Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika a The Originals harmadik évadáról

Kritika a The Originals harmadik évadáról

5
Oszd meg!

Tartottam ettől a szezontól, mert a Vámpírnaplók is a harmadik évadánál kezdett elromlani, ráadásul az előző évad vége nem azt sejtette, hogy ez annyira jó lesz. Nos, szeretem, ha pozitívan csalódom. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy a The Originals hozta a szokásos szintjét. De sajnos még mindig van, amivel nem tudok megbarátkozni.

the-originals-05

Már három éve (plusz a Vámpírnaplók) az megy, hogy valaki meg akarja ölni a halhatatlan Mikaelson családot. Kezd már sok lenni a dolog, még úgy is, hogy az írók érezhetően kézben tartják a dolgokat. Ezer éve élnek ezek a vámpírok, naná, hogy megannyi ellenségre szert tettek. Érthető, hogy meg akarják ölni őket, ráadásul eddig az összes ellenségnek jó indoka volt a tetteire. Az írók gondolkodnak, jól van megírva a sorozat, nézőként mégis, örülnék már más motivációnak, ha nem az lenne a központi szál, hogy “jajj, már megint ellenünk törnek“.

the-originals-08

Azt viszont sajnálom, hogy az írók mennyire nem figyelnek az apróságokra. Az hagyján, hogy Rebekah hiába ős-vámpír, totál gyenge állandóan, és talán még egy nyuszi is leverné. De viszont az egyik jelenet, na az kiverte a biztosítékot. A lányt meg akarják ölni, de jön a boszi tesó, megmenteni a napot. Az összes vámpírt kiüti, innentől kezdve Rebekahnak kábé három másodperc kéne, hogy az alvó (!) vámpírok szíveit kitépkedje, és utána nyugi legyen. De nem, ő inkább elmenekül dühöngve. Ilyen, és ehhez hasonló logikátlanságok miatt sajnos csak fintorogni tudok. Innentől spoilerekkel tarkítva folytatom.

the-originals-07

A szezont három ezer éves vámpír uralta, akiket az ősök először változtattak át. Mindhárman iszonyú jók voltak, szerettem a karaktereiket, a módszereiket, és eleve azt, ahogy hozzáálltak a bosszúhoz. És ami azt illeti, sok meglepetés is ért. Például nem gondoltam volna, hogy Lucien tényleg ilyen messzire eljut a céljaiban, és ennyire jól megtervezte a bosszút, holott a szemünk előtt volt minden. A kis dilis Aurorát is szerettem ám, és ami azt illeti, sajnáltam is, mikor leszámoltak velük. Eddig ők voltak a legjobb főgonoszok, még a Mikaelson szülőknől is jobban lettek megírva.

the-originals-03

Akiről feltétlenül beszélni kell, az Cami. Igen, tudom, a karakter megosztó, sokan szerették, sokan nem. Én bírtam őt, annyira intelligens volt, de nem ez volt a legnagyobb előnye. Ha egy széria tele van boszorkányokkal, vámpírokkal és vérfarkasokkal, egyszerűen kell egy ember, hogy megmutassa nekünk, a nézőknek, hogy mennyire szívás egy ilyen világ. Cami folyton olyan helyzetekbe került, ahol az embernek lenni gyengeség volt, máskor viszont előny, és ez a kettősség nagyon sokat hozzáadott a sorozathoz. Az, hogy vámpírrá változtatták még hagyján, de a halála egyszerűen nekem sok volt. Nem tudom megbocsátani, nagyon fog hiányozni.

the-originals-04

Apropó, mellékszereplők. Becsülöm az írókban azt, hogy félre tudják tenni a szereplőket, ha nem tudnak nekik izgalmas szálakat írni. Feltűnő volt például, hogy Cami, Davina, vagy éppen más részekre eltűnt, és amikor újra láttuk őket, akkor már jelentősége volt az ottlétüknek. Persze, sejtem, hogy mi lehetett a háttérben: vagy nem volt pénz a színészekre, vagy a színész nem akart annyit forgatni. Utóbbi miatt volt Rebekah állandóan koporsóban, Claire Holt a családja miatt kevés részt vállalt be. Szóval, valószínűleg a mellékszereplő kezelés kényszerből ilyen, de a megoldás jó. A Rebekah szitut viszont kezelni kéne, mert már idegesítő, hogy mindig bezárják a koporsóba.

the-originals-02

Marcell esete meglehetősen érdekes döntés volt. Sajnálom, Marcellt még mindig nem tudtam megszeretni, úgyhogy most teljes erőből mehet a drukkolás, hogy öljék meg végre őt. Az évad lezárása mellesleg nagyon tetszett, egy szuper izgalmas és érdekes negyedik évadot ígér. Kíváncsi leszek nagyon, különösen Hope-ra, de erről hamarosan egy külön írással jelentkezem. Mindenesetre annyit elmondok előre, hogy a lezárás alapján a negyedik évad lehet az eddigi legjobb a sorozat történetében. És nem csak Hope miatt, hanem mert örülök, hogy Haley előtérben lesz, ugyanis maga a karakter zseniális, és az egész szezonban az volt.

the-originals-01

Értékelés: 8/10

Jó évad volt, izgalmas, és kellően átgondolt. A sorozat még mindig nagyon szerethető, pár hibától eltekintve csíptem ezt az évadot is. Persze, lenne még hová fejlődni, például jó lenne valamit igazán kezdeni Freyával, ha már főszereplővé emelték, és néha a romantikus szál is el van túlozva más szereplőknél. Mégis, leköt a sorozat, izgalomban tart, és még mindig tele van WTF pillanatokkal. Szóval ja, bátran ajánlom mindenkinek.

5 Hozzászólások

 1. Nekem eddig ez volt a kedvenc évadom, jók voltak a gonoszok, tetszett a prófécia, a végső megoldás pedig olyasmi volt, amire nem is gondoltam volna.
  Elég merész volt Cami vámpírrá válása, de tetszett, ahogy az évek alatt kialakult a kapcsolata Klaussal, pl amikor Klaus meglátja hogy meghalt, az egy nagyon emlékezetes jelenet volt, látszott, mennyire kötődik Camihez.
  Örültem, hogy Kol visszajött, mindigis nagyon bírtam a stílusát, remélem a negyedik évadban már végig benne lesz és kap saját történet szálat is.
  Amit említettél, hogy mindig őket akarják megölni, ez nekem eddig nem szúrt szemet, talán mert tényleg reális, hogy sok ellenségük van.
  Az apróságokat is el tudom nézni, nem mindig cselekszünk reálisan vagy logikusan, szóval nekem ez egy nagyon jó évad volt, és már várom, mi lesz a folytatás.

  • No igen, tényleg jó szezon volt. Amit kiemeltél, a Cami & Klaus kapcsolat az nálam is nagyon pozitív volt, ahogy Kol is. Szeretem a srácot :)

 2. Én kol karakterét egyszerűen imádom nem mondanék igazat ha azt mondanám hogy magát a szereplőt nem .végig azt vártam miért nem tér vissza de ami eléggé szemet szúrt hogy davinanak miért kellet meghalnia épp csak kolnak lett egy ember akit igazán szeretett erre megölik nem értem …. Sajnálom nagyon drukkoltam nekik annak nagyon örülnék ha valamilyen csoda folytán vissza kerülne a soriba 😁😁😍

  • Van egy olyan érzésem, hogy anyagi okai voltak mindennek: túl sok állandó szereplőt nehéz megfizetni egy eleve alacsony költségvetésű sorozatban :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here