Ott a mesterszakács besétált a riporterhez, kinyitotta a hűtőt, ahol volt egy pár virsli, kábé félig elrohadt zöldség meg pár apróság. Csak pislogtam nagyokat: hogy lesz ebből kaja? Erre a szakács seperc alatt csinált frankfurti levest, meg desszertet is.

Kábé ugyanezt akarta a Profi a konyhámban is: elmegy Rozina a celebhez, kinyitja a hűtőjét, főz belőle valamit. Itt annyival meg van bolondítva, hogy miután ő főzött, a celebnek is reprodukálnia kell az ételt. Jól hangzik, ugye? No, az első adás nagy csalódás volt, csak jelzem.

Profi.a.konyhamban.2017
Profi.a.konyhamban.2017

Már az egész ott elbukott, hogy kinyitották Molnár Andi hűtőjét, ami tele volt pakolva, kábé semmi üres hely nem volt benne. A konyhában pedig még borecet meg olíva olaj is volt, ennyi erővel tehát mehettek volna a Hagyjál főzni! stúdiójába is. Egy ilyen telepakolt hűtőből én is simán főzök, nem kell hozzá profi szakács.

A műsor második szegmense működhetett volna, ha Rozina tanárként áll hozzá. Értitek, az első felében átadja a tudást, aztán segít igazán elsajátítani a főzni nem tudónak. A végeredmény meg az lett, hogy Andi ott szerencsétlenkedett, Rozina meg suttogva beleröhögött a kamerába, hogy ezt és amazt is rosszul csinálja, és emiatt nem fog összeállni a tészta. Nemhogy segített volna neki, és igazi tanárként terelgeti, netán megszeretteti vele a főzést, Rozina bunkó tanárként élvezte a “diákja” bukását.

Profi.a.konyhamban.2017
Profi.a.konyhamban.2017

Nagyon sajnálom ám, hogy a Profi a konyhámban első adása ilyenre sikeredett, mert alapvetően nagyon sok lehetőség rejlik a formátumban. Jó lenne megmutatni az embereknek, hogy egy kis kreativitással kábé üres hűtőből is lehet főzni, még ha nem is luxusételt, de finomat. Jó lenne az is, ha Rozina lelkesedése a főzés iránt átáradna más emberbe is, de ehhez meg jó tanárnak kellene lenni.

Tényleg nagyon jó lehetne a műsor, ha a jó végén fognák meg a formátumot. Így viszont nekem kissé csalódás, de azért él bennem a remény. Simán lehet, hogy az e-heti adásban már meglesz az is, amit eddig hiányoltam. Legyen így!

2713 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here