Kritika a hatalmas csalódást kiváltó Looking – Keresem filmről

  0
  Oszd meg!

  Mondanom sem kell, hogy a sorozat rajongójaként nagyon vártam a Looking filmet. Arra vágytam, hogy majd lezárja szépen a szériát és elvarrja végre a szálakat. És mit kaptam helyette? Hát… saccperkábé csalódást. De nagyot. Szerintem jobb lett volna, ha el sem készül a film. Spoilerekkel tarkítva folytatom.

  looking-01

  A film a széria lezárása után pár évvel veszi fel a fonalat. Patrick visszatér San Franciscóba, hogy részt vegyen Agustin esküvőjén. Aztán itt rádöbben, hogy az élete mégsem olyan, amilyet akart magának, és végre valahára méltóztatik is választani a két pasi közül, akik még ennyi idő után is odavannak érte.

  Ilyen sztorileírás után kábé úgy érződik, hogy pont azt adta a lezáró film, amire vártam. Hát nem. Végig Richie oldalán álltam, és tulajdonképpen örülnöm kéne, hogy őt választotta Patrick, de egyszerűen nem tudok. Mégiscsak eltelt jó pár év a történetben. A filmben világosan látszódott, hogy annyira eltértek egymástól a vágyaik és az igényeik, hogy egyszerűen már nem passzolnak össze. Hiába van meg a kémia, az még önmagában nem elég. Már nem.

  looking-03

  Eleve nézzük a nagy lezárást. Richie bejelenti, hogy el akar menni San Franciscóból, mert unja, hogy itt élt egész életében. Új impulzusokra, új kalandokra vágyik, ami tök érthető. Patrick rögtön rávágja oké, menjenek együtt, de előtte kábé egy óra azzal telt el a játékidőből, hogy végiggondolja magában, vissza akar költözni a városba, mert itt érzi magát ő boldognak, itt vannak a barátai, akiket hiányolt. A karakterfejlődést percek alatt zúzták össze, és ráadásul nem is egyértelműsítették a film végén, hogy mi lesz. Patrick és Richie tényleg lelép? Vagy maradnak? Szakítanak? Már megint lezárás nélkül hagytak.

  Értem én, hogy itt a baráti társaság volt a lényeg, a lezárás is arra koncentrált, hogy bármi lesz, kitartanak egymás mellett, de nekem ennyi nem elég. Most, hogy Patrick végre döntött, nem tudok örülni, mert az írók úgy írták meg, hogy egyszerűen ne lehessen. Patrick maradni akar, sokáig agyalt ezen, Richie menni akar, ő is sokat gondolkodott ezen. Adja magát, hogy bármelyikük is fog engedni, hosszútávon csalódni fog, és önkéntelenül is beindul a másik hibáztatása. Nem hinném, hogy bárki is ilyen lezárásra vágyott volna.

  looking-02

  Ami még szomorúbbá teszi a filmet, hogy rohadt unalmas volt az eleje. Konkrétan nem történt semmi, csak mentek egyik bárból a másikba, ittak, táncoltak, beszélgettek, de alig haladt előre a történet. A mellékszereplőkkel se történt igazán semmi, egyedül a cuki esküvőt tudnám kiemelni, de az is csak három perc volt a kerek egészből, és ott is inkább arra koncentráltak, hogy érzi magát Patrick az egész miatt.

  Értékelés: 3/10

  Á, inkább zárom a soraim, mert sorra gyűlnek fel bennem a negatív gondolatok. Iszonyúan vártam ezt a lezárást, a sorozatot is szerettem, de most valahogy azt kívánom, bár ne készült volna el ez a film. Nem hozta el azt, amit nézőként vártam. Csalódás volt kábé az első perctől az utolsóig, és beárnyékolta azt a képet, ami eddig a sorozatról bennem élt.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here