Filmkritika: The Boss – A főnök (2016)

  0
  Oszd meg!

  Ó, hogy ezt én mennyire meg akartam már nézni! Azért is érdekelt annyira, mert Melissa McCarthy a forgatókönyv írásából is kivette a részét, és érdekelt, hogy vajon ott is ennyire tehetséges-e. Nos, a válasz igen. Ez a nő zseniális komika, minden karakterét megtölti élettel, és a film kreátoraként sem mondott csődöt.

  the-boss-03

  A Főnök középpontjában McCarthy karaktere, Michelle, aki egy árvaházban nőtt fel, majd lett a világ egyik leggazdagabb embere. A vagyonát viszont egyik pillanatról a másikra elveszíti, amikor börtönbe csukják. Mikor kiengedik, volt beosztottjához, Claire-hez és annak a kislányához költözik, megszereti őket, és elindítanak egy cserkészlány süti vállalkozást, ami nagyon sikeres lesz.

  A filmet legjobban a humora miatt tudtam élvezni. Zseniális egysorosok pörögtek, és igen, leginkább Michelle ontotta a jópofa dolgokat. Annak a nőnek ami a szívén, a száján, és bizony nem szégyellős típus. Akadt néhány ordenáré poén, meg elborult gondolat (mint a végén a szopós), de mégis, egyszerűen működött a dolog. Ahogy az is poénossá tette a helyzetet, hogy a karakterek sem vették magukat olyan komolyan, kissé elnagyolt volt az összes, és ez sokat hozzáadott az élvezhetőségi faktorhoz.

  the-boss-01

  Több halálos jelenet is volt ám. A cserkészlányok bunyója mindenképp toplistás, ahogy a Michelle – Helen perlekedések is, pláne a végén a lezárással. Ütős volt Renault és Claire beszélgetése is, no meg a tetős jelenet is. Nagyon szerettem még azt is, amikor Michelle picikét megnyílt, külön öröm volt minden jelenete a kislánnyal, akit kvázi akarata ellenére, és a saját legnagyobb meglepetésére fogadott barátjává.

  Külön tetszett az is, hogy a film szembe ment a normákkal. Egy apró növésű férfi (így mondjuk a törpét nem kirekesztően?) és egy picikét duci nő gondolta magát – és egymást – a világ legszexibb, legtökéletesebb emberének, és ez nagyon is jól állt a karaktereikkel. Egyszerűen kell, hogy azt is lássa az ember, hogy akkor is érezheted magad tökéletesnek, ha a világ egy része sajnos nem lát annak. Ez az üzenet pedig nagyon jól átjött a film során, ezért pedig jár a nagy pacsi.

  the-boss-04

  Egyedül azt sajnáltam a filmben, hogy a fő konfliktus, és Michelle érzelmi változása, fejlődése, valahogy túl hirtelen volt. Nem volt rendesen megalapozva, gyanítom, leforgattak még pár jelenetet, csak valamiért kivágták. Nem akaródzik azt hinni, hogy ezt direkt hagyták ilyenre, mert így nem volt a legütősebb.

  És bár A Főnök egyértelműen McCarthyra épített, azért volt két jelenettolvajunk is. A Trónok harcából ismerős Peter Dinklage például lubickolt a szerepében, elképesztően zseniális volt a karakter is. Kristen Bellt is imádtam ám, ahogy Claire fejlődését is. A karaktere papíron semmi extra, de Bell sokat hozzáadott, hogy igazán ütős legyen. (Azt pedig olyan jó látni, hogy milyen jól ível felfelé a karrierje a Veronica Mars óta)

  Boss, The (2016)

  Értékelés: 9/10

  Tökéletes esti néznivalónak, baráti programnak A Főnök. Tele van sírva röhögős jelentekkel, és van több jó üzenete is. Az egyik például az, hogy a gazdagságért és az álmok beteljesüléséért tenni kell, és miután elérted, nem szabad elfelejteni, hogy a pénz önmagában nem boldogít, és vannak ennél fontosabb dolgok is. De ne ijedjen meg senki, A Főnök egy totálisan szórakoztató vígjáték, méghozzá a jobbak közül.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here