Három történelmi pillanat a 2017-es Oscar díjátadóról!

  3
  Oszd meg!

  Tegnap átadták az Oscar Díjakat, ami három okból is nagyon emlékezetesre sikeredett. És itt nem a bakira gondolok, hogy kihirdették a Kaliforniai álom győzelmét, hogy aztán az alkotók hálálkodásának a közepén bejelentsék, “bocsika, mégis a Holdfény nyert“. Kétségkívül ez is emlékezetes, de van három dolog, ami szerintem fontosabb. Alább ezeket gyűjtöttem össze.

  mindenki

  #1 – Győzött a Mindenki

  A magyar film szar” – ez a téves vélekedés sok ember fejébe beitta magát, és eléggé lehúzta a magyar filmek renoméját. És bár lehet szidni Andy Vajna rendszerét, és idegeskedni az ellopott milliárdokért, de akkor is, öröm látni a magyar film reneszánszát.

  Az, hogy zsinórban a második évben nyerhet magyar film Oscar díjat, egészen elképesztő. Egy egész nemzet büszke lehet Deák Kristóf zseniális filmjére. Mert ez igenis hatalmas teljesítmény, hogy sikerült újra magyar diadalt aratni a világ legfontosabb filmes versenyén. Bravó!

  89th Annual Academy Awards - Show

  #2 – Viola Davis, te csodálatos!

  A színésznő már azzal rekordot írt, hogy megkapta a harmadik jelölését, ugyanis ezzel ő a legtöbb jelöléssel rendelkező fekete színésznő az Oscar történetében. Viszont úgy, hogy a harmadik jelölését díjra is váltotta, csak még jobban lehet örülni a diadalnak.

  Fontos az is, hogy Davis egy lépéssel közelebb került az EGOT státuszhoz. Violának már van egy Emmy-je a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot főszerepéért, egy Tony-ja a Fences Broadway darabért, és most egy Oscarja is. Már csak a Grammy kell ahhoz, hogy beléphessen Hollywood legelitebb klubjába.

  moonlight

  #3 – LMBT film diadalmaskodott

  2005-ben a Túl a barátságon győzelmét várták sokan, akkor viszont az Akadémia még nem mert egy LMBT filmet díjazni. De most, tizenkét évvel később szerencsére erre is sor kerülhetett.

  A Holdfény győzelme azért is csodás, mert fekete főszereplőkkel készült, sztárok nélküli, alacsony költségvetésből létrehozott szerelemprojekt, ami a minőségével hívta fel magára a figyelmet, és nem a nagy nevek repítették előre.

  Ráadásul az első LMBT film diadala remek üzenet Trump kormányának is: az LMBT jogok eltiprása ellen Hollywood is fel tudja emelni a hangját.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here