Főoldal Érdekességek Ajánló Brazilok – A foci az úr az új magyar filmben

Brazilok – A foci az úr az új magyar filmben

0
Oszd meg!

Mostanság egyre jobb híre van a magyar filmeknek, aminek kifejezetten örülök, hiszen magyarként nekem is szívügyem, hogy jó legyen a filmgyártás, különösen, mert a Filmalap azt a közpénzt osztja szét a filmet elkészítésére, ami a mi adónkból tevődik össze.

Április 6-án érkezik a mozikba a Brazilok film, amire rögtön felfigyeltem. Elég érdekes témát érint: egy kis faluban vagyunk, ahol a helyi focicsapat célja, hogy megnyerjen egy bajnokságot, és kijussanak Rio de Janieróba.

Viszont, a falu roma lakosságát nem engedik játszani, bármilyen tehetségesek is legyenek, így a helyi pap segédletével saját csapatot alapítanak, így aztán felvetül a kérdés: vajon kinek teljesülhet az álma, ki juthat el Rióba? És egyáltalán… eljuthatnak-e egyáltalán úgy, hogy egymással ellenségeskednek? Remélem az összefogás lesz a filmben a kulcs.

https://youtu.be/Ft3fFdLJrrY

A téma nagyon érzékeny, nehéz ezt úgy előadni, hogy legyen belőle sértődés. A trailer alapján úgy érzem a készítőknek sikerült a komoly témát humoros formában tálalni, de mégis, a trailerben is érződik, hogy mennyire forrnak az indulatok még a faluban is. Nagyon izgalmas, érdekes filmnek tűnik, amit mindenképpen meg kell majd néznem.

Ami a szereplőket illeti, van benne jó pár ismert arc, mint Gryllus Dorka, Schell Judit, Anger Zsolt, Farkas Franciska vagy éppen Gáspár Laci, de a főszerepekben jobbára kevésbé ismert fiatalok bizonyíthatnak. Hajrá nekik! A premier április 6-án esedékes.

brazilok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here