Főoldal Érdekességek Érdekességek Kiszivárgott, hogy eredetileg miként tervezték a Vámpírnaplók fináléját!

Kiszivárgott, hogy eredetileg miként tervezték a Vámpírnaplók fináléját!

2
Oszd meg!

Nyolc évad után pénteken véget ért a Vámpírnaplók, erről itt írtam véleményt. Kaptunk egy olyan lezárást, ami sokaknak tetszett, számomra kissé zavaros volt, de azért bejött. Az Entertainment Weekleynek azonban Julie Plec, a show kreátora elárulta, hogy annak idején másként akarták lezárni a sorozatot.

tvd-finale-01

Az eredeti elképzelés már a második évad során megszületett. Akkoriban még teljesen arról szólt a show, hogy két testvér ugyanabba a lányba szerelmes, és ezt is akarták kidomborítani a lezárásban. Azt tervezték, hogy Stefan és Damon is meghal, Elena pedig továbbra is él, talán orvos lesz, netán összejön Mattel, miközben a két testvér a túlvilágról nézi a boldogságát.

Nina Dobrev ugye a hatodik évadban távozott, ez pedig jelentősen módosította az eredeti elképzeléseket. Rádöbbentek az írók, hogy meg kell változtatni a fókuszt, már nem a szerelmi háromszögre kell koncentrálni, hanem a két testvér 150 éve tartó szeretetére egymás iránt. Végül a finálé is ebben csúcsosodott ki.

tvd-finale-02

Viszont, ami nagyon riasztóan hangzik: Plec elmondta, ha Nina Dobrev marad, akkor a hetedik-nyolcadik évadban megpróbálták volna összehozni Elenát Stefannal, hogy megint a szerelmi háromszög legyen a lényeg, és így készítsék elő a finálét. Van egy olyan érzésem, hogy most sok rajongó felsóhajt: talán nem is olyan rossz, hogy Dobrev anno lelépett.

Kétségkívül jobb lett a végső finálé, és persze a sorozat fókusza is, mint ahogy azt a kreátorok eredetileg eltervezték. Mert jó dolog a szerelmi háromszög, viszont ennél a párosnál öt évad alatt már a maximumot kihozták belőle, és nagyon önismétlő lett volna, ha megint ezzel kellett volna foglalkozni. Annál is inkább, mert édes volt a Stefan – Caroline páros. Szerintetek?

4103 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. En Stelena fan vagyok, de az durva lett volna ha összejönnek. Stefan is hulye lett volna ga visszafogadja ezek utan. Sajnos Elena ugy rángatta oket ahogy akarta.
    Most a végén en is rajottem hogy a család volt a lényeg.
    Az viszont tetszett volna ha mindketten meghalnak :)
    Caroline Stefan nem volt jo ok igazi barátnak voltak kitalálva.

  2. Én még mindig a finálé hatása alatt vagyok. Nem csak a történtek miatt, hanem azért is, hogy vége. Sok kommentet olvastam, hogy a Delena jelenetek nem lettek olyan ütősek, és sokan hiányolták a szenvedélyt és a boldogságot, de nekem ez így sokkal jobban tetszett.
    Damon megkapta a lányt, akivel boldogan éltek tovább, de végig ott volt benne, hogy elvesztette Stefant, és ez az üzenet sokkal jobban tetszett. Szerintem nem lett volna helyes olyasmvalaki köré építeni az utolsó részt, aki az utóbbi két évben jelen sem volt, miközben persze nagyön örültem, hogy Nina megjelent, és vele volt kerek a lezárás.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here